Gümrük Muhafaza Ekiplerinden Operasyon - Son Dakika
Ekonomi

Gümrük Muhafaza Ekiplerinden Operasyon

Gümrük muhafaza ekipleri tarafından İstanbul Sultangazi'de yapılan operasyonda 27 bin 834 cinsel içerikli hap ele geçirildiği bildirildi.

02.09.2015 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük muhafaza ekipleri tarafından İstanbul Sultangazi'de yapılan operasyonda 27 bin 834 cinsel içerikli hap ele geçirildiği bildirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ALO 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı'na gelen Doğubayazıt'tan İstanbul'a bir kargo şirketi üzerinden gönderilen kargo paketleri ile gümrük kaçağı ilaç nakledildiği yönündeki ihbar Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirmeye alınarak İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne yönlendirildi.

Bunun üzerine gümrük muhafaza ekipleri, kargo şirketinin Sultangazi şubesinde yaptığı incelemede söz konusu kargonun geldiğini tespit etti. Ekipler, kargoyu teslim alacak olan kişinin yakalanması amacıyla kargo şubesini izlemeye aldı.

Kargoyu almaya kimsenin gelmemesi üzerine ilgili savcılık tarafından verilen talimat gereğince kargo açılarak sayım ve tespit işlemi gerçekleştirildi. Yapılan sayım neticesinde kapsül halinde muhtelif markalarda cinsel içerikli toplam 27 bin 834 ilaç ele geçirildi.

Sayım ve tespit işlemlerinin gerçekleştirildiği sırada kargo şubesine gelerek şube görevlilerinden söz konusu kargoyu talep eden "M.U." isimli bir kişi gözaltına alındı.

Kaçak ilaçlarla ilgili olarak şüpheli şahıs hakkında Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gümrük Muhafaza Ekiplerinden Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement