Gümrük Kapılarında Oy Verme İşlemleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Gümrük Kapılarında Oy Verme İşlemleri Başladı

Cumhurbaşkanı Seçimi için Hatay Havaalanı'ndaki gümrük kapısına gelen vatandaşlar, oy kullanmaya başladı.

26.07.2014 14:55  Güncelleme: 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Seçimi için Hatay Havaalanı'ndaki gümrük kapısına gelen vatandaşlar, oy kullanmaya başladı.

Gurbetçi seçmenler, havaalanındaki iç ve dış hatlar bölümüne Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından konulan birer sandıkta, kimlik ve pasaportlarını kontrol ettirdikten sonra oylarını kullandı.

Havaalanı'nda oyunu kullanan Ali Kaba, gazetecilere yaptığı açıklamada, Umman'da yaşadığını ve bayram için Hatay'a geldiğini belirtti.

Seçimin Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulunan Kaba, bir oy da olsa, zayi etmeden kullanabildiği için mutlu olduğunu kaydetti.

YSK tarafından açıklanan seçim takvimi gereğince, gümrük kapılarındaki oy verme işlemi 10 Ağustos'a kadar devam edecek.

Gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı

- Cumhurbaşkanı seçimi için gümrük kapılarında 10 Ağustos'a kadar sürecek oy verme işlemleri çerçevesinde Samsun Çarşamba Havalimanı ve Samsun Liman Başkanlığında oy kullanılmaya başlandı

SAMSUN Cumhurbaşkanı seçimi için gümrük kapılarında 10 Ağustos'a kadar sürecek oy verme işlemleri çerçevesinde Samsun Çarşamba Havalimanı ve Samsun Liman Başkanlığında oy kullanılmaya başlandı.

Samsun Çarşamba Havalimanında geliş ve gidiş yönü olmak üzere iki, Samsun Liman Başkanlığında ise bir sandıkta başlayan oy verme işlemi sürüyor.

Samsun Liman Başkanlığında kurulu A-1 nolu sandıkta oy kullanan Yılmaz Akyüz (70), AA muhabirine, Almanya'da yaşadığını, bir süreliğine Samsun'a geldiğini belirterek, "Daha önce referandumda oy kullandım. İkinci kez oy vermenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesinin önemine değinen Akyüz, "Bu çok güzel. İlk defa olduğu için çok gururluyuz. Millet seçtiği için daha güzel" diye konuştu.

Yaklaşık 40 senedir Almanya'nın Berlin şehrinde yaşayan Sami Aydoğdu ise oyunu kullandığını belirterek, hayırlı olmasını temenni etti. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi imkanını millete verenlere teşekkür eden Aydoğdu, "Ülkemi birinci derecede temsil edecek insanı halkın seçmesi güzel" ifadesini kullandı.

Aydoğdu, daha önce de referandumda cumhurbaşkanını halkın seçmesi için olumlu yönde oy kullandığını söyledi.

Almanya'da yaşayan, oyunu vermek için memleketi Ordu'dan Samsun Çarşamba Havalimanına gelen Abdullah Canbay (75) da memleket için cumhurbaşkanı seçimlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

"Bir oy bir oydur" düşüncesi ile vatandaşlık görevini yerine getirdiklerini ifade eden Canbay, "Yıllık izin için Türkiye'ye gelmiştim. Oyumuzu kullandık, tekrar Ordu'ya dönüyorum" dedi.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimine göre, gümrük kapılarında oy verme işlemi 10 Ağustos'a kadar sürecek.

Gümrük Kapılarında Oy Verme İşlemleri Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümrük Kapılarında Oy Verme İşlemleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement