Gülnar'dan Kılıçdaroğlu'na Tepki - Son Dakika
Güncel

Gülnar'dan Kılıçdaroğlu'na Tepki

Gülnar\'dan Kılıçdaroğlu\'na Tepki

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Sendikalar kendine dikkat etmeli kurumları batırmamalı" sözlerine, "Sermaye yanlısı değil, emekten yana olun" diyerek tepki gösterdi.

02.12.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sendikalar kendine dikkat etmeli kurumları batırmamalı" sözlerine, "Sermaye yanlısı değil, emekten yana olun" diyerek tepki gösterdi.

Türk-İş 4. Bölge Temsilciliği'ne bağlı sendika başkanları her ayın ilk haftasında düzenledikleri Başkanlık Divanı toplantısında bir araya geldi. Türkiye Yol-İş Sendikası'nın yeni hizmet binasında gerçekleşen toplantıda genel değerlendirmeler yapıldı.

Önceki gün Adana'da STK ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda sendikalara yönelik 'Sendikalar kendilerine dikkat etmeli, kurumları batırmamalı' şeklindeki sözlerine Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, tepki gösterdi. Başkanlar Kurulu'nda konuşan Gülnar, CHP liderine "Sermaye yanlısı değil, emekten yana olun" dedi.

Edip Gülnar, şunları söyledi:

"CHP İl Başkanlığı'nın davetlisi olarak toplantıya 14 şube başkanım ile katıldık. Toplantı içerisinde söz alarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na 'CHP'li belediyelerdeki taşeron işçilerle örgütlenelim, yine gerek kamuda, gerekse özel sektördeki taşeron işçilerin sendikalı olabilmeleri için gerekli yasanın çıkması için öncülük edin' ifadelerini kullandım. Sayın Kılıçdaroğlu, bu sözlerime destek vereceğine 'Sendikalar kendilerine dikkat etmeli, kurumları batırmamalı' cevabını verdi. Bu emekten, emekçiden yana kendisini sosyal demokrat olarak tanımlayan bir genel başkana yakışıyor mu? Sosyal demokrat iddiasında olan bir parti demek ki işçinin, evine bir ekmek götürmenin derdinde olan emekçinin yanında değilmiş, verdikleri değer buymuş. Buradan tüm işçi kardeşlerime sesleniyorum, yakın zamanda genel seçim var. Bu seçim Türkiye'nin kader seçimidir. Sizler oy kullanırken siyasi partilerin seçim vaatlerine dikkat edin ve öyle oy kullanın. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na sermaye sınıfının ağzıyla konuşmasını yakıştıramadık. Bu ifadeyi ne dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ne de MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli kullandı. Emekçinin yanında olan bir partinin genel başkanı bunları söyleyebiliyorsa vay emekçinin haline." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gülnar'dan Kılıçdaroğlu'na Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement