Güllüce: ''Kaybetmeyi erdemli kabul etmek lazım'' - - Son Dakika
Politika

Güllüce: ''Kaybetmeyi erdemli kabul etmek lazım'' -

Güllüce: \'\'Kaybetmeyi erdemli kabul etmek lazım\'\' -

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Yağlı güreşte bazı bulaşık pehlivanlar vardır, yenileceğini fark edince 'gözümün üstüne vurdu' diye bağırmaya başlar.

06.08.2014 00:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Yağlı güreşte bazı bulaşık pehlivanlar vardır, yenileceğini fark edince 'gözümün üstüne vurdu' diye bağırmaya başlar. Biraz sonra yine güreş başlar 'aman kardeşim faul yaptı, gözüme yağ kaçırdı' diye başlar, maksadı da güreşi iptal ettirmektir" dedi.

Güllüce, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde ikinci kez seçilen Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi kutlamak ve hayata geçirdiği projeler dolayısıyla tebrik etmek amacıyla makamında ziyaret etti.

Ahi Evran'ın başlattığı Ahilik kültürünün ülke geneline yayılması gerektiğini belirten Güllüce, "Bu ilkeli bir hayat tarzı, felsefesi. Bize dışarıdan gelen, bizim olmayan kültürel rüzgarlara karşı tekrar kendimize döndürecek bir siper ve güzel, iyi bir yol. Bu yüzden de Edirne'den Ardahan'a kadar bu akımı, tarzı, esnaf anlayışını yaymak lazım" diye konuştu.

Güllüce, vakıfların yok olması dolayısıyla büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"İnsanın içi dışına çıkıyor, üzülüyor. Türkiye topraklarında kalan arazimizin neredeyse 3't 1'i vakıfmış. Bu vakıf eserlerle de sivil toplum kuruluşları kültürel hizmet edermiş, dini hizmet edenlere maaş ödermiş, camilere para ödenirmiş. Vakıfların hepsi maalesef yok edilmiş. Sadece camilerin vakıf eserleri satılmasaydı bir imamın maaşı 19 bin dolar olurdu. Fatih Camisi'nin Bosna'da vakfı var. Sade Fatih Camisi'ne vakfedilen eserlerle bir imamın maaşı 1 milyon doları geçer de ben bütün vakıfları Türkiye'ye böldüğünüz zaman 19 bin dolar diyorum. Yani 'bu imamlara niye para ödeniyor?' filan diye söyleyenlere de bir cevap oluyor bu aynı zamanda."

Yaklaşık 96 saat sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminin gerçekleştirileceğini dile getiren Güllüce, "120 saat sonra da ilan edilecek ve Sayın Cumhurbaşkanı adayımız, Başbakanımız Tayyip beyin Cumhurbaşkanı olmasını Allah'tan diliyorum" dedi.

- "Kaybetmeyi erdemli kabul etmek lazım"

Güllüce, bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 18 milyon oy pusulasının fazla basıldığını ve seçimlerde büyük usulsüzlük olacağı iddiasında bulunduğunu belirtmesi üzerine, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yağlı güreşte bazı bulaşık pehlivanlar vardır, yenileceğini fark edince 'gözümün üstüne vurdu' diye bağırmaya başlar. Biraz sonra yine güreş başlar 'aman kardeşim faul yaptı, gözüme yağ kaçırdı' diye başlar, maksadı da güreşi iptal ettirmektir. Biliyor baştan yenilecek. Şimdi maçın sonu belli. Birileri küfrediyor milletin anasına. Mağlubiyet daha gelmeden bugün maalesef bir yerde konuşmada bütün milletin anasına sövülüyor, o da böyle diyor. Bu olacak şey mi 21'inci asır Türkiye'sinde? 9 parti destekliyormuş onu değil mi? 9 partinin temsilcisi sandığın başında olacak ve 18 milyon kağıt o kadar milletin gözünün önünde yok edilecek veya fazla konacak. Kaybetmeyi erdemli kabul etmek lazım. Belli oldu maçın sonu da daha şimdiden o, 'gözüme yağ kaçırdı' diyen pehlivan gibi bağırıp çağırmaya lüzum yok. Şeyli pehlivanlar gider tebrik eder, 'bileğine sağlık' der ve millette 'kaybetti ama helal olsun adam gibi kaybetti' der. 'Gözüme yağ kaçırdı' diyenin de pehlivanlık hayatı biter. Bu siyasette de geçerlidir."

- "Başbakanın reklamlarını millet yapıyor zaten"

Bakan Güllüce, bir gazetecinin, YSK'nın Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyon ekranlarında yayınlanan reklamının yayından kaldırılması kararını nasıl değerlendirdiği sorması üzerine, "Aslında hiç de önemli değil. Başbakanın reklamlarını millet yapıyor zaten. Milletin kalbine girmiş bir adam, lider. Ne olacak, 'televizyonda var' diye mi millet kalkıp oy veriyor? Televizyonların hepsini Türkiye'de yok etseniz, kaldırsanız bu millet, milyonlarca insan çocuklarına Recep Tayyip adını vermiş. Ne fark eder ki hiç de önemli değil. Hukuken öyle mi gerekiyordu onu bilemiyorum, onu hukukçular bilir de ben çok önemsemiyorum" diye konuştu.

Emniyette devam eden "paralel yapı" operasyonu hakkındaki görüşünün sorulması üzerine Güllüce, "Biz, 'adalet mülkün temelidir' diyoruz. Yargı, yargılar. Yargılama konusunda ne desem hemen 'yargıya müdahale ediyor' diye bizi suçlarlar. Onun için de yargı konusunda, yargının eline gelmiş bir hadiseyle ilgili erken konuşmak doğru değil ama Türkiye'de kimsenin yaptığı yanına kalmıyor. Yargı nasıl bir karar verecek ben bunu şimdiden söyleyemem. İnşallah bu tip problemlerin olmadığı bir Türkiye'de yaşarız" dedi.

- Gazze'de yaşananlar

Güllüce, "Gazze'de yaşananlar nasıl bir şey?" diyerek, şunları söyledi:

"Türkiye'de birileri 'her işiniz bitti Gazze mi kaldı?' diyor. Her işimiz de bitmedi Gazze'de bitmedi. Ben insanım ve dünyada nerede olursa olsun Müslüman olmayan ülkeler için de ben bu ıstırabı, acıyı tadarım, düşünürüm ve konuşurum. Bir yerde hamile kadınların karnına 'bir kurşunla ikisini birden öldüreyim' diyerek İsrail askerleri katliam yapıyorsa, ben buna 'kahrolsun' derim. Niye demeyecek mişim? Bütün dünya devletleri susuyor bu noktada. Bir İsrail askeri karşı tarafın eline geçti diye hemen Amerika 'bu teslim edilsin' diyor. Orada ölen 2 bin adamın canı yok muydu, bunlar insan değil miydi? Bu nasıl bir adalettir."

"Adaletsiz zalim bir dünya ile muhatabız" diyen Güllüce, sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyada bir insan, çok şükür Sayın Başbakanımız mertçe, yiğitçe, delikanlıca Anadolu insanının mayasının desteği ile 'zalim' diye bağırabiliyor. Maalesef Müslüman ülkelerden bile adam gibi ses, seda çıkmıyor. Bu çok acı bir şey. İnsanlığın oturup utanması lazım, siyah bir lekedir yüzüne. Nasıl böyle bir şey olabilir? Çocuk katliamı yapılıyor, her gün okullar katlediliyor maalesef. Biz bunu konuşmayacak mıyız? 'Efendim bunlar Müslüman diye konuşuyorsunuz.' Doğru, ne var bunda? Mahsuru mu var Müslüman diye konuşmamın Allah Allah. Geçen yazmış, 'bunlar Müslüman diye bu kadar tarafsınız.' 'Müslüman' diye tarafım ama orada zulüm gören insanlar Müslüman olmasa da benim için fark etmez. 'Bir çocuğun katledilmesi zalimliktir' derim, ona da cevap veririm. Zalimlerin insanları katletmediği bir dünya umudunu taşıyorum."

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Vali Özdemir Çakacak'ın da yer aldığı ziyarette Bakan Güllüce'ye kök boyalarla hazırlanan iplikle dokunmuş kilim, Aşık Paşa'nın "Garipname" adlı eserini ve Kırşehir toprağından yapılmış Ahi Evran Külliyesi maketini hediye etti.

Daha sonra AK Parti Kırşehir İl Başkanlığını ziyaret eden Güllüce, partililerle bir süre görüştü. Güllüce, Ahi Evran Külliyesi ile Kent Parkı'nı da gezdi..

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Güllüce: ''Kaybetmeyi erdemli kabul etmek lazım'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement