Güler: Tayyip'in Tek Şansı Kürt Hareketine Yanlış Yapmamak - Son Dakika
Güncel

Güler: Tayyip'in Tek Şansı Kürt Hareketine Yanlış Yapmamak

Güler: Tayyip\'in Tek Şansı Kürt Hareketine Yanlış Yapmamak

BDP Bağlar adayı Eşref Güler, barış sürecinde somut adımların atılmaması durumunda Başbakan'ın akıbetinin çok kötü olacağını söyledi.

18.03.2014 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Diyarbakır Bağlar Belediyesi Eşbaşkan adayı Eşref Güler, barış sürecinin sekteye uğraması ve somut adımların atılmaması durumunda Başbakan Tayyip Erdoağan'ın akıbetinin çok kötü olacağını savunarak, "Tayyip'in tek bir şansı var. O da Kürt hareketine yanlış yapmamak" dedi.

BDP Diyarbakır Bağlar Belediyesi Eşbaşkan adayları Birsen Kaya Akat ile Eşref Güler, yerel seçim ziyaretleri kapsamında kentteki yerel gazetelere ziyaretlerde bulundu.

Ziyarette konuşan BDP Diyarbakır Bağlar Belediyesi Eşbaşkan adayı Birsen Kaya Akat, Bağlar ilçesine yapacakları projeler hakkında bilgi verdi. İçinde esnaf çarşısı, meydana ve çeşitli farklı aktivitelerin bir arada yapılacağı kültür merkezi projelerinin bulunduğunu kaydeden Eşbaşkan Adayı Akat, Kürtlerin yaşamış büyüklerinin portrelerinin bulunduğu meydan ve gençler için sosyal aktivite alanları, yine çocuklar için alanların projelendirildiğini dile getirdi.

HALK İLE BİRLİKTE KARAR VERİLECEK

Kadınların kendilerini için olmazsa olmaz olduğunu kaydeden Akat, kadınlar için kendilerini çok rahat ve özgür hissedecekleri alanlar inşa etme düşüncelerinin bulunduğunu belirtti. Akat yapacakları tüm projeleri katılımcı belediyecilik anlayışı ile halka danışarak birlikte karar verileceğini de ifade etti.

Bağlar ilçesinin kangrenleşen sorunu gecekondular ile ilgili olarak, kentsel dönüşüm yerine, yerinde dönüşümü benimsediklerini kaydeden BDP Diyarbakır Bağlar Belediyesi Eşbaşkan adayı Birsen Kaya Akat, Aziziye mahallesinde Büyükşehir'in projesini kendilerine örnek alınabileceğini söyledi. Birsen Kaya Akat, modern ve çağdaş bir Bağlar gibi eski Bağlar'ı oluşturma hedeflerinin de bulunduğunu ifade ederek, özellikle botanik gül bahçeleri ve Türkiye'nin hiçbir yerinde yetişmeyen Yediveren Güllerin yeniden yetiştirileceği alanların projeleri içerisinde yer aldığını anlattı.

KAFELERLE İLGİLİ ÖZELEŞTİRİ

Önceki yıllarda çok tepkiye neden olan parklar içindeki kafelerle ilgili olarak ta konuşan Birsen Kaya Akat, özeleştiride bulunarak Kafelerle ilgili verilen kararların yanlış olduğunu yeni dönemde böyle bir yeni kararların alınmayacağını söyledi. Akat, "Artık yeni parklara kesinlikle Kafelere izin verilmeyecek. Belediye kendisi işletip çok cüzi ücretler karşılığında çay ve kahve içme imkanı ve insanların başkalarının evinde değil de kendi evinde oturduğunu hissettireceğiz" dedi.

KÖYLERDE KAPIYA KADAR HİZMET GİDECEK

Yıllardır kırsala hizmetlerin yeteri derecede yapılmadığını artık kırsalın en iyi hizmeti alacağını ve köy meydanına kadar her türlü hizmetin gideceğini belirten Birsen Kaya Akat, "Köylerde su ve alt yapı hizmetlerinde çok küçük sorunlar dışında sorun gözükmüyor. Özellikle köylerin içini ta kapıya kadar hizmet gidecek. Spor alanları, merkezler ve sağlık taramaları yapılacak. Köylere Kürtçe kütüphaneler yapılacak insanlar anadillerini en iyi şekilde öğrenebilecek" diye konuştu.
BDP Diyarbakır Bağlar Belediyesi Eşbaşkan adayı Birsen Kaya Akat, yapacakları tüm projelerde halkın katılımını esas alacaklarını halkın istemediğini hiçbir projenin altında imzalarının bulunmayacağını da sözlerine ekledi.

"HÜDA-PAR'IN GEÇMİŞ HASTALIĞI ORTAYA ÇIKIYOR AMA EMİN OLUN BU HALK DOLUDUR EĞER SİNEYE ÇEKİYORSAK BU HALKIN, ÖNDERLİĞİN HATIRINADIR"

BDP Diyarbakır Bağlar Belediyesi Eşbaşkan adayı Eşref Güler ise Hüda-Par ve paralel yapıyla ilgili sorulara yanıt verdi. Hüda-Par'ın büyük başarı elde edecekleri yönündeki açıklamalarına değinen Güler şöyle dedi:

"Hüda-Par hiçbir yerde hiçbir zaman başarı elde edeceğini sanmıyorum. Hüda-Par bilinen bir yapı, bilinen bir kesimdir. Keşke çok doğru, geçmişi silebilecek bir yapıya ulaşabilseydi. Sonuçta demokraside herkesin siyaset yapma hakkı var ama Kürde düşmanlık yapma, fikrin ve zikrin ne olursa olsun hiçbir zaman kimseye fayda getirmez. Siyasete başlamadan önce 'Biz geçmişe sünger çektik, geçmişte bizi kullandılar' dediler ama maalesef parti kurduktan sonra geçmiş hastalıklarını çaktırmadan ortaya sermeye çalışıyorlar ve bu halk emin olun doludur. Bu halk bir açılırsa geçmişten daha fazla olacaktır. Bu sefer öyle olmayacaktır çünkü herkesin yarası vardır ve geçmişte ne kadar kötü işlere bulaşan varsa şu anda o camianın içerisindedir. Belli ve bilinen bir kesimdir tabi ki bir kısım kesimde bilinçli Allah'a inanmış, namazını kılmış içinde temiz insanlar olabilir.

"BENİM AİLEMDEN DÖRT KİŞİYİ KATLEDENLER ŞU ANDA O YAPININ İÇERİSİNDEDİR"

Bu halk onları çok iyi tanıyor. Ama gerçekten bu parti öyle görülüyor ki devlet yine alttan alttan Kürtlere karşı hazırladığı ve yedekte tuttuğu yine böyle sahneye çıkacak gibi bir hava oluşuyor. Keşke doğru şeyler yapsalardı. Gerçi BDP ile Hüda-Par'ı çatıştırmak için elinden geleni yapıyorlar. Bizim içimizde de onların içinde de birileri bizleri çatıştırmak istiyor ama o cemaatin genelde buna eğimli ve müsait olduğunu yalnız sızmaların olmadığını aynı mantığın devam ettiği var. Çünkü ben onları çok iyi tanıyorum ki benim ailemden dört kişiyi katledenler şu anda o yapının içerisindedir. Bunu kimse unutmamıştır. Eğer unutuyorsak şu anda sineye çekiyoruz. Bu halkın önderliğinin hatırınadır. Barış sürecini başlatan insanlar bu acısını buraya gömmüştür. Yoksa bu insanlar geçmişi unutmuştur anlamına gelmesin.

"FETTULLAH BARIŞIN NİHAİYE ERMEMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYOR"

Sorunun ismi Kürt olunca bütün yapıların birleştiğini kaydeden Eşref Güler, barış süreci, Başbakan Erdoğan ve paralel yapıyla ilgili olarak ta şunları söyledi:

"Paralel yapı da sadece Türkiye'ye yönelik değil, Ortadoğu'ya yöneliktir. Fettullah, zaten Kürtleri istemiyor. Rojava'daki petrol kuyularının Kürtlere geçmemesi için gerekirse Kürtler üzerinden müdahale etmek istiyor ve bunu KDP eliyle yapmak istiyor. Barışın aslında nihaiye ermemesi gerektiğini söylüyor. Kürdistan'ın yer altı ve yer üstü zenginliklerinin talan edilmedikçe barışın sağlanmaması gerektiğini söylüyor. Tayyip Bey ile Fettullah ortak hareket etti. Ama Fettullah devleti ele geçirmek isteyince Tayyip Bey karşı çıktı. Tayyip Bey iki blokta rolü var. Çin'e ihale verdikten sonra Amerika Tayyip'in ipini çekti ve Fettullah'ı sahneye çıkardı. Şu anda Tayyip'i dize getirmek için CHP ile flört ediyorlar. Burada Tayyip'in bir tek şansı var. Kürt hareketine yanlış yapmaması gerekiyor. Eğer bu barış süreci sekteye uğrarsa Tayyip diye bir şey kalmayacak ve Tayyip'in akıbeti de çok kötü olabilir diye düşünüyorum. Çünkü bu kasetler çıkmadan çok önce yanlış hatırlamıyorsam Le Monde gazetesi bir başlık atmıştı. Şöyle yazıyordu: 'Tayyip'in ipi çekildi, Tayyip'in akıbeti Menderes'e mi benzeyecek acaba' diye büyük başlık atmıştı. O süreç orda başladı.

"TAYYİP VE AKP MANTIKLI DAVRANIRSA KÜRT SORUNUN DA SAMİMİ ADIMLAR ATARSA AYAKTA KALIR"

Dün batıda bir çocuk katledildi insanlar neler yaptı hep birlikte gördük. Ama Bağlar'da bir günde sekiz çocuk katledildi. İnsanlar hiçbir Allah'ın kulu bir şey demedi. Yazmadılar dahi. Görüntüye bakarsan bir tepkidir evet keşke öyle olsaydı ben öyle bakmıyorum. Fettullah'ın ve CHP'nin organize ettiği ve çok duygusal düşünen insanları harekete geçirmek istediler. Bunu da barış sürecini velveleye getirerek sekteye uğratmaktır. Tayyip ve AKP mantıklı davranırsa Kürt sorunun da samimi adımlar atarsa ayakta kalır. Samimi adım atmazsa bu 15 günlük süreçte yerel seçimden sonra süreç tamamen değişebilir. Ve Tayyip te yok olup gider"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Güler: Tayyip'in Tek Şansı Kürt Hareketine Yanlış Yapmamak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.


Advertisement