Gümeli'de Yaz Kış Foto Safari - Son Dakika
Yerel

Gümeli'de Yaz Kış Foto Safari

Zonguldak'ta Gümeli ormanları ve yaylaları kar yağışı ile beyaza büründü.

04.01.2016 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta Gümeli ormanları ve yaylaları kar yağışı ile beyaza büründü.

Kentin en önemli doğa turizm merkezlerinden biri olan Gümeli yaylaları her mevsim büründüğü farklı güzelliklerle ziyaretçilerini büyülüyor.

Türkiye'nin en yaşlı ağaçları arasında gösterilen bin 600 ve bin yaşındaki porsuk ağacıyla da ilgi çeken 255 hektarlık Gümeli yaylaları, ziyaretçilerini kışın da ağırlamayı sürdürüyor.

- "Fotoğraf seferleri eşsiz manzaralar sunuyor"

Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bin 637 metrelik tepedeki yaylalarda her mevsim farklı renklerin coşkusunun yaşandığını söyledi.

Beldelerinde Bacaklı, Dikmem, Kızgulak, Bölüklü, Karatepe ve Tavak yaylalarının özellikle fotoğraf tutkunlarına hitap ettiğini anlatan Saydam, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en yaşlı ağaçları arasında gösterilen, çapı 2,93, gövde çevresi 9,20 ve uzunluğu 25 metre olan bin 600 yaşındakinin yanı sıra çapı 2,55, gövde çevresi 8 ve uzunluğu 20 metrelik bin yaşındaki porsuk ağaçları ayrı bir önem kazandırır. Gümeli beldesi ve yaylaları her mevsim insanlara farklı güzellikler sunar. Sonbaharda sarının tonlarına bürünen, kışın ise dalları kaplayan beyaz örtünün yeşille kucaklaştığı Gümeli ormanları foto safari yapmak için son derece elverişli bir bölgedir. Yaz aylarında yaylalarımıza gelen yerli yabancı turizmleri kış aylarında beldemizde çekebilmek için önümüzdeki yıllarda bazı çalışmalarımız olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümeli'de Yaz Kış Foto Safari - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement