Gülüçlü Çocuklar Dualarla Erkekliğe Adım Attı - Son Dakika
Yerel

Gülüçlü Çocuklar Dualarla Erkekliğe Adım Attı

Gülüçlü Çocuklar Dualarla Erkekliğe Adım Attı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediyesi tarafından geleneksel sünnet şöleni gerçekleştirildi.

24.07.2015 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediyesi tarafından geleneksel sünnet şöleni gerçekleştirildi. Gülüç Belediyesi Suruç'ta ve diğer illerde meydana gelen terörü saldırıları nedeniyle şölenin konser ve eğlence kısımlarını iptal etti.

Gülüç'te 50'ye yakın çocuk Gülüç Belediyesi tarafından sünnet ettirilerek erkekliğe ilk adımı attı. Gülüç Belediyesi'nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği sünnet şöleni sabah saatlerinde sünnet olan çocukların at üzerinde tren şekline getirilen araç üzerinde belde içerisinde gezi yapması ile başladı. Sabah saatlerinde başlayan törene CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, CHP Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube sekreteri Metin Ercan, Anadolu Hastanesi Müdürü Şahin Elçi, CHP Kdz. Ereğli Eski İlçe Başkanı Yaşar Balcı, işadamları Yunus ve Hacıbey Tanık katıldı. Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş tarafından sünnet şölenine katkı sunan Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş adına Şube Sekreteri Metin Ercan, Anadolu Hastanesi Müdürü Şahin Elçi, iş adamları Yunus ve Hacıbey Tanık'a teşekkür plaketi sundu.

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, sünnet şöleninin konser ve eğlence gibi kısımlarının hem Suruç'ta yaşanan terör saldırısı hem de Diyarbakır'da Zonguldaklı trafik polisinin şehit edilmesi nedeniyle iptal edildiğini söyledi. Demirtaş konuşmasında "İlkini gerçekleştirdiğimiz sünnet şölenini acı kaybımızdan dolayı vasat yaşıyoruz. Bu gün bir personelimizde vefat etti, üzüntümüz büyük. Ama bu çocuklarımızın sünnetlerini yapmak zorundaydık. Fazla detaya girmeden etkinliğimizi yapıyoruz. Onlara bu gün hediyelerini vereceğiz. Sayın vekilimiz ve belediye başkanlarımızın huzurunda sünnet şölenimize katkı sağlayanlara plaket takdimlerini yapacağız. Sünnet şölenini her yıl geleneksel hale getirmeye çalışacağız. Burada imkanı olmayan Gülüçlü hemşerilerimizin çocuklarının kıyafetlerini, hediyelerini ve sünnetlerine varıncaya kadar hepsini biz karşılıyoruz. Ben başta sünnet şölenimize destek veren işadamlarımız ve Anadolu Hastanesi Müdürü Şahin Elçi olmak üzere, buraya gelip bizleri onurlandıran Milletvekilimiz Şerafettin Turpçu'ya, Alaplı Belediye Başkanımız Nuri Tekin'e, Belediye Meclis Üyelerimiz ve muhtarlarımıza, Türk Metal Sendikası ve Anadolu Hastanesi yöneticilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Şölende konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu'da hem Diyarbakır'da yaşanan terörö saldırısında şehit olan Zonguldaklı trafik polisi hemde Suruç'taki saldırıda hayatını kaybeden 32 genç için büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek terörün her türlüsünü kınadıklarını söyledi. Gökhan Demirtaş'ın çalışmalara imza atan çalışkan bir belediye başkanı olduğunu dile getiren Turpçu, düzenlenen etkinlikte sünnet olan çocuklar ile ailelerini kutladığını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri, sünnet olan çocuklar ve aileleri Gülüç Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen sünnet mevlitine katıldı. Buradaki törende Kur'an-ı Kerim, mevlit, ilahiler ve dualar okundu. Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Demirtaş'ın eşi ışıl Demirtaş ve belediye meclis üyeleri tarafından sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler verilip, yemek ikramında bulunulması ile sünnet şöleni sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gülüçlü Çocuklar Dualarla Erkekliğe Adım Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement