İstanbul'daki Kanlı Çatışmanın Sebebi: Uyuşturucu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki Kanlı Çatışmanın Sebebi: Uyuşturucu

İstanbul\'daki Kanlı Çatışmanın Sebebi: Uyuşturucu

İstanbul'da önceki gece, yardımlaşma derneğine yönelik 2 kişinin öldüğü 5 kişinin yaralandığı saldırı ve çatışmanın sebebinin uyuşturucu olduğu ortaya çıktı.

15.04.2015 07:43  Güncelleme: 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un Kağıthane İlçesi'ne bağlı Gültepe Mahallesi'nde önceki gece, 'Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'ne yönelik 2 kişinin öldüğü 5 kişinin yaralandığı saldırının ayrıntıları ortaya çıktı.

Ölümlü çatışmanın, kapı önünde oturma nedeniyle yaşanan bir kavgayla başladığı öne sürülse de mahalle sakinleri, uyuşturucuyla mücadele eden dernek ile uyuşturucu satıcıları arasında uzun süredir hâkimiyet mücadelesi olduğunu söyledi.

"DAHA ÖNCE DE KURŞUNLANMA YAŞANMIŞTI"

2 yıl önce çalışmaya başlayan derneğin, Kur'an kursları ve yardıma muhtaç ailelere destek kampanyaları gibi çalışmalar yaptığı öğrenildi.

İddialara göre, mahallede uyuşturucu kullanan çocukların topluma kazandırılmasını amaç edindikleri söylenen dernek ile Gültepe'de uyuşturucu trafiğini elinde tutan grup birçok kez karşı karşıya geldi. Daha önce aralarında kurşunlama gibi olaylar yaşayan 2 grubun bölge hâkimiyeti nedeniyle başlayan tartışması çatışmayla sonlandı.

DERNEK NEDEN HEDEF?

Derneğin bulunduğu sokakta terzilik yapan Ö.I., uyuşturucu satıcılarının mahallede etkin olduğunu belirterek "Derneğin hedef seçilmesinin altında yatan sebep uyuşturucu satıcılarıyla yürütülen mücadele. Dernek pek çok genci uyuşturucu batağından kurtardı" dedi.

Esnaf Tarık Tekcan ise, mahallede hemen her sokakta uyuşturucu satıcılarının olduğunu vurgulayıp "Satıcılar açık açık işlerini yürütüyor. Dernek bunlarla mücadele etmeye çalışıyor. Aralarında daha önce de husumet yaşandı. Kendini ispatlamak isteyen grup geldi, derneği kurşun yağmuruna tuttu" diye konuştu.

"ÖNLEM ALINMIYOR"

Saldırı sırasında dernekte olan S.K., derneğin daha önce de taciz atışına maruz kaldığını belirterek "Çetecilik yapıp gençleri zehirleyen bir grup, mahallede terör estiriyor. 14-15 yaşında çocukların eline tüfek verilip saldırı düzenlendi. Birçoğu mahalleden tanıdığımız çeteciler. Karakol buraya yakın ama bir türlü önlem alınmıyor" dedi.

S.K., "Derneğin bulunduğu sokağın başında uyuşturucu satmak istediler. Buna izin verilmedi. Adeta bölge savaşı var. Güç gösterisi yapılıyor. Can güvenliğimizden endişe ediyoruz" diye konuştu.

"GEÇ MÜDAHALE EDİLDİ"

Bazı mahalle sakinleri de, çatışmanın ardından polisin olay yerine geç geldiğini iddia etti. Çatışmanın yaşandığı dernek binasına komşu dükkânı işleten İ.Y., "100 metre uzakta karakol var, ancak polis ekipleri her şey bittikten sonra geldi. Uyuşturucu satıcılarını biz bile görebiliyoruz ama polis etkisiz kalıyor" dedi.

Çatışmada hayatlarını kaybeden Osman Kök (34) ve Murat Yavi'nin (26) de aralarında bulunduğu grup, birbirlerine silah verirken görülüyor.

BİRİ ÇOCUK 8 KİŞİ GÖZALTINDA

Osman Kök (34) ve Murat Yavi'nin (26) hayatını kaybettiği, Burak Ataç (23) ile dernekte bulunan Umut Fırat (26), İbrahim Koçyiğit (29), Sercan Oruç, Yunus Emre Aksakallı'nın (40) yaralandığı olayla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 1'i çocuk 8 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ayrıca çatışmadan haberdar olan ve hastaneye koşan yaralı yakınları arasında çıkan kavgada da 24 kişi gözaltına alındı. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İstanbul'daki Kanlı Çatışmanın Sebebi: Uyuşturucu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Ahmet: Burdan yazıyorum defalarca polise ihbarlar yaptık istanbul Beyazıt saraç isah mah işbaşı sok ve esir ci Kemalettin sok buraya iki gurup tezgah açmışlar öğlenden sonra başlıyorlar sabaha kadar uyuşturucu satıyorlar alıcıların biri gidiyor diğeri geliyor ve satış yapanlarda hepsi aranan Şahıslar bir Allah'ın kulu polis gelipte kimlik Konturölü yapmıyor normal bir vatandaş olsa devletten yakasını kurtaramıyor bunlar bu kadar nasıl rahat bu işi yapıyorlar mevcut iktidar bu olaylar nedeniyle oy kaybedecek tir bundan emin olsunlar 23 2 Yanıtla
  • RAMAZAN: POLİS NEDEN UYUŞTURUCUYU SATANLARLA MÜCADELE ETMİYOR. 19 1 Yanıtla
  • Herseyyalan: Türkiye tarihinde uyuşturucu sadece bu hükümet döneminde gözle görülür derecede çoğaldı. Akp yetersiz kaliyor bu bir gerçek. Birşey diyemiyorsun derdini dinleyen insan bile yok .ama bunu kabul edin uyuşturucu saticilari bu devletten korkmuyor çünkü serbest.. 17 1 Yanıtla
  • Ahmet: AKaP nin güvenliği sağlayamadığın ülke. YENI TÜRKIYE. 6 6 Yanıtla
  • ombudsman: Kamu güvenliği berbat halde! 9 2 Yanıtla
  • KAHRAMAN EKİCİ: MEMLEKET NE GÜNLER YAŞIYOR GÖRÜN, NEREDE BU DEVLET, YETKİLİLER NEYLE UĞRAŞIYOR, YÜCE RABBİM BİZLERİN DOĞRU YOLDA OLMAMIZI NASİP EYLE. 9 1 Yanıtla
  • emrre meral: Bikaçgün önce kagıthanenin üst tarafı olan bir mahalleden geçtim insanların elinde silah resmen ırtalıkta dolaşıyorlar esnafa sordugumda kim bunlar diye hep böyle kimse ilgilenmiyor diyorlar nereye gidiyoruz toplum olarak güvenlik güçlerimizi daha etkin mücadele etmekerini temenni ediyorum her bölgedeki bu insanlar belli sadece esnaftan bilgi alsalar dahi önüne geçerler 9 0 Yanıtla
  • Ahmet: Aynı işler istanbul kum kapı Beyazıt ta da var her sokağa uyşturucu satıcıları tezgah kurmuş sözde çay ocağı ve ya büfe çalıştırıyorlar ama Aslında uyuşturucu satıyorlar ve normal esnafıda rahatsız ediyorlar maalesef polis ve devlet seyirci kalıyor 7 2 Yanıtla
  • ..: Gültepeli sen yalan konusuyorsun O dernek çok genci uyusturucu belasından kurtaldı abilerinin tezgahını bozdu 8 0 Yanıtla
  • tuhan: polis nerde hani halkın namuslunun güvencesiydi 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi
    23:49 Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi

    Türk bestecilerin eserlerini keman, viyolonsel ve piyano ile dünyaya duyuran Bosphorus Trio, Erimtan Müzesi'nde düzenlenen konserde müzikseverlerle buluştu. Konser öncesinde BESOM Çağdaş Türk Müziği Ödülleri takdim edildi. Gruba 'Beste Ödülü' Turgay Erdener'e, 'İcra Ödülü' ise Bosphorus Trio'ya verildi. Konserde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Özgecan Günöz, Borusan Viyolonsel Grubu Üyesi çellist Çağlayan Çetin ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi piyanist Özgür Ünaldı yer aldı.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.


Advertisement