Gül'ün 12 Yıllık Danışmanının Gündemi Sarsacak Kitabı Pazartesi Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Gül'ün 12 Yıllık Danışmanının Gündemi Sarsacak Kitabı Pazartesi Çıkıyor

Gül\'ün 12 Yıllık Danışmanının Gündemi Sarsacak Kitabı Pazartesi Çıkıyor

Abdullah Gül'ün 12 yıl boyunca başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever'in kitabı, Gül'ün, Erdoğan'la görüş ayrılığına düştüğü pek çok olayla ilgili ayrıntıları ilk kez açığa çıkacak.

13.06.2015 09:17  Güncelleme: 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdullah Gül'ün önce Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde başdanışmanlığını yapan gazeteci Ahmet Sever'in kaleme aldığı "Abdullah Gül ile 12 yıl/ Yaşadım Gördüm Yazdım" adlı kitap Pazartesi günü çıkıyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında, Gül Cumhurbaşkanlığını Recep Tayyip Erdoğan'a devrederken Çankaya Köşkü'nde verdiği veda resepsiyonunda eşi Hayrünnisa Gül'ün sözleri damga vurdu. Gül, "Bir turnusol döneminden geçiyoruz. Bu süreçte bazı yaşadıklarımızı, 28 Şubat döneminde benim başörtümün tartışıldığı günlerde bile yaşamadık. Şimdi ben de susuyorum, ama fazla susmayacağım; asıl intifadayı (ayaklanmayı) ben başlatacağım" demişti.

PEK ÇOK OLAYLA İLGİLİ AYRINTILAR İLK KEZ AÇIĞA ÇIKACAK

Ahmet Sever'in yazdığı 208 sayfalık bu kitapta, Gül'ün, Erdoğan'la görüş ayrılığına düştüğü "Gezi", "17-25 Aralık", "Gazeteci tutuklamaları", "Hakan Fidan krizi" benzeri pek çok olayla ilgili ayrıntılar ilk kez açığa çıkacak. Böylece Hayrünisa Gül'ün sözünü ettiği "intifada" da ateşlenmiş olacak.

GÜNLERCE KONUŞULACAK

Tam da AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun seçim başarısızlığı ve Gül'ün partiye dönmesi spekülasyonları yapılırken yayımlanacak kitabın günlerce konuşulacağı sanılıyor. Kurulacak muhtemel bir koalisyon için "Gül'ün katalizör" olabileceği yorumları da, kitapla ortaya çıkacak tartışmaları alevlendirecek.

SEÇİMİ BEKLEDİLER

Ahmet Sever'in kitabı, Seçimlerinden önce yayımlanacaktı. Ancak Gül, bunu istemedi. Cumhuriyet yazarı Mustafa Halif, 10 Mayıs'ta bunu yazdı. Halif'e göre, Gül, Ahmet Sever'e "Seçim öncesi siyasi polemik olsun istemem. Seçimlerden sonra yayımlanırsa iyi olur Ahmet Bey" dedi ve kitabın yayımı 15 Haziran'a kaldı.

Gül Ahmet Sever'i Erdoğan'a karşı da şiddetle korudu. Gazeteci Ruşen Çakır, Gül'ün rahatsızlığını yazınca, Erdoğan bundan Ahmet Sever'i sorumlu tuttu ve işten çıkarılması için bastırdı, ancak Gül direndi.

KİTAPTA NELER VAR?

Kitapta şu soruların yanıtları olacak:

* 27 Nisan muhtıra gecesi konutta neler yaşandı, karşı metin nasıl hazırlandı?

* 1 Mart Tezkeresi kabul edilseydi Türkiye'nin rotasını değiştirecek hangi gelişme olacaktı?

* Gül en çok neye üzüldü?

* Cemaat'e yakın mı?

* Gezi Olayları'nı nasıl gördü, neler yaptı?

* Berkin Elvan'ın babasına ne dedi?

* 17/25 Aralık yolsuzluk iddialarına tepkisi ne oldu?

* Bugüne bakıp hatırladığı çocukluk hatırası neydi?

* Twitter yasağını nasıl deldi?

* Erdoğan ile hangi konularda ayrıştı?

* Bülent Arınç'ı istifadan nasıl vazgeçirdi?

* Hayrünnisa Hanım ne zaman "Artık yeter" dedi?

* Hakan Fidan krizinde ne yaptı?

* Çekilme kararını ne zaman ve neden aldı?

* Hangi ünlü gazeteciyi hapse girmekten kurtardı?

* Suriyeli Ermenileri getirmek için hazırlanan gizli plan neydi?

* Ermenistan'ın başkenti Erivan'a gitmeye nasıl karar verdi, bu karara kimler karşı çıktı?

* Pişmanlıkları ve keşkeleri nelerdi?

Son Dakika Güncel Gül'ün 12 Yıllık Danışmanının Gündemi Sarsacak Kitabı Pazartesi Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Afşin: Gülün Erdoğan i hedef gösterdiği anda Ak parti tabanında ki sevgisi anında erozyona uğrar. Bu parti seni en yüksek makamlara çıkardı ve eğer saçma sapan ihtiras uğruna davana yan bakarsan yazık edersin Sayın Gül 15 14 Yanıtla
  • HAK: ÜLKEDEKİ İŞSİZ SAYISI 9 MİLYON.YOL YAPTI HAVAALANI YAPTI AMA FABRİKA AÇMADI MİLLETİ İŞSSİZ VE FAKİR BIRAKTI.BU YETMEZMİŞ GİBİ İŞSİZDEN ZORUNLU SAĞLIK SİGORTASI ALTINDA BORC TAKTI.ŞUAN BİR İŞSSİZ DEVLETE 4000 LİRA BORCLU.ADAM İŞSSİZ BU PARAYI NASIL ÖDESİN. EYY AKP SANA VERDİĞİMİZ OYLAR HARAM ZIKKIM OLSUN.İNSANLARIN KANINI EMMEKTEN VAZGEÇ 12 6 Yanıtla
  • fm: Milletin yuzde 80inin kitap okumadigi bir ulkede kitaplar gundemi sarsabilirmi.gazetelere yari ciplak resimler icin gozatildigi bir toplumda ne yazarsaniz yazin bos is.ortalama 20-30tl kitaba verilirmi kahvede o parayla birkacgun okey oynamak varken 16 0 Yanıtla
  • Capulcu: Ku.kla sen cumhur baskanı olamadın utan utann 3 12 Yanıtla
  • trolller: hırsıza yolsuza oy yok.bakara makara deyıp kuranı kerıme hakaret edene oy yok.kendi luks hayat yasarken mılletını cop toplamaya zorlayana oy yok.kendıne 10 bın lıra zam yapıp 2 yılda super emeklılık yapana vatandasa gelınce 960 lıra asgarı ucretle gecınır dıyene oy yok.cozum surecı dıye dıye pkk yı tepemıze cıkarana oy yok.4 bakanının yolsuzluk yaptıgını sagır sultan duymasına ragmen onları koruyana yuce dıvana gıtmesını engelleyene oy yok.KISACASI AKP YE OY YOOOOOKK 7 6 Yanıtla
  • trolller: yılda super emeklılık yapana vatandasa gelınce 960 lıra asgarı ucretle gecınır dıyene oy yok.cozum surecı dıye dıye pkk yı tepemıze cıkarana oy yok.4 bakanının yolsuzluk yaptıgını sagır sultan duymasına ragmen onları koruyana yuce dıvana gıtmesını engelleyene oy yok.KISACASI AKP YE OY YOOOOOKK 8 4 Yanıtla
  • şafak: Sayın Gül,kendinize yazık edersiniz.zaten biz sizi gezide ( mesaj alınmıştır) sözünüzü hiç unutmadık.ama unutmayıki bu sevda bitmez. 6 6 Yanıtla
  • hoca: Seçim sonunu beklemek bir v demlik. Yasaklar yasaklar nereye kadar AKP bin pislikler dökülüyor. AKP liler kafanızı kumdan çıkarın artık. 5 6 Yanıtla
  • ahmet: eski danışmanı mı yoksa bu manidar zamanda çıkan kitapla halen özel danışmanı mı 8 3 Yanıtla
  • yeterrr: bütün bunlar AKP bölme operrasyonu yüzde kırk bile onlara fazla geldi gaza gelmeyelim bunlardan bir cacık olmaz seçim öncesi koalisyon gibi çalıştılar şimdi beceriksizlerinin farkındılar aslında niye bir araya gelip hükümet kuramıyorlar kurtuluş Ak Partide partimize sahip çıkalım 8 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Aydın Efeler'de trafik kazası: 2 yaralı
    10:18 Aydın Efeler'de trafik kazası: 2 yaralı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kazada, İzmir Bulvarı üzerinde seyir halinde olan bir otomobil, arkadan çarptığı diğer otomobilde bulunan B.G. ve B.T.'yi yaraladı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan araçların kaldırılmasıyla trafik normale döndü. Soruşturma devam ediyor.

  • Bursa'da Geri Viteste Unutulan Otomobil Kaza Yaptı
    10:17 Bursa'da Geri Viteste Unutulan Otomobil Kaza Yaptı

    Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir sürücü, otomobilini geri viteste unutarak başka bir araca çarptı. Kazada herhangi bir yaralanma olmazken, güvenlik kamerası anları kaydetti.

  • Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı
    10:15 Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı

    Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kontrolden çıkarak devrildi. Kazada otomobilin sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralının sağlık durumu iyi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını ustalar yapıyor
    10:14 Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını ustalar yapıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımı ustalar tarafından yapılmaktadır. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, maliyetler en aza indirilmektedir. Ayrıca, atölyede yapılan geri dönüşüm çalışmalarıyla yeni ekipman ya da parça için harcanacak para da tasarruf edilmektedir.

  • Kayseri'de Akıllı Trafik Yönetimi İle Trafik Kontrol Merkezi Faaliyete Geçti
    10:14 Kayseri'de Akıllı Trafik Yönetimi İle Trafik Kontrol Merkezi Faaliyete Geçti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Trafik Kontrol Merkezi'nde gerçekleştirilen Akıllı Trafik Yönetimi sayesinde şehir trafiğinin canlı olarak denetlendiğini ve olumsuzluklara anında müdahale edildiğini belirtti.


Advertisement