Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftci Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftci Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Erciş ilçesinde yapılacak olan köprülü kavşağın inşaatına başlandığını bildirdi.

27.05.2016 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Erciş ilçesinde yapılacak olan köprülü kavşağın inşaatına başlandığını bildirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftci, yaptığı yazılı açıklamada, milletvekilliği döneminde plan ve projesi hazırlanan köprülü kavşakla ilgili ödeneğin uzun çaba ve gayretler neticesinde çıkarıldığını dile getirdi.

İlçede Yukarı ve Aşağı TOKİ mahallerini birbirine bağlayan söz konusu kavşağın yapımı sırasında içme suyu, kanalizasyon ve yağmurlama hatlarının belediye tarafından aktarılmaması nedeniyle çalışmalara başlanılmadığını anımsatan Bakan Yardımcısı Çiftci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bakan yardımcılığı dönemimde girişimler ve uzun uğraşlar neticesinde, bu işlerin tamamı Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılmıştır. Kavşak yapım çalışmaları sırasında servis yolu olarak kullanılmak üzere, Belediye Başkanlığı dönemimde yaptırılmış olan Erciş sahil yolunun bakım ve onarım çalışmaları tamamlanmış ve belediyeye ait olan kesimde yaklaşık 2 bin metre uzunluğundaki kısmın üst yapısı bitirilmiştir."

Kavşağın yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini kaydeden Çiftci, şunları kaydetti:

"25 Mayıs 2016 tarihinde gerekli işaretlemeler yapılarak, mevcut taşıt trafiği Erciş sahil yoluna (servis yolu) verilmiş ve kavşak yapım çalışmalarına başlanılmıştır. İşin, Aralık 2016 tarihinde bitirilerek, kavşağın trafiğe açılması hedeflenmektedir. Biz, verdiğimiz sözlerin hep arkasında durduk. Bundan sonra da kavşağın hizmete açılması için ne gerekiyorsa yapacağız, takipçisi olacağız. Ayrıca, her hizmette olduğu gibi bize hiçbir konuda desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sayın Başbakanımıza, Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine ve Karayolları Genel Müdürlüğümüze, katkısı olan herkese şahsım ve bölge halkım adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement