Güler: "İlçelerimizin Çoğunda Dişhekimi Yok" - Son Dakika
Yerel

Güler: "İlçelerimizin Çoğunda Dişhekimi Yok"

Güler: "İlçelerimizin Çoğunda Dişhekimi Yok"

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, Adana’nın bazı ilçelerinde diş hekimi bulunmadığını söyledi.

09.03.2016 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, Adana'nın bazı ilçelerinde diş hekimi bulunmadığını söyledi.

Güler, kadın hekimlere yönelik verilen yemekte, Sağlık Bakanlığı'nın Aile Dişhekimliği uygulamasını yeni başlattığını belirterek, "Biz bunun doğru bir fikir olduğunu düşünüyoruz. Yıllardır da savunduğumuz bir konuydu. Özellikle de koruyuculuk anlamında 0-12 yaş ya da 0-18 yaş grubunun hizmetini serbest diş hekiminden satın alınması ve aile dişhekimi kavramının da bu şekilde oluşturulması Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ve odaların görüşü vardı" dedi.

Bakanlığın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerini (ADSM) şehir merkezlerine açtığını kaydeden Güler, şöyle devam etti:

"Çukurova ilçemizde iki, Seyhan ve Yüreğir'de de bir ADSM var. Sarıçam ilçemizde hiç yok. Serbest dişhekimi dağılımı ise 800 bin nüfuslu Seyhan'da 255 dişhekimi çalışıyor. Ortalamaya bakacak olursak 3 bin 100 kişiye bir dişhekimi düşüyor. Sarıçam ilçemizin nüfusu 150 bin ve bize kayıtlı sadece üç dişhekimi var. 50 bin kişiye bir dişhekimi düşüyor. Yüreğir'de bize bağlı 19, toplamda 40 dişhekimi var. Burada yaklaşık 7 bin kişiye bir dişhekimi düşüyor. Karataş ilçemizde dişhekimi yok. Pozantı'da yok. Tufanbeyli'de bize kayıtlı bir dişhekimi var. Feke'de yok. Karaisalı'da bir dişhekimi var. Kamu buralarda dişhekimi istihdam edemiyor. Aile dişhekimliği buralar için bir fırsat aslında. Bakanlık dese ki ben aile dişhekimliği hizmetlerini özelden satın alacağım. ve bunu da nüfusa göre planlayacağım. İnanın dişhekimi olmayan ilçelerimizde ortalama 3 bin kişiye bir dişhekimi düşecek şekilde istihdam olur. Ama bu şekildeki dağılımla hizmet satın alma sağlıklı olmaz. Bakanlık Aile dişhekimliği projesini pilot olarak merkezlerde başlatacağından yine ilçelere ve varoşlara ağız diş sağlığı hizmeti gitmeyecektir. Bizim bakanlıktan talebimiz 0-18 yaş koruyucu hekimliği serbest dişhekimlerinden satın alsınlar."

Etkinliğe, AK Parti Adana Kadın Kolları Başkanı Sevil Can ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Mehmet Ali Özmaksut ile birlikte katılan AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan da, yaptığı konuşmada, "Mesleğimizin sorunlarını ve çözümlerini biliyorum. İnşallah hep birlikte çözeceğiz. Sürekli iletişim içerisinde olacağız. Meslek hayatımızın onurunu yaşamak ve yaşatmak zorundayız" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güler: 'İlçelerimizin Çoğunda Dişhekimi Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement