Gülsüm Anne"Nin Babasından Aldığı Maaşın Kesilmesi - Son Dakika
Yerel

Gülsüm Anne"Nin Babasından Aldığı Maaşın Kesilmesi

Antalya'da 2008 yılında trafik kazası sonucu felç olan ve kimliği tespit edilemeyen gencin bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı'nın, SGK'nın babasından aldığı maaşı kesip, ödenen 68 bin lirayı da geri istemesine itirazı üzerine açılan davanın duruşması yapıldı.

25.02.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 2008 yılında trafik kazası sonucu felç olan ve kimliği tespit edilemeyen gencin bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı'nın, SGK'nın babasından aldığı maaşı kesip, ödenen 68 bin lirayı da geri istemesine itirazı üzerine açılan davanın duruşması yapıldı.

Antalya 1. İş Mahkemesinde görülen duruşmaya Gülsüm Kabadayı, boşandığı eşi Zekeriya Ağar, çocukları Tunahan, Mehmet Ali ve Firdevsi Ağar katıldı. Kabadayı, duruşmaya, bakımını üstlendiği "Umut" adlı genci de tekerlekli sandalyede getirdi. Umut, duruşma sırasında mahkeme salonunun dışında bekledi.

Duruşmada, Gülsüm Kabadayı ve Zekeriya Ağar çiftinin çocukları şahit olarak dinlendi. Çocukları, anne ve babalarının 2006 yılından bu yana ayrı yaşadıklarını söylediler. Şahit olarak dinlenen Meydan Mahallesi Muhtarı Mehmet Budaklı da aileyi tanımadığını ifade etti.

Duruşma, kamu tanığı olan, Kabadayı'nın yaşadığı sitenin görevlisi İlyas Kandemir'in dinlenmesi için erteledi.

Kabadayı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ölen babasından 840 lira maaş aldığını, SGK müfettişlerinin Rus televizyonunun yaptığı belgeselden bu maaşı öğrendiklerini söyledi. Belgeselde, 2006 yılında boşandığı eşi Zekeriya Ağar'ın da olduğunu anlatan Kabadayı, şöyle konuştu:

"Orada boşandığım eşim bize maddi yardımda bulunduğunu söylemişti. SGK müfettişleri hileli şekilde eşimden boşanıp, aynı evde beraber yaşadığımıza karar verip, babamdan aldığım maaşı kestiler. Ben Umut'un tedavisi için Samsun'dayken de bugüne kadar aldığım 68 bin lira maaşı toplu olarak geri istediklerine dair yazı gelmiş eve. Bunun üzerine Antalya 1. İş Mahkemesine itiraz ettim. Çocuklarım Tunahan, Mehmet Ali ve Firdevsi Ağar tanık olarak benimle geldiler. Umut'u da bırakacak yerimiz olmadığı için onu da yanımızda getirdik."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gülsüm Anne'Nin Babasından Aldığı Maaşın Kesilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement