Güçlükonak'ta Bir Doktor Hakkında Soruşturma Açıldığı İddiası - Son Dakika
Yerel

Güçlükonak'ta Bir Doktor Hakkında Soruşturma Açıldığı İddiası

Güçlükonak\'ta Bir Doktor Hakkında Soruşturma Açıldığı İddiası

Şırnak Tabib Odası Başkanı Karagöz: "Hekim arkadaşımız yerel idare amiriyle yaşadığı problemin akabinde Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğünün direktif ve talimatıyla ciddi bir baskı görmüştür"

06.02.2014 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Tabip Odası Başkanı Azad Karagöz, "Güçlükonak ilçesinde hekim arkadaşımız yerel idare amiriyle yaşadığı problemin akabinde Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğünün direktif ve talimatıyla ciddi bir baskı görmüştür" dedi.

Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesinde aralarında Şırnak Aile Hekimleri Derneği, İHD ve Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyelerinin bulunduğu grup adına açıklama yapan Karagöz, aile hekimi Mehmet Zeki Türe'nin Halk Sağlığı Müdürlüğünce cezalandırıldığını ileri sürdü.

Görevli aile hekimi Türe'nin baskı gördüğünü iddia eden Karagöz, şunları söyledi:

"Yaklaşık bir ay önce Güçlükonak'ta bir hekim arkadaşımızın yerel idare amiriyle yaşadığı problemin akabinde Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğünün direktif ve talimatıyla ciddi bir baskı görmüştür. Sıkı denetimlere maruz kalmış, tutanaklar tutulmuştur. Güçlükonak yerelinde yaşanan sıkıntı taraflar arasında halledilmiş olmasına rağmen bundan vazife çıkaran Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri kraldan çok kralcılık yapıp, hekim arkadaşımızın sözleşmesinin fesih edilmesi için 115 ceza puanı vermiştir."

Aile hekimi Türe de 9 Ocak'ta Güçlükonak Entegre Hastanesindeki nöbeti sırasında kaymakamın şoförünün gelerek, "Hemşireye doktoru çağırın ambulansı hazırlayın kaymakamın evine gideceğiz, eşi rahatsız" dediğini savunarak, "Bende o arkadaşa 'bu şekilde hastaneyi bırakıp, ambulansla gelemeyeceğimi söyledim. Varsa bir sıkıntı 112 aransın, 112 gerek görürse gidip hastayı hastaneye getirir orada müdahale yaparız' dedim. Sonra başka bir doktor arkadaşı evinden almışlar ve evde hastaya müdahale yapıldı. Hasta da tanısı bakımından çok acil bir durumda değildi" diye konuştu.

Bu olaydan sonra Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından denetime tabi tutulduğunu ileri süren Türe, şunları söyledi:

"Denetim sonunda başhekim ile kaymakamla yüz yüze görüşmeye gittik. Kaymakam bey, 'bir terbiyesizlik yapmışsa şoför yapmıştır, ben kesinlikle doktoru ayağına çağıracak bir adam değilim' dedi. Samimi bir şekilde konuşuyordu. Bu şekilde olay kapanır dedik. Ondan sonra bana bir kağıt geldi. Kağıtta 115 ceza puanı yazıyordu. Bilindiği gibi 110 puanı geçtiği zaman aile hekiminin sözleşmesi feshediliyor. Ben bununla ilgili yargıya başvuracağım." - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güçlükonak'ta Bir Doktor Hakkında Soruşturma Açıldığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement