Gülen'in Yeğeni Yargılanıyor - Son Dakika
Güncel

Gülen'in Yeğeni Yargılanıyor

Aralarında Fethullah Gülen’in yeğeni Mehmet Mezher Gülen’in de bulunduğu 14 FETÖ/PDY üyesi sanığın yargılamasına devam edildi.

22.02.2017 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aralarında Fethullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de bulunduğu 14 FETÖ/PDY üyesi sanığın yargılamasına devam edildi. Toplam 14 tanık verdikleri ifadelerde, tutuklu bulunan şüphelilerin 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti'ye oy verilmemesi konusunda sohbet toplantıları yapıldığını, bu sohbetlerde bazen Fethullah Gülen'in kitapları okutularak, baskı yoluyla Zaman gazetesine üye yapıldığını dile getirdi.

Tanıklar ayrıca, şüphelilerin kurban bayramlarından önce, bağış altında para topladıklarını da sözlerine ekledi. Daha önce polis sorgusunda şüphelilerin sohbet toplantıları düzenlediğini belirten, daha sonra FETÖ/PDY örgüt üyesi oldukları tespit edilince tutuklanan 2 tanık, duruşmada ifade değiştirip şüpheliler hakkında hiçbir şey bilmediklerini söyledi.

2'si tutuklu 24 tanık dinlendi

İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan 110 sayfalık iddianamade FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan tutuklu bulunan 14 şüphelinin yargılanmasına devam edildi. Aralarında örgüt lideri Fethullah Gülen'in ölen kardeşi Seyfullah (Sıbgatullah) Gülen'in oğlu Mehmet Mezher Gülen, Koza Altın İşletmeleri Ovacık Altın Madeni İşletmesinin Müdürü Cemalettin Çetin'in de bulunduğu 14 sanıkla ilgili ifade veren tanıklar dikkat çeken ifadeler verdi. Adnan G., Mustafa D., Hüseyin B., Yunus B., Kavım Ş., Bilal E. ismili tanıklar, bir çoğu Bergama'da esnaf olan şüphelileri tanıdıklarını, 17 ve 25 Aralık öncesi sohbet toplantılarına katıldıklarını, huzurda bulunan şüphelilerin bir kısmının bu sohbet toplantılarını organize ettiğini, diğer şüphelilerin de toplantılara katıldığını, yine şüphelilerin Afrika'da bulunan ailelere gönderilmek üzere yardım topladıklarını, kurban bayramlarında aynı şekilde yine bağış adı altında para topladıklarını söyledi.

Zaman gazetesi alınması için baskı

Tanıklar ayrıca, şüphelilerin sık sık yemekler düzenleyip örgüte eleman kazandırdıklarını, tirajın artması için Zaman gazetesi almak için baskı yaptıklarını da dile getirdi. Şüpheli sanıklar ile avukatları, suçlamalarda bulunan tanık beyanlarını kabul etmediklerini söyledi. Daha önce polisteki ifadelerinde şüphelileri suçlayıcı beyanlarda bulunan ancak, daha sonra FETÖ/PDY üyesi oldukları için tutuklanan Nabi Ö. ile İsa Ş., duruşmada ifade değiştirdi. Şüphelileri tanıdıklarını ancak hiçbir toplantıda görmediklerini, poliste verdikleri ifadeleri okumadan imzaladıklarını söylediler. Duruşma öğleden sonra da devam edecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gülen'in Yeğeni Yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi
    09:59 Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi

    Giresun'un Bulancak ilçesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınırken, çalınan altınlar da ele geçirildi. Giresun Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri kısa sürede yaptıkları çalışmayla 3 şüpheliyi yakalayarak, olayda kullanılan tüfekle çalınan 4.5 kilogram altını ele geçirdi. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, olayın adliye, emniyet ve jandarma teşkilatlarının kararlı ve titiz saha çalışmaları sonucunda kısa sürede çözüme kavuşturulduğu belirtildi. Giresun'un huzuru için güçlü bir şekilde çalışmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı
    09:55 Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı

    Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde yapılan ortak çalışmalar sonucunda define avcısı F.A. yakalandı. Şahsın araç ve ikametinde yapılan aramada birçok define arama detektörü, av tüfeği ve tarihi eser niteliğinde metal objeler ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:54 Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Şarköy ilçesinde Kaymakam Ahmet Naci Helvacı başkanlığında muhtarlar toplantısı düzenlendi. Helvacı, toplantıda muhtarları tebrik ederek kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülmesi için iş birliği yapılacağını vurguladı. Ayrıca, Şarköy Devlet Hastanesi deprem riski nedeniyle yıkılmaya başlandı ve yerine Aile Sağlık Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak.

  • Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi
    09:54 Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi

    Adıyaman'da yaşanan su kesintileri nedeniyle eylem yapan vatandaşlara destek vermek amacıyla Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, konteyner kentte sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

  • Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı
    09:53 Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı

    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda bölge birincisi olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenen yarışmada, Hakkari'nin zenginliklerini sergileyen okul, İstanbul'da Türkiye finalinde yarışacak.


Advertisement