Gülay Yedekçi: 15 Temmuz Darbesini Yapan 40 Yıl Öncesinin Çocuklarıydı - Son Dakika
Güncel

Gülay Yedekçi: 15 Temmuz Darbesini Yapan 40 Yıl Öncesinin Çocuklarıydı

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, terör örgütlerinin çocukları küçük yaştayken alıp yetiştirdiğini belirterek, "15 Temmuz darbesi yapanlar 40 yıl öncesinin çocuklarıydı.

23.08.2016 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, terör örgütlerinin çocukları küçük yaştayken alıp yetiştirdiğini belirterek, "15 Temmuz darbesi yapanlar 40 yıl öncesinin çocuklarıydı. Beyinleri yıkandı ve belki cennet vaadiyle kandırıldı ve 40-50 yıldır bu istismardan kurtulamadılar. Belki general, paşa, profesör oldular ama kurtulamadılar" dedi.

Milletvekili Gülay Yedekçi TBMM'de düzenlediği basın toplantısında çocuk istismarını gündeme taşıdı. IŞİD'in Suriye'de binlerce çocuğu yetiştirdiğini, Gaziantep'te 9 aylık bir bebeğe tecavüz edildiğini vurgulayarak istismarın her türlüsüne karşı olduklarını belirten Gülay Yedekçi, çocukların hırsızlık şebekelerinin de elinde oyuncak haline geldiğini, dolandırıcılık şebekeleri tarafından kullandığını anlattı. Yedekçi, şunları söyledi:

"Terör örgütleri bütün teröristleri çocuk yaştayken alıyor ve yetiştiriyor. 15 Temmuz darbesi yapanlar 40 yıl öncesinin çocuklarıydı. Beyinleri yıkandı ve belki cennet vaadiyle kandırıldı ve 40-50 yıldır bu istismardan kurtulamadılar. Belki general, paşa, profesör oldular ama kurtulamadılar. Öyle derin bir baskı ki üzerlerindeki bu kodlamadan kurtulamadılar."

"AİLELER İSTİSMARCILARIN VAATLERİNE KANMAMALI"

Gülay Yedekçi, çocukların istismara karşı denetlenmesiyle ilgili bir birim kurulması gerektiğini vurgulayarak istismar edilen çocukların genelde çok çocuklu ve gelir düzeyi düşük ailelerden seçildiğine dikkati çekti. Yedekçi şunları söyledi:

"Bu ailelerin istismarcıları vaatlerine kanmaması için devletimizin bir an önce sosyal hukuk devletinin gereklerini yerine getirmesi şarttır. İhtiyacı varsa çocuklu ailelerde çocuk başına yardımda bulunması gerekebilir. Çocuğunun dini eğitim almasını istiyorsa aile devletin güdümünde olan yerlerde din eğitimi alsın ki cinsel istismara maruz kalmasınlar. Çocukların her anlamda korunması şarttır. Antep'te 12-14 yaş arasındaki çocuğun kandırıldığı ve bombayla patlatıldığı yüreklerini sızlatan bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Bunlara karşı çocuklarımızı korumak zorundayız. insanı öldüren 3 yaşındaki çocuğu öldüren zihniyetin ideolojiyle yakından uzaktan ilişkisi yoktur. Bu anlayışın tamamını lanetliyoruz. Hepsinin karşısındayız. Ülkemiz güvenilir ve yaşanabilir bir yer haline gelene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gülay Yedekçi: 15 Temmuz Darbesini Yapan 40 Yıl Öncesinin Çocuklarıydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement