Fethullah Gülen'in 1 Numaralı Sanık Olduğu 'Kumpas' İddianamesi Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

Fethullah Gülen'in 1 Numaralı Sanık Olduğu 'Kumpas' İddianamesi Kabul Edildi

"25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu" iddiasıyla aralarında Gülen'in de bulunduğu 69 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

19.10.2015 10:43  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Paralel Devlet Yapılanması'nın, "takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu" iddiasıyla 69 şüpheli hakkındaki iddianameyi kabul ederek, sanıklar Fetullah Gülen ile yardımcısı Sinan Dursun hakkında yakalama kararı çıkardı.

GÜLEN VE DURSUN HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN KARARI

Mahkeme, Gülen ve Dursun hakkında Kırmızı Bülten çıkarılması amacıyla Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmasına da hükmetti.

8 SANIĞIN TUTUKLULUK HALİNE DEVAM

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından hazırlanan 1453 sayfalık iddianame üzerindeki incelemesini tamamlandı. İddianamenin kabulüne karar veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar eski emniyet müdürü Yakup Saygılı, Kazım Aksoy'un da aralarında bulunduğu 8 sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

2. KEZ KIRMIZI BÜLTEN KARARI

Sanıklar Fetullah Gülen ile yardımcısı Sinan Dursun'un yokluğunda tutuklanmasına hükmeden heyet, Gülen ve Dursun hakkında Kırmızı Bülten çıkarılması amacıyla Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmasına da karar verdi. Sanık Fetullah Gülen hakkında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de Paralel Devlet Yapılanması'nın "Tahşiyecilere kumpas" davasında, yokluğunda tutuklama ve Kırmızı Bülten çıkarılması kararı almıştı.

Duruşmaların 6, 7, 8 ve 11 Ocak 2016'da yapılmasına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmanın nerede yapılacağına ilişkin henüz bir karar vermedi.

CEZA İSTEMLERİ

İddianamede, Fetullah Gülen, Sinan Dursun, eski emniyet müdürleri Yakup Saygılı, Kazım Aksoy ve Hamza Tosun'un da aralarında bulunduğu 67 şüpheli hakkında "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, şüpheli 2 polis hakkında da "terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 ila 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Gülen ve Dursun'un ayrıca "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünü kurmak ve yönetmek" suçundan 15 ila 22,5 yıl, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal casusluk maksadıyla elde etmek" suçundan 22,5 ila 30 yıl olmak üzere toplam 37 yıl 6 ay ila 52 yıl 6 ay arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU MAĞDUR

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, Berat Albayrak, Serhat Albayrak, Hakan Fidan, İsmail Rüştü Cirit, Nihat Ömeroğlu ve Yalçın Akdoğan "müşteki", Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakan ve milletvekilleri de "mağdur" olarak yer alıyor.

Fethullah Gülen\'in 1 Numaralı Sanık Olduğu \'Kumpas\' İddianamesi Kabul Edildi

Son Dakika Güncel Fethullah Gülen'in 1 Numaralı Sanık Olduğu 'Kumpas' İddianamesi Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Adam gibi adam..: BU ADAM SADECE TAYYİBE BOYUN EGMEDİGİ İCİN CEZALANDİRİLİYOR.. 30 13 Yanıtla reis: Sen öyle san o adamı asmalari lazim 48 16
  • 1000 göllü musa: Bu adamıda terörist yaptıya akp bravo valla..)))))Bu ülkede adam harcayamazsınız buna müsaade etmeyiz... 7 33 Yanıtla Eruhlu: Ne yapacan yinemi yazacan buraya başka bıse yapamassinda adam dediyin gelir vatanında yasar 2 1
  • TC: Sadece Türkiye den değil, Tüm dünyadan makbuz vermeden 20 yıl bağış topladılar.. Her bir yolsuzluğun 40 gün örü vardır... Yeter artık. Kim bağış vermiş ise o bilir.... 9 10 Yanıtla
  • SERKAN..: Ulan ne fethullahciyim nede AKP ci. Ama kendiniz sütten çıkmış ak kaşık misiniz ardas. Sizden başka herkesi, paralelci, kumpasci , şüpheli, terörist, vatan haini gosteriyonuz.. SİZ HİC CALMADİNİZ, TORPİL YAPMADİNİZ, SUC İSLEMEDİNİZ TARAFSİZ OLDUNUZ DİMİ.. HADEEE BEEE ORDAN 14 5 Yanıtla
  • erol: kendini bilen devleti satmaz mi diyecektin..... 6 2 Yanıtla
  • devrialem: Heygidi günler Milletimizi sömüren bu cemat altında para toplayan bu şahıslar (beni bile sömürdüler) Şimdi adaletin kollarında can verecekler. Bende diyordum bu adam neden buralara gelmiyor. 1 6 Yanıtla izmitli: sen salaksan para kaptırdıysan biz ne yapalım koca kafalı 0 0
  • Bilal örs: Way bea bir dönem tapılan Ada'm şimdi bir numaralı tererüs vay be . Bence bu Ada'm Türkiye'nin başına Amerikan Rusya'dan pkk dan daha büyük belaymış way bea 4 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement