Gülbaba Türbesi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Gülbaba Türbesi Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Gülbaba Türbesinin olduğu yerden genel görüntü Açılışa gelen vatandaşların görüntüsü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un gelişi Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Kurtulmuş'tan detaylar Dua okunması Gökçek'in konuşması Kurtulmuş'un konuşması Türbenin açılışı Gülbaba Türbesi açıldı Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "İslam adına elinden her türlü zarar gelenlerin, maalesef Allah'ın adını anarak Müslümanları öldürenlerin, Müslümanlara zarar verenlerin olduğu bir dünyada tam da böyle bir ortamda, İslam'ın gönüller yapmak olduğunu öğreten erenlere çok büyük ihtiyacımız var" Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İslam adına elinden her türlü zarar gelenlerin, maalesef Allah'ın adını anarak Müslümanları öldürenlerin, Müslümanlara zarar verenlerin olduğu bir dünyada tam da böyle bir ortamda, İslam'ın gönüller yapmak olduğunu öğreten erenlere çok büyük ihtiyacımız var." dedi.

07.04.2016 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Gülbaba Türbesinin olduğu yerden genel görüntü

Açılışa gelen vatandaşların görüntüsü

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un gelişi

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Kurtulmuş'tan detaylar

Dua okunması

Gökçek'in konuşması

Kurtulmuş'un konuşması

Türbenin açılışı

Gülbaba Türbesi açıldı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

"İslam adına elinden her türlü zarar gelenlerin, maalesef Allah'ın adını anarak Müslümanları öldürenlerin, Müslümanlara zarar verenlerin olduğu bir dünyada tam da böyle bir ortamda, İslam'ın gönüller yapmak olduğunu öğreten erenlere çok büyük ihtiyacımız var"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İslam adına elinden her türlü zarar gelenlerin, maalesef Allah'ın adını anarak Müslümanları öldürenlerin, Müslümanlara zarar verenlerin olduğu bir dünyada tam da böyle bir ortamda, İslam'ın gönüller yapmak olduğunu öğreten erenlere çok büyük ihtiyacımız var." dedi.

Kurtulmuş, çevre düzenlemesi ve onarımı yapılan Gülbaba Türbesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, türbenin onarılmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Bugünün Regaip Kandili olduğunu anımsatan Kurtulmuş, Allah'ın bu güzel günler hürmetine ülkeye dirlik ve birlik vermesini ve bütün İslam dünyasına hayırlar ve iyilikler güzellikler ihsan eylemesi dileğinde bulundu.

Saltuklar ile Hacı Bayram Velileri ile Akşemseddinleri ile Ertuğrul Gazileri ile Şeyh Edebalileri ile bütün Anadolu coğrafyasındaki erenlerin aslında bir büyük medeniyetin kilometre taşları olduğunu ifade eden Kurtulmuş, İslam coğrafyasının fethedilmesinde erenlerin büyük katkısı bulunduğunu belirtti.

Erenlerin insanlara insanlığı, başkasına zarar vermemeyi ve büyük medeniyetin tek tek müesseselerini kurarken 'sen incinsen de başkasını incitme'yi öğrettiğine işaret eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şehirlerde onların öğretilerinden çıkan nice güzel eserlerin yer aldığını anımsattı.

Bu şekilde, "Komşusunun güneşini dahi kesmenin hakkaniyet ölçülerine uymadığını" öğreten bir büyük mimarinin ortaya çıktığını anlatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlar bize kaynağından çıktığı gibi saf bir şekilde suların bizim çeşmelerimizden akıtılmasının esas iş olduğunu öğretti. Onlar bize yardımlaşmayı, dayanışmayı, irfanı, ihsanı, dostluğu öğretti. Gülbaba burada sadece bir zat olarak yatmıyor. Onun önünden geçerken sadece kendimizle ilgili bir şey istemiyoruz. Onu, hatırlayarak bütün irfan mektebinin temsilcilerini, onların öğretilerini hatırlıyoruz. O öğretiye özellikle bugün çok daha fazla Müslümanların ihtiyacı olduğunu biliyoruz. İslam adına elinden her türlü zarar gelenlerin, maalesef Allah'ın adını anarak Müslümanları öldürenlerin, Müslümanlara zarar verenlerin olduğu bir dünyada tam da böyle bir ortamda, İslam'ın gönüller yapmak olduğunu öğreten bu erenlere çok büyük ihtiyacımız var. Hacı Bayram-ı Veli'ye, Hacı Bektaş-ı Veli'ye, Şeyh Edebali'ye, Gülbaba'ya her zamankinden çok ihtiyacımız var. Onun için burada bu fiziki mekanın ortaya çıkarılması önemlidir. Ama ondan daha önemlisi bu fiziki mekan vasıtasıyla kendi köklerimizi, irfan mektebinin kapısını, eşiğini hatırlamış olmamızdır."

Türbenin yapımında emeği olanlara teşekkürlerini ileten Kurtulmuş, Hacı Bayram Veli'nin yaşayan bir irfan merkezi olarak daha güçlenmesini temenni etti.

Kurtulmuş, "Türkiye aslında bütün bir imar faaliyetleriyle manevi yerlerin imar faaliyetleriyle aslında kendi ruh köklerine yeniden dönüyor." diye konuştu.

Öte yandan, açılışa katılacağı duyurulan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın yerine, programa Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman iştirak etti.

Ankara'da en önemli hizmetlerden birinin Hacı Bayram Camisi ve çevresinin yeniden inşa edilmesiyle gerçekleştirildiğini belirten Yayman, Ankara'da da İstanbul gibi manevi mekanların bulunduğunu, Ankara'nın erenler ve ahiler diyarı olduğunu bildirdi.

Bakanlığının geçen yıl 12 proje ve 44 restorasyon çalışmasıyla toplam 56 işin tamamlandığını, önümüzdeki dönem de çalışmaların devam edeceğini anlatan Yayman, Bakanlığın 2023'e kadar 2023 taşınmaz kültür varlığının onarımını hedeflendiğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Hacı Bayram'da yapılması planlanan projelere ilişkin bilgi verdi ve türbenin onarımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve beraberindekiler çevre düzenlemesi ve onarımı yapılan Gülbaba Türbesi'nde dua etti.

Gülbaba Türbesi Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gülbaba Türbesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement