Güllük'te Mahalle Meclisi Oluşturulacak - Son Dakika
Yerel

Güllük'te Mahalle Meclisi Oluşturulacak

Güllük\'te Mahalle Meclisi Oluşturulacak

Milas Kent Konseyi, Güllük Mahallesi’nde gerçekleştirdiği toplantıyla mahalle temsilciliği çalışmalarını sürdürüyor.

16.06.2016 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milas Kent Konseyi, Güllük Mahallesi'nde gerçekleştirdiği toplantıyla mahalle temsilciliği çalışmalarını sürdürüyor.

Milas Kent Konseyi'nin Güllük Mahalle Meclisi 11 Haziran'da Belediye Evlendirme Salonu'nda bir toplantı gerçekleştirdi. Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük'ün yönettiği toplantıya Muhtar Celal Akyol ile birlikte 10 kişi katıldı.

Bir açılış ve bilgilendirmesi konuşması yapan Günlük, 2015 Ağustos ayında Güllük Mahallesi temsilciliğinin kurulduğunu anımsatarak, gelen şikayetler ve yapılması gerekenler doğrultusunda, belediye ve ilgili kamu kuruluşları ile sorunların çözümlenilmesine çalışıldığını belirtti. Yazışmaların çoğunu Güllük'teki su dağıtım, atık su ve kanalizasyon işletmesi Akfen nedeniyle MUSKİ ile yaptıklarını söyleyen Günlük, Güllük'ün öncelikli sorunlarının çevresel olduğunun altını çizdi.

Katılımcıların söz almalarıyla; abonelik ücretinin 300 lira ve su faturalarının yüksekliğine karşın alınan hizmetin ve suyun kalitesinin, arıtmanın yeterli olmadığı yönündeki şikayet ve izlenimler tartışıldı. Güllük çöplüğüne yeni çöp dökülmemesine karşın, geri dönüşümlü atıkların burada depolanarak ayrıştırıldığı, ayrıca eskiden kalan çöp dağlarından süzülen yağmur sularının dalyana ve denize karıştığı konuşuldu.

Günlük, bu konunun Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Milas'tan sorumlu yetkilisine, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat tarafından aktarıldığını; bu sonuçlanmadan, hiçbir özel kişi ve kurumun, özellikle çevre ve insan yaşamı açısından tehlike oluşturabilecek bir konuda bir şey yapamayacağını vurguladı.

"KAMYONUN PLAKALARINI JANDARMAYA BİLDİRİN"

Toplantıda gündeme gelen konulardan biri de feldspat madeni taşıyan kamyonların bazılarının hala üstleri açık ve aşırı hızlı yük taşımasıydı. Bu durumda çalışan bir kamyon gören vatandaşların hem dorse yani kasa, hem de çekici plakasını alarak, jandarmaya bildirmesi ve bunun duyurulması istendi.

Öte yandan; Güllük'te hiçbir yerde MOBESE bulunmamasının güvenlik endişelerini artırdığı, özellikle gece deniz kıyısı ve plajlarda içki içip serserilik yapanların, denize ve çevreye şişe atıp kırdığı ve yurttaşlara rahatsızlık verdiği tartışıldı. Bu nedenle, Güllük'te özellikle kıyı şeridi boyunca jandarmanın devriye gezmesi istendi. Ayrıca, plakası sökülmüş hurdaya çıkmış araçların da çeşitli yerlerde yol kenarlarına bırakıldığı, bu konuda yapılması gerekenler, bunların zabıtaya bildirilmesi konuşuldu.

GÜLLÜK'TE YAŞAYAN YABANCILAR DA KATILSIN

Mahallede çoğu İngiliz birçok yabancının yaşadığı, bazılarının yılın büyük bölümünü burada geçirdiği düşünülerek, toplantılara katılmalarının teşvik edilmesi üzerinde duruldu. Onların da dile getirmek isteyecekleri sorunları ya da önerileri bulunabilir denilerek, söyleşme olanağının yaratılması amacıyla, kahve ve kahvaltı etkinliklerinin düzenlenmesi karara bağlandı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güllük'te Mahalle Meclisi Oluşturulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement