'Güçlü Eller, Güçlü Kooperatifler" Toplantısı - Son Dakika
Güncel

'Güçlü Eller, Güçlü Kooperatifler" Toplantısı

Beypazarı ve Nallıhan ilçe kaymakamlıklarının proje ortağı olduğu "Güçlü Eller, Güçlü Kooperatifler" toplantısı, yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

09.02.2017 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beypazarı ve Nallıhan ilçe kaymakamlıklarının proje ortağı olduğu "Güçlü Eller, Güçlü Kooperatifler" toplantısı, yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, sigorta kooperatifçiliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de 21 bin kişiye kooperatifçilik eğitimi verilerek, eğitimden geçirildiğini ve bu kişilere sertifika verdiklerini anlatan Seymenoğlu, şöyle konuştu:

"Kooperatifler aynı zamanda girişimci olmalı ve ürünlerini pazarlamalı, satabilmeli. Kooperatifler aracıyı aradan çıkarmalı, ürünü kendi pazarlayarak, satıştan üyesinin faydalanmasını sağlamalı. Pazarda 3 liraya satılan ürünün 1,2 lirası direk çiftçinin, üreteninin cebine girmeli. Burada aracılar daha çok üretmeden para kazanıyorlar. Ülkemizde 56 bin kooperatif bulunuyor ve bu kooperatifler 3 bakanlığın altında toplanmış. Bu kooperatiflerin tek çatı altında toplanması önemli. Kooperatifleri çok önemsiyoruz. Bunun için bu gün burada, kooperatifçiliği geliştirmek adına bilgilendirmeler yapıyoruz."

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık da Ankara'nın Türkiye'nin nüfus bakımından ve ekonomik güçlülük açısından Türkiye'nin en büyük 2'inci ili olduğunu söyledi.

Şayık, Ankara'nın güçlü bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu belirterek, bu ekonomik potansiyelin harekete geçirilmesi için, çok ciddi çalışma ve emek verilerek birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantıya, Kırsal Alan ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Beypazarı Kaymakamı Kadir Ekinci, Beypazarı ilçe Gıda Tarım ve Hayvanlık Müdürlüğü yetkilileri, Nallıhan Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü yetkilileri, Beypazarı Bostancıları Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Ahmet Gencer, Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş ile diğer ilçelerden Kooperatif başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Güçlü Eller, Güçlü Kooperatifler' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement