Gülnarlı Muhtarlara 'Temel Bilgisayar Kullanımı Eğitimi' Verildi - Son Dakika
Yerel

Gülnarlı Muhtarlara 'Temel Bilgisayar Kullanımı Eğitimi' Verildi

Gülnarlı Muhtarlara \'Temel Bilgisayar Kullanımı Eğitimi\' Verildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın muhtarlara yönelik düzenlediği ve 4 etaptan oluşan Temel Bilgisayar Kullanımı Eğitimi’nin ilk etabı Gülnar’da gerçekleştirildi.

08.10.2015 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nın muhtarlara yönelik düzenlediği ve 4 etaptan oluşan Temel Bilgisayar Kullanımı Eğitimi'nin ilk etabı Gülnar'da gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Mersin il sınırları içerisindeki 805 mahalle muhtarının tamamına, muhtarlık işlerinde kullanılmak üzere internet bağlantısı, bilgisayar ve çok amaçlı yazıcı dağıtımının ardından, muhtarların hizmet kalitesini arttırmak amacıyla 'Temel Bilgisayar Eğitimi' verilmeye başlandı. Eğitimci Fatih Işık ve Ali Murat Bayram'ın verdiği eğitimde, Gülnar ilçesinde görev yapan muhtarlara bilgisayar kurulumu, temel programları kullanma, temel internet kullanımı ve genel muhtar bilgi sistemi tanıtımı konulu eğitimler verildi.

Eğitim öncesi konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, vatandaşa daha sağlıklı hizmet vermek amacıyla, hızlı bir şekilde dağıtımı gerçekleştirilen bilgisayarların, muhtarlıklarda en verimli şekilde kullanılması gerektiğini belirterek, "Muhtarlarımız 'biz merkezde 60 tane bilgisayarı 15 yıl talep ettik alamadık' diyor. Biz 805 bilgisayarı bir çırpıda aldık ve sizlere verdik. Sizlerin yıllık kullandığınız internet bedelinin Büyükşehir Belediyemize maliyeti 500 bin lirayı aşıyor. Dolayısıyla bunun kıymetini hep birlikte bilmemiz lazım. Bu bilgisayarları dolu dolu kullanmanız lazım. Bu bilgisayarlar sadece muhtarlık odasında bir süs gibi durmamalı" dedi.

Dağıtılan bilgisayar ve internet hatlarından sonra verilen bu eğitimin, muhtarların Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ile koordineli çalışması açısından önemli olduğunu belirten Kocamaz, "Biliyorsunuz biz Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ'yi Türkiye'nin en açık, en şeffaf kurumları haline getirmenin mücadelelisini veriyoruz. Hazırladığımız programlarla birkaç ay içerisinde gerek Mersin Büyükşehir Belediyesi, gerek MESKİ, açıklık ve şeffaflık yönünden Türkiye'ye örnek olacak bir çalışmayı başlatıyor. Vatandaşlarımız, istediği anda MESKİ için 185'i, Mersin Büyükşehir Belediyesi için de 153'ü arayarak internet üzerinden bize şikayetlerini bildirecek. Bu şikayetler 24 saat kayıt altına alınacak. Şikayetin konusu neyse ilgili birime ulaştıracak ve şikayetin çözülüp çözülmediğini takip edip vatandaşımızı bilgilendireceğiz. Dolayısıyla bu bilgisayar ve internet hatları hem muhtarlık işleriniz hem de belediyemizle koordineli bir şekilde çalışıp sorunları en hızlı şekilde çözüme ulaştırmanız açısından oldukça önemli. Ben bu eğitimlerin sonucunun başarıya ulaşmasını temenni ediyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gülnarlı Muhtarlara 'Temel Bilgisayar Kullanımı Eğitimi' Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement