Gül: Önceliğimiz Ülkemizin Güvenliğini Sağlamak (2) - Son Dakika
Güncel

Gül: Önceliğimiz Ülkemizin Güvenliğini Sağlamak (2)

Üniversiteye ZİYARET Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, belediyenin ardından, Kırklareli Üniversitesi'ne geçti.

18.06.2014 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversiteye ZİYARET

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, belediyenin ardından, Kırklareli Üniversitesi'ne geçti. Üniversiteye gelişinde Rektör Prof.Dr. Mustafa Aykaç tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül'e brifing verildi. Gül, Kırklareli Üniversitesi'nin yeni kurulduğunu hatırlatarak, "Kamu üniversiteler için büyük kaynaklar ayırıyor. Benim önemsediğim üniversitelerden mezun olan gençlerin nasıl yetiştirildiği, kendilerine olan özgüveni ve özel sektörde iş bulabilme kabiliyetleridir. Güzel güzel binalar yaparsınız ama iyi eğitim vermezseniz bir anlamı olmaz. Barakalarda eğitim yapar ama gençleri iyi yetiştirirsiniz" dedi.

TÜRKİYE TURUNU TAMAMLADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kırklareli Üniversitesi'nin ardından onuruna verilecek öğle yemeği için Babaeski yolu üzerinde otele geçti. Otelin girişinde Türkiye haritası üzerinde ziyaret ettiği illeri ve tarihler olan pano sürprizi ile karşılaştı. Büyük boy panoyu imzalayan Cumhurbaşkanı Gül, kendisini takip eden gazetecilere, ilk resmi ziyaretini Van'a yaptığını hatırlatarak, "Oradan Hakkari, Şırnak'a gittim. Zor günlerdi o zaman tabi. Diyarbakır ve sonra diğer illere gitmiş olduk. Gittiğimiz yerlerde bir şeyi yaptık. Valilikler, biliyorsunuz devletin ve hükümetin temsilcisi olarak her yerde. Sonra hangi partiden olursa olsun belediyelere gittim. Çünkü şehrin emini belediye başkanlarına gittim. Şehirlerin gelecekleri onlara emanet. Zor günlerde Batman'dan, Diyarbakır tutun da hepsine gittim. Sonra üniversitelerin hepsini yakın takip ediyorum. Tabii ki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin oradaki temsilcisi garnizonları sonra da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldik ve her yerde şehri temsil eden sendikalar, şüphesiz ki her ilde şehit aileleri ve gazileri özellikle takip edip, muhakkak onlarla olurum. Maalesef biraz geciktim tüm illeri gezmek için. Araya seçimler, kampanyalar girdi. O sürede askıya aldığımız için Kırklareli'ni bugün ziyaret ederek önceden düşünmüş olduğum programımı gerçekleştirmiş oldum" dedi.

HATIRA I

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül önce tek başına, ardından da yakın çalışma ekibi ile birlikte haritanın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Gül, heyette yer alan bürokratların ardından kendisini takip eden gazetecilerle de günün anısına fotoğraf çektirdi.

SON ZİYARET ETTİĞİM İL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra onuruna verilen öğle yemeğine geçti. Kırklareli ile Türkiye'nin tüm illerine olan ziyaretlerini tamamlamış olduğunu söyleyen Gül, "Daha önce buraya başka görevlerle gelmiştim. Cumhurbaşkanı olarak gelmenin heyecanını yaşamaktan mutluluk duyuyorum. Kırklareli'nin bir özelliği daha oldu. Cumhurbaşkanı olduğum zaman bütün illeri gezmek istediğimi, ziyaret etmek istediğimi paylaşmıştım. Gördüm ki bazı illerimize 40 seneden fazla Cumhurbaşkanı ziyareti gerçekleşmemiş. Biliyorsunuz ki Cumhurbaşkanı bütün milleti temsil eden ve ülkenin birliğini beraberliğinin sembolüdür. Bu anlamda Cumhurbaşkanlığı ziyaretlerinin önemli olduğunu biliyoruz."dedi.

Cumhurbaşkanı Gül yemeğe katılanlara yaptığı konuşmasını şöyle tamamladı:

"Önce doğudan başladım. Van'dan, Diyarbakır'dan, Şırnak'tan en zor dönemlerde, sonra başka illerimizi de dolaştım. Tekirdağ ve Kırklareli'ne daha önce gelmeyi planlamıştık ama bazı nedenlerden ertelemek zorunda kaldık. Bugün Kırklareli, 81'nci ilimiz. Seyahat ettiğim son ilk olarak gelmiş oldum. Bu da doğrusu planlı değildi ama böyle tesadüf etti. Türkiye'nin her tarafı birbirinden güzel, Türkiye'nin her tarafının ayrı bir özelliği var. Kırklareli'nin nasıl bir Rumeli havası varsa, bütün sosyolojik yapısıyla bunu burada gösteriyorsa, Diyarbakır'ın ayrı bir havası var. Trabzon'un başka bir gerçeği var. Orta Anadolu'nun Kayseri'nin, Sivas'ın ayrı Adana'ya giderseniz farklı bir yer görürsünüz. Ama tüm bunlar, işte bizim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan istediği yerde yaşayabilir, istediği yerde iş bulabilir ve istediği yerde de hayatını geçirebilir. Türkiye'nin her köşesi hepimize aittir ve hepimizin ortak ülkesidir. Şüphesiz ki bayrağımız, hepimizin ortak bayrağıdır ve hepimizin sembolüdür. Bu anlayış içerisinde bakarsak, çoğulculuğu, bu farklılıkları zenginlik gibi görürüz. Eğer ayrıştırmaya kalkarsak, bunların hepsini ayrı ayrı görürüz. O zaman ayrışmanın sonu olmaz. Ufacık bir köyde yukarı mahalle diye insanlar ayrıştırılır. Onun için tüm Türkiye bu farklılıkları zenginlik gibi görmeli, büyük bir çoğulculuk, büyük bir çeşitlilik içinde bir olduğumuzu gösterebilmeliyiz. Bu şehirde böyle bir havayı görmekten büyük memnuniyet duyuyorum."

SANCAK TÖRENİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra 5'inci Kolordu Komutanlığı Pınarhisar İstikam Alay Komutanlığı'na Şehit Albay Suat Karlıdağ Kışlası'nda yapılan sancak teslim törenine katıldı.

Gül kışlaya gelişinde askeri törenle karşılandı. Ardından protokol tribününe geçen Cumhurbaşkanı Gül, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i başıyla selamladıktan sonra yerine oturdu.

Törende Çorlu 5'inci Kolordu Komutanlığı askeri bandosunun çaldığı İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından İstikam Alay Komutanı Albay Fikri Kayhan Akın'ın özgeçmişi okundu. Ardından tören alınan ortasındaki özel bölümde bekleyen sancağın başına geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kutsal bir emanet sancağını tevdi etmek için geldiğini ifade ederek, "Bu sancak yüce Türk milletinin şerefinize emanet ettiği kutsal bir varlıktır. Sancak TSK şeref timsalidir. Türk ordusu tarihi boyunca dünyayı örnek olacak şekilde sancağını korumuş onu yüceltmiş ve uğrunda severek binlerce şehit vermiştir. Sizin de onu tertemiz parlak ve asil rengine leke getirmeyeceğinden eminim. Teslim aldığınız gibi sizden sonraki komutana da şerefli ve temiz olarak teslim edeceksiniz" dedi. Ardından da Gül sancağı öperek Pınarhisar İstihkam Alay Komutanı Albay Fikri Kayhan Akın'a teslim etti. Albay Akın da sancağı öperek teslim alıp koruyacağı üzerine yemin etti. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Gül sancağın teslim zaptını imzaladı.

Cumhurbaşkanı Gül ardından da konuklarla birlikte törene katılanlara sunulan kokteyle geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gül: Önceliğimiz Ülkemizin Güvenliğini Sağlamak (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    01:27 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    AFAD, bugün saat 01.06'da Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 9.97 kilometre derinlikte ve 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

  • Sarıyer'de bıçaklanarak yol kenarına atılan taksicinin cenazesi Adli Tıp Kurumundan alındı
    01:23 Sarıyer'de bıçaklanarak yol kenarına atılan taksicinin cenazesi Adli Tıp Kurumundan alındı

    İstanbul Sarıyer'de aracına binen yabancı uyruklu şahıs tarafından bıçaklanarak öldürülen taksicinin cenazesi ailesi tarafından Adli Tıp Kurumundan alındı. Taksici ve yabancı uyruklu şahıs taksi ücreti konusunda tartışmıştı. Şahıs, Yanıkyürek'i 5 yerinden bıçaklayarak araçtan atıp, araçla birlikte kaçmıştı. İstanbul Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Deniz Dündar, can ve mal güvenliği için yetkililerden çözüm talep etti.

  • İstanbul Sarıyer'de Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü
    01:16 İstanbul Sarıyer'de Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü

    İstanbul Sarıyer'de aracına binen yabancı uyruklu bir şahıs tarafından bıçaklanarak öldürülen taksicinin cenazesi ailesi tarafından Adli Tıp Kurumundan alındı. Taksici ve şahıs arasında çıkan tartışma sonucunda taksici 5 yerinden bıçaklanarak hayatını kaybetti. İstanbul Taksi Şoförleri Derneği Başkanı, yetkililerden can ve mal güvenliği için önlem alınmasını talep etti.

  • Edirne'de asayiş uygulaması
    01:12 Edirne'de asayiş uygulaması

    Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde gerçekleştirdiği asayiş uygulamalarına aralıksız devam ediyor. Uygulamalar kapsamında şüpheli görülen sürücü ve yolculara üst araması yapılırken, araçlarda da arama yapıldı. Alkolü olarak direksiyon başında yakalanan ve aranması bulunan kişilere işlem yapıldı. Uygulama ile huzur ve güven ortamının devamının sağlanması ve suç işleyebilecek kişilerin tespit edilerek önlenmesi amaçlanıyor.

  • Ready or Not Oyununun Kaynak Kodları Çalındı
    01:09 Ready or Not Oyununun Kaynak Kodları Çalındı

    Ready or Not oyununun geliştiricisi VOID Interactive, bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirilen bir siber saldırı sonucunda kaynak kodlarının çalındığını açıkladı. Fidyeci grup, 4 TB büyüklüğünde ve 2.1 milyon dosyadan oluşan verileri ele geçirdiğini iddia etti. Şirket ise henüz bir açıklama yapmadı.

  • Sony, PC platformunda PlayStation uygulamasını yayınladı
    01:09 Sony, PC platformunda PlayStation uygulamasını yayınladı

    Sony'nin PC platformundaki PlayStation uygulaması, Ghost of Tsushima Director's Cut oyunuyla birlikte kullanıcılara birçok özellik sunuyor. Kullanıcılar artık kupalara, arkadaş listesine, ayarlara ve genel PlayStation profillerine kolayca erişebiliyor. PC üzerinden DualSense PS5 oyun koluyla oynanabilen oyun, yüksek grafik standartlarını da destekliyor. Sony'nin geleceği ve PlayStation oyunlarını bilgisayarda oynama deneyimi hakkındaki görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

  • Realme C65 5G'nin Özellikleri Sızdırıldı
    01:09 Realme C65 5G'nin Özellikleri Sızdırıldı

    Realme, 4G'li C65 modelinden sonra 5G destekli versiyonu olan C65 5G'yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sızıntılara göre, C65 5G 6,67 inç LCD ekran, 120Hz yenileme hızı, MediaTek Dimensity 6300 yonga seti, 4/6GB RAM, 128GB depolama, 50MP ana kamera, 8MP ön kamera, 5000mAh pil gibi özellikler sunacak. Cihazın fiyatı ve lansman tarihi henüz bilinmiyor.

  • Jeep, yenilenen Renegade modelini pazara sundu
    01:09 Jeep, yenilenen Renegade modelini pazara sundu

    Jeep, tasarım ve teknik özellikleriyle yenilenen 2024 model Renegade'i pazara sundu. Yeni Renegade, kompakt boyutlarıyla şehir içi kullanıma uygun olmasının yanı sıra zorlu arazi şartlarında da kullanılabiliyor. Ayrıca, Jeep Renegade e-Hybrid seçeneği de sunuluyor. Renegade e-Hybrid, 1.5 litrelik benzinli motor ve 48 volt kapasiteli elektrikli motorun birleşimiyle 130 HP güç üretebiliyor ve düşük hızlarda tamamen elektrikli bir deneyim sunuyor. Yenilenen modelde iç ve dış tasarıma yapılan dokunuşlar, dijital gösterge paneli ve 10 inç multimedya ekranı gibi özellikler de bulunuyor. Renegade'in fiyatı ise 1 milyon 849 bin TL'den başlıyor.

  • Tartıştığı kişiyi bıçakladı
    01:08 Tartıştığı kişiyi bıçakladı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir kişi, tartıştığı şüpheli tarafından bıçaklandı. Olay, Serdar Mahallesi'nde meydana geldi. Şüpheli kaçarken, yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı. Polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İzmit'te Tartışma Sonucu Bir Kişi Bıçaklandı
    01:05 İzmit'te Tartışma Sonucu Bir Kişi Bıçaklandı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, bir kişiyle tartışan şüpheli tarafından bıçaklanan kişi, hastaneye kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Uygulamalarına Devam Ediyor
    01:05 Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Uygulamalarına Devam Ediyor

    Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde gerçekleştirdiği asayiş uygulamalarına aralıksız devam ediyor. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş ve trafik ekipleri, şehrin dört bir yanı başta olmak üzere kentin kalabalık noktalarında gerçekleştirilen uygulamalarda, durdurulan araçlarda bulunan kişilere Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. Şüpheli görülen sürücü ve yolculara üst araması yapan ekipler, bazı araçların bagajlarında da arama yaptı. Alkolü olarak direksiyon başında yakalanan ve aranması bulunan kişiler hakkında işlem yapıldı. Uygulamayla huzur ve güven ortamının devamının sağlanması ve suç işleyebilecek kişilerin tespit edilerek önlenmesi, aranan kişilerin yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi amaçlanıyor.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.


Advertisement