Gülsuyu Davasına Salon Engeli - Son Dakika
Güncel

Gülsuyu Davasına Salon Engeli

Gülsuyu Davasına Salon Engeli

Gülsuyu'nda Hasan Ferit Gedik'in öldüğü silahlı saldırıya karıştıkları iddiasıyla 22'si tutuklu 35 kişinin yargılandığı dava, salonun yetersizliği nedeniyle görülemedi.

16.09.2014 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Maltepe'deki Gülsuyu Mahallesi'nde gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve üç kişinin de yaralanması olayına karıştıkları iddiasıyla 22'si tutuklu 35 kişinin yargılandığı dava, salonun yetersizliği nedeniyle görülemedi. Duruşma, dünyanın en büyük adliye binası olarak açılan Anadolu Adalet Sarayı'nda ikinci kez yapılamadı.

Mahkeme heyeti, davanın nakli konusunda dosyanın Adalet Bakanlığı'na gönderilmesine ve Yargıtay'ın bu konuda vereceği kararın beklenmesine hükmetti. Duruşma 19 Kasım'a ertelendi.

Mahkeme heyeti başkanı Mahir Merdun, yargılamaya devam etme imkanı olmadığı gerekçesiyle bir önceki celse duruşmanın da ertelendiğini hatırlattı. Duruşmada sanıklar salona getirilmedi.

Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da duruşmayı izledi.

Merdun yeni bir duruşma salonunun tahsisi konusunda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazıldığını ifade etti.

Başsavcılık, adliyede büyük salon olmadığını, Adalet Bakanlığı tarafından ödenek verilmesi durumunda duruşmaların büyük bir salonda yapılabileceğini belirtti.

Cenaze törenine silahlarla gelen kişiler hakkında İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatmıştı.[DHA]

"Bu salonda adalete erişilmesi mümkün değildir"

Duruşmada söz alan müşteki avukatı Selçuk Kozağaçlı, "Dünyanın en büyük adliyesini yapacaksınız, havalandırma sistemi yok, ses sistemi yok. Bir kapkaç davası bile görülemez burada. Böyle adliye binası olmaz, böyle yargılama olmaz" dedi. Kozağaçlı, mahkeme heyetinden nakil talebinde bulunmamasını, uygun bir salonda en kısa zamanda duruşmaya başlanmasını istedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da adalete erişim hakkının bir insan hakkı olduğunu belirterek, "Bu salonda bir yargılamada adalete erişilmesi mümkün değildir. Sağlıklı yargılama yapma imkanı yok. Ancak davanın Silivri'ye, bir cezaevinin içerisindeki uluslararası alandaki belgelere göre yargılama yapılması mümkün olmayan yere taşınması da adalete erişim hakkının ihlali olacaktır" diye konuştu.

Maltepe'de ne oldu?

İstanbul Maltepe Gülsuyu Mahallesi'ndeki olaylar yaklaşık iki ay önce dokuz kişinin vurulmasıyla başladı.

O günden bu yana, bölgede kendilerini "Halk Cephesi" diye adlandıran bir grup ile uyuşturucu sattığı iddia edilen gruplar arasında kavga ve çatışmalar oldu.

28 Eylülde bir kişi silahla yaralandı.

Bu saldırıyı protesto etmek için 30 Eylül 2013'te toplanan kalabalığa, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler ateş açtı. Hasan Ferit Gedik'in de aralarında bulunduğu beş kişi yaralandı. Başından vurulan Hasan Ferit Gedik kaldırıldığı hastanede öldü.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, 22's'i tutuklu 35 şüpheli hakkında 11 ile 269 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Gülsuyu Davasına Salon Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement