Ğulam Azzam İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Yerel

Ğulam Azzam İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Ğulam Azzam İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Anadolu Gençlik Derneği Erzincan Şubesi üyeleri, 92 yaşında vefat eden Bangladeş Cemaati İslami Lideri Ğulam Azzam için gıyabi cenaze namazı kıldı.

24.10.2014 15:42  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği Erzincan Şubesi üyeleri, 92 yaşında vefat eden Bangladeş Cemaat-i İslami Lideri Ğulam Azzam için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Terzibaba Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Erzincan Şubesi Üniversite Komisyonu Başkanı Rıdvan İnan, Azzam'ın hayatını kaybedene kadar tutukluluk halinin devam ettirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bangladeş hükümetinin tüm taleplere rağmen cezaevindeki merhum Azzam'ın durumunu iyileştirmemesinin bir insanlık ayıbı olduğunu dile getiren İnan, "Azzam'ın son dakikalarında hastaneye kaldırılması ve yapılan tıbbi müdahaleler göstermeliktir. Kaldı ki İslam coğrafyasının bütünlüğünü ve Müslümanların birliğini isteyen Azzam'a yönelik suçlamalar ve tutukluluk hali de vicdanlarda yer bulmamıştır" dedi.

Grup yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

Bir süredir solunum yetersizliğinden tedavi gören Azzam, 1971'deki bağımsızlık savaşında Pakistan ile işbirliği yaparak katliama karışmak gerekçesiyle yargılanmış, geçen sene Bangladeş Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesince 90 yıl hapse mahkum edilmişti. - Erzincan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ğulam Azzam İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement