Gülperi Hemşirenin Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Gülperi Hemşirenin Ölümüne İlişkin Dava

İzmir'de 2005 yılında hayatını kaybeden hemşire Gülperi Ovalıoğlu'nun "kasten öldürüldüğü" iddiasıyla açılan davada, tutuksuz olan sanık eşinin yargılanmasına devam edildi.

22.06.2016 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de 2005 yılında hayatını kaybeden hemşire Gülperi Ovalıoğlu'nun "kasten öldürüldüğü" iddiasıyla açılan davada, tutuksuz olan sanık eşinin yargılanmasına devam edildi.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen ve tutuksuz yargılanan eşi sanık Oğuzhan Ovalıoğlu, hayatını kaybeden Gülperi Ovalıoğlu'nun yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Hatice Demir, davanın yeniden açılması üzerine Gülperi Ovalıoğlu'nun ölümüyle İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığından bazı bilgiler istendiğini hatırlatarak cevaben gelen yazıda, otopsisi için alınan kan ve doku örneklerinin 5 yıl saklanmasının ardından tıbbi atık işlemi görerek imha edildiği bilgisinin aktarıldığını söyledi.

Demir, ayrıca kadının hayatını kaybettiği Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, "ölümün nedeninin belirlenmesi amacıyla parça alınıp alınmadığının" sorulduğunu hatırlatan Demir, gelen cevapta "parçalarının alındığına dair bir veriye ulaşılamadığı"nın bildirildiğini ifade etti.

Gülperi Ovalıoğlu'nun ailesinin avukatı Serkan Cengiz, Gülperi hemşire hastaneye götürüldüğünde içtiği ilaçlarla ilgili tutanak düzenlendiğini dile getirerek, Ege Üniversitesi Hastanesinden bu konuda bilgi istenmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Demir, Ege Üniversitesinden Gülperi Ovalıoğlu'nun kullandığı ilaçlara ilişkin tutanağın istenmesini, ayrıca olayla ilgili iki tanığın adreslerinin tespit edilerek dinlenmek üzere mahkemeye çağrılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Basın açıklaması

Duruşma sonrasında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Gülperi Ovalıoğlu'nun ailesinin de katılımıyla adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Platform adına konuşan Sanem Deniz Kural, Gülperi Ovalıoğlu'nun intihar etmediğini, işlenen bir cinayet sonrası hayatını kaybettiğini ileri sürerek, davanın takipçisi olduklarını kaydetti.

Davanın geçmişi

Gülperi Ovalıoğlu'nun 2005 yılında ölümünün ardından açılan soruşturma, otopsi incelemesinde maktulde kullandığı iddia edilen ilaca ait bulgulara rastlanılmamasına rağmen kadının "intihar ettiği" gerekçesiyle kapatılmıştı.

Gülperi Ovalıoğlu'nun ailesi, iç hukuk yollarının tüketilmesinin ardından davayı AİHM'e taşımış, mahkeme "yetersiz soruşturma yürütüldüğü" gerekçesiyle Türkiye'yi suçlu bulmuştu.

Bunun üzerine Gülperi hemşirenin eşi Oğuzhan Ovalıoğlu hakkında "kasten adam öldürmek" suçlamasıyla dava açılmıştı. Sanık, davanın Şubat 2016'daki ilk duruşmasında suçlamaları reddetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gülperi Hemşirenin Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit'te restoranda hesap kavgası: 3 kişi gözaltına alındı, 3 personel hakkında soruşturma başlatıldı
    14:09 İzmit'te restoranda hesap kavgası: 3 kişi gözaltına alındı, 3 personel hakkında soruşturma başlatıldı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir restoranda hesap tutarı sebebiyle müşteriler ile çalışanlar arasında çıkan kavgada polise saldıran bir şahıs ile birlikte toplam 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, kavgaya müdahale eden 3 personel hakkında idari soruşturma başlatıldı. Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayın adli ve idari soruşturmalarının devam ettiği belirtildi.

  • Muğla'da Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu
    14:08 Muğla'da Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Türkmenistan uyruklu Nurullah Shukurova isimli genç, odasında ölü bulundu. İş arkadaşları tarafından ulaşılamayan Shukurova'nın hareketsiz yattığını görenler durumu polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede, Shukurova'nın epilepsi hastası olduğunu ve hayatını kaybettiğini belirledi.

  • Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel: Tüm Camia Türkiye Kupası'na Odaklandık
    14:07 Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel: Tüm Camia Türkiye Kupası'na Odaklandık

    Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, takımın Türkiye Kupası'nı kazanmaya odaklandığını belirtti. Yücel ayrıca, transfer dedikoduları hakkında açıklamalarda bulunarak Semih Kılıçsoy'un değerli bir oyuncu olduğunu vurguladı. Ayrıca, Beşiktaş'ın evinde oynadığı Samsunspor maçına yabancı VAR hakemi atanmamasını eleştirdi ve yabancı VAR hakemlerinin Türk futboluna katkısını değerlendirdi.

  • P. Karşıyaka Üçüncülük İçin Beşiktaş'ın Hatalarını Bekliyor
    14:07 P. Karşıyaka Üçüncülük İçin Beşiktaş'ın Hatalarını Bekliyor

    Basketbol Süper Ligi'nde üst üste galibiyetler alan P. Karşıyaka, normal sezonu üçüncü sırada bitirmek için kalan maçlarını kazanıp, rakibi olan Beşiktaş'ın hatalar yapmasını bekleyecek.

  • Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı
    14:06 Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kiraz hasadı başladı. Üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirtti.


Advertisement