Gümrük Bakanı Aşçı'dan Mülteciler Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gümrük Bakanı Aşçı'dan Mülteciler Açıklaması

Gümrük Bakanı Aşçı\'dan Mülteciler Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, mültecilerin istedikleri ülkeye gitmelerinde bir sakınca olmadığını ancak ülkelerin mültecileri kabul etmediğini söyledi.

19.09.2015 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, mültecilerin istedikleri ülkeye gitmelerinde bir sakınca olmadığını ancak ülkelerin mültecileri kabul etmediğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alabayon ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray'a geldi. Aksaray'ın Sarıyahşi ilçesinde Kaymakamlığı ziyaret eden Bakan Cenap Aşçı, gazetecilerin sınırda bekleyen mültecilerle ilgili sorularını yanıtladı.

Bakan Aşçı, ülkelerin kabul etmesi durumunda mültecilerin istediği ülkeye gidebileceğini ifade ederek, "Onlara zaten bizim misafirimiz. Bakın, bu yüce millet bu güne kadar hep ensar ruhunu, muhacir ruhunu yaşatmış. Kim darda kalmışsa, kim zorda kalmışsa bu yüce millet hep yardım etmeye çalışmış. Bu kardeşlerimiz bu vesile ile bizim ülkemizdeler ve biz onlara kucak açtık. Bir söylenti yayılmış, Almanya 900 bine yakın mülteci kabul edecek diye. Her halde bu fısıltı gazetesi. Gerçeklik payını bilmiyoruz. Bu esnada insanlarda biliyorsunuz onlar zaten denizden geçmeye çalışıyorlar. Ancak maalesef çok ilkel koşullarda ve botların kapasitesi 10 kişi ise 40 kişi taşıyarak botlarla geçmeye çalışıyorlar. Burada çok ölüm oldu. Şimdi karadan geçmeye çalışıyorlar. Bizim ülkemizden çıkışlarında bir engel yok ama pasaportları yok bu insanların çoğunun. Karşı ülkelerde kabul etmiyorlar. Dolayısı ile şu anda bekliyorlar. Diğer ülkeler kabul ederler ise biz geçmelerine müsaade edeceğiz. Bizim vatandaşımız olmadığına göre, istedikleri yere gitmekte hürler. Ama kesin bir çözüm mü derseniz hayır. Şu anda ülkeler kabul etmiyorlar ki, dikkatinizi çekmiştir. Sadece bizde değil, aynı zamanda Avrupa'nın kendi içinde şu anda Sırbistan kapattı, Macaristan kapattı. Geçişler durmuş durumda" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümrük Bakanı Aşçı'dan Mülteciler Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement