'Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar" İçin Bir Araya Geldiler - Son Dakika
Güncel

'Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar" İçin Bir Araya Geldiler

\'Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar" İçin Bir Araya Geldiler

Birleşmiş Milletler (BM) ve Aydın Doğan Vakfı'nın girişimleriyle bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı'nda yer alacak katılımcılar, konferans öncesinde İstanbul Hilton Oteli'nde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

11.10.2016 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM)  ve Aydın Doğan Vakfı'nın girişimleriyle bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı'nda yer alacak katılımcılar, konferans öncesinde İstanbul Hilton Oteli'nde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Bu yıl 'Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar: Kaliteli ve Kapsayıcı Eğitimle Çocuk Yaşta Evliliğe Son' temasıyla yola çıkılan etkinlik öncesinde bir araya gelen davetliler arasında Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay, CNNTÜRK Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, CNN Türk Haber Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav'ın yanı sıra çok sayıda Türk ve yabancı gazeteci yer aldı. Yemekte yarınki konferansta konuşmacı olarak yer alacak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı. Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, BM Mukim Koordinatör Kamal Malhotra, UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, Kadın Hakları ve Temsili Uzmanı Lesley Abdela, CNN International muhabiri Becky Anderson, BM Kadın Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Solrun Gisladottir'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

"DÜNYA BARIŞINA GİDEN EN ÖNEMLİ ANAHTAR EĞİTİM VE CİNSİYET EŞİTLİĞİ"

Yemekte konuşan Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, kız çocuklarının geleceğini konuşmak üzere bir araya geldiklerini belirterek "Hepimiz teröre karşı, dünya barışına ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Kendimize acaba bize ne görev düşüyor diye soruyoruz. Ben dünya barışına giden en önemli anahtarlardan birinin eğitim ve cinsiyet eşitliği olduğunu düşünüyorum. Eğitimin ve cinsiyet eşitliğinin eksik olduğu toplumlar, sadece kız olduğu için nüfusunun yarısını eğitmeyen, şiddete maruz kalmasına göz yuman, hor gören toplumlar karanlık kalmaya mahkumlar. Globalleşen dünyada bu toplumlar sadece kendileri karanlık kalmıyorlar, etrafındaki ışıkları da söndürüyorlar. Bu yüzden Birleşmiş Milletler ve ilgili kurumlarının önderliğinde başlatılan 'Güçlü kızlar, Güçlü Yarınlar' seferberliğine hep beraber destek olalım" dedi.

Kız çocuklarının eğitimi için birlikte hareket etme çağrısında bulunan Boyner, "Basın mensupları, sivil toplum örgütleri, iş dünyası, politikacılar el ele verelim. Bu konunun gündemde kalması için, farkındalığın artması için elimizden geleni yapalım. Aydın Doğan Vakfı olarak kız çocuklarının eğitimi önceliklerimiz arasında. Ailece ulaşabildiğimiz, elimizin uzanabildiği, gücümüzün yettiği her kız çocuğuna destek olmaya, burs vermeye, eğitimlerine katkı sağlamaya kararlıyız. Bu yönde sizlerin de destek olması, bu konuya sahip çıkmanız bizim için çok önemli. Bütün kız çocukları adına desteğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar' İçin Bir Araya Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement