Gülnar Ziraat Odası Başkanı Işık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gülnar Ziraat Odası Başkanı Işık Açıklaması

"Dolu yağışı nedeniyle Gülnar ilçesindeki çiftçilerimizin yüzde 65’i zarar gördü"

30.05.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş Işık, dolu yağışı nedeniyle ilçede bulunan çiftçilerin yüzde 65'inin zarar gördüğünü belirtti.

Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede mart ve mayıs aylarında meydana gelen don olayı ve dolu yağışlarından dolayı, çiftçilerin büyük zarar gördüğünü belirtti.

Badem, ceviz, elma, bağ, tarla bitkileri ve daha birçok ürünün zarar gördüğünü dile getiren Işık, şöyle konuştu:

"Dolu yağışı nedeniyle Gülnar ilçesindeki çiftçilerimize yüzde 65 zarar yansıması oldu. Çiftçilerimizin sadece 646'sı yüzde 50 devlet destekli tarımsal sigorta yaptırmış. Sigorta yaptırmayan çiftçilerimizse daha fazla. Bu çiftçilerimiz, tarımsal kredi borçlarını ödemede sıkıntı yaşayacaklar. Ancak zarar gören çiftçilerin borçlarının ötelenmesi, durumu, biraz hafifletse de başka geliri olmayan çiftçilerimizin önümüzdeki sezonda gübreleme, toprak işleme ve bahçe bakım masraflarından dolayı yine büyük sıkıntılara gireceği kuşkusuz. Bizim temennimiz bir sonraki sezonda hem ürünün bereketli olması hemde hava şartlarının iyi gitmesidir. Çiftçilerimize bu yaşadıkları olumsuz olaylardan dolayı geçmiş olsun diyorum." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gülnar Ziraat Odası Başkanı Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement