Gügörenli Hayırserverlerden Nepal'e Kültür Merkezi - Son Dakika
Güncel

Gügörenli Hayırserverlerden Nepal'e Kültür Merkezi

İHH heyeti, İstanbul'un Güngören ilçesindeki hayırseverlerin katkısıyla Nepal’de inşa edilen kültür merkezini denetledi.

04.04.2014 20:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) heyeti, İstanbul'un Güngören ilçesindeki hayırseverlerin katkısıyla Nepal'de inşa edilen, kadın ve çocuklara yönelik kültür merkezini denetledi.

İHH yetkililerinden ve hayırseverlerden oluşan heyet Nepal'in, Hindistan sınırına 5 kilometre mesafede yer alan Birgunj bölgesinde inşaatı süren 4 katlı kültür merkezini ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi.

İHH'nın ülkedeki partner kuruluşu İslami Sangh Nepal tarafından yürütülen proje, kadın ve çocukların ders göreceği sınıflar, konferans ve toplantı salonları, kütüphane, yemekhane ve misafirhane içerecek.

İHH yetkilileri, İstanbul'un Güngören ilçesindeki hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleştiği için projenin adının da "Güngören Kültür Merkezi" olarak konulduğunu açıkladı.

İHH yetkilileri, 130 bin avroya mal olan projenin temelinin 1,5 ay önce atıldığını ve 1 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Heyet, daha sonra, kültür merkezine komşu durumdaki bir ilkokulu da ziyaret etti.  İslami Sangh Nepal'e ait okul hakkında bilgi alan heyet, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

İnşaat halindeki okulda 5 sınıfta 125 öğrencinin öğrenim gördüğü belirtildi. İ

İHH yetkilileri, okulun yanıbaşında açılacak modern kültür merkezinin bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılamasını beklediklerini kaydettiler. - Nepal

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gügörenli Hayırserverlerden Nepal'e Kültür Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement