Gül'den Dış Politika Eleştirisi: Ortadoğu ve Arap Politikası Gözden Geçirilmeli - Son Dakika
Güncel

Gül'den Dış Politika Eleştirisi: Ortadoğu ve Arap Politikası Gözden Geçirilmeli

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı iftarda Türkiye'nin dış politikası konusunda ağır eleştiriler yöneltti.

11.07.2015 23:37  Güncelleme: 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dostluk Derneği'nin Yenikapı Şehir Parkı'nda düzenlediği iftar programında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı iftarda Gül, dış politika eleştirisi yaptı. " Mısır'dan Libya'ya ilişkilerimizi geliştirmeliyiz, tekrar Türkiye'nin ilham olacağı bir duruma gelmeliyiz." dedi, "Ortadoğu politikamızı gözden geçirmekte fayda var." ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE OLARAK YARDIMCI OLMAK DURUMUNDAYIZ"

Abdullah Gül, Erdoğan'ın da dinlediği konuşmasında şunları söyledi: "Henüz Ortadoğu'da Filistin meselesi çözülmemişken, kalıcı barış sağlanmamışken, İslam ülkelerinin kendi kendini tüketiyor olması gerçekten çok acıdır. Bu bakımdan inanıyorum ki; Türkiye olarak bu ülkelere yardımcı olmak durumundayız. Bunun için de şüphesiz ki; hepsiyle ilişkimizi geliştirmeliyiz.

"ORTADOĞU VE ARAP POLİTİKASI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

Libya'dan Mısır'a kadar, Yemen'den bütün Körfez ülkelerine kadar, nasıl bir zamanlar onlara ilham olduysak, yeniden bu ülkelere ilham olucu, yol gösterici olacağı bir duruma gelmek gerekir. Bu anlamda açıkçası, Ortadoğu ve Arap politikalarımızı daha gerçekçi bir şekilde gözden geçirmenin de faydalı olacağı kanaatindeyim. Çünkü bölgede başka bir gelişme de söz konusu. Büyük bir kaos ortaya çıkarsa, bu kaosun içerisinden çıkacak, hiç tahmin etmediğimiz sürprizlerle karşı karşıya kalabiliriz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

İftar programında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "On binlerce siyasetçinin, yöneticinin gelip geçtiğini görürsünüz. Bugün bunların sadece bir kısmı hatırlanıyor, hayırla yad ediliyor. Bir kısmı da yine hatırlanıyor ama onların pek hayırla, özlemle yad edildiklerini söyleyemeyiz. Biz 40 yıllık siyasi hayatımızda üstlendiğimiz her görevi geride kalıcı eserler, kubbede hoş bir sada bırakma anlayışıyla yürüdük." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"İnşallah önümüzdeki pazartesiyi, salıya bağlayan gece Kadir Gecesi'ni idrak edeceğiz. Cuma günü de inşallah hep birlikte Ramazan Bayramı'nı yaşayacak, eğer varsa aramızdaki kırgınlıkları, dargınlıkları, küskünlükleri unutup, dostluklarımızı güçlendireceğiz. Ramazan'da kazandığımız hasretleri, dayanışma ve paylaşma duygularını gelecek 11 ay boyunca da devam ettireceğimize inanıyorum. Bizim için her türlü görev, her türlü makam, ikbal kavgasının değil, millete hizmet etmenin, onun gönlünü fethetmenin aracıdır. Bu mücadelede üstlenilen görevler, garibin elinden tutmak, yoksulu kollamak, yetime sahip çıkmak, hak ve adaletin tesisini sağlamak bakımından anlamlıdır."

Gül\'den Dış Politika Eleştirisi: Ortadoğu ve Arap Politikası Gözden Geçirilmeli

Son Dakika Güncel Gül'den Dış Politika Eleştirisi: Ortadoğu ve Arap Politikası Gözden Geçirilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (65)

  • Baran: Kürtlerin kazanimlarindan,türklerin rahatsiz olmalarina bi anlam veremiyorum???bugün kürtler rojova icin ne yaptiylarsa,yarinda gerekirse edirne icin aynisini yaparlar. Kürtler ne gerekiyorsa onu yapiyorlar ve yapmayada devam edecekler.destrkliyorum 21 38 Yanıtla
  • simarik: Gul doğru diyo hani esat gıtti gidecek diyodun a.k.p.ti ikTİDARI KÂYBÉTTI ESAT DAHA YÉRİNDÉ DURUYO 38 19 Yanıtla
  • Baran: A gül siyasete girecekse hdpden girsin,yada Tam cekildin 24 29 Yanıtla
  • Je suis charlie: Kim halife ebu bilala inanacak. Butun dunya turkiyeye dais gozu ile bakiyor. 13 26 Yanıtla
  • Cumhur: Sayın Abdullah Gül, seni şimdiden çok özledik. 24 11 Yanıtla
  • ABBAS: Aslanım benim, şimdiye kadar neredeydin.Akp suriyeyi bu hale gelirken ben miydim cumhuru reis 28 7 Yanıtla
  • mehmet: bir hdp li olarak sayın güle kesinlikle katılıyorum 19 16 Yanıtla ABBAS: Gülmekte mi 3 0
  • nasil: bu site pkk li hainlerle dolmus yorumlra bak 22 13 Yanıtla
  • millet.: sayın gül ne zaman dümenin başına gececeksin özlettin kendini sensiz olmuyor. 19 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement