Güçlükonak Kaplıcaları Turzime Kazandırılıyor - Son Dakika
Yerel

Güçlükonak Kaplıcaları Turzime Kazandırılıyor

Güçlükonak Kaymakamı Halit Benek, Güçlükonak termal kaplıcalarının şifa ve sağlık merkezi olması için Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunacaklarını söyledi.

08.06.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güçlükonak Kaymakamı Halit Benek, Güçlükonak termal kaplıcalarının şifa ve sağlık merkezi olması için Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Benek, kaplıcalarda yaptığı incelemelerde, kaplıcalara çok sayıda yerli ve yabancı turistin geldiğini ifade ederek "Kaplıca, çok eski kaplıca olma özelliği taşımaktadır. Kükürt oranı ve sıcaklığı çok yüksek olan bir yerdir. Bu yüzden şifa ve sağlık açısından önemli bir sağlık merkezi olmaya aday bir yerdir. Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunup  buranın bir sağlık merkezi tesisleri haline getirmek istiyoruz. Çünkü özel idarenin sahip olduğu bu kaynağın bu şekilde marka değerine taşıttırıp, Türkiye geneline tanıtımını yapmak istiyoruz" dedi.

Kaplıcayı kadın ve erkek olarak ikiye bölüp modern havuzlar haline getirmek istediklerini belirten Benek, "Sosyal donatı olarak etrafını yaşanır hale getirmek istiyoruz. Burası gerçekten önemli bir sağlık merkezi.  Bunu daha kullanışlı ve daha kullanıma uygun bir hale getirmek adına bu projeleri hayata geçirirsek inşallah burası da Güçlükonak adına kazanılmış bir turizm cenneti olacaktır" diye konuştu. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güçlükonak Kaplıcaları Turzime Kazandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement