Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Bizim inancımızın eşsiz eserleri Balkanlar'da, Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da, o kadar çok yerde ayakta ki bu bizim için elbette gurur vesilesi" dedi.

21.05.2015 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Bizim inancımızın eşsiz eserleri Balkanlar'da, Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da, o kadar çok yerde ayakta ki bu bizim için elbette gurur vesilesi" dedi.

Bulancak ilçesinde bir hayırsever tarafından yaptırılan Ayvaz Kent Birlik Cami'nin açılışına katılan Canikli, burada yaptığı konuşmada, camilerin çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Canikli, camilerin ibadetin yanı sıra eğitim yeri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu inancı taşıyanların, yaşayanların kendilerine, çocuklarını ve ailelerini rahatlıkla bu mekanlarda eğitebildiği, her türlü düşüncenin, fikrin istişare edildiği, tartışıldığı, planlandığı mekanlardır. O yönüyle bakıldığında da hem bizim tarihimiz, manevi değerlerimiz, inancımız ve geçmişimiz itibariyle bu manevi yerlerin önemi tartışılmaz, son derece büyüktür. O nedenle zaten ecdadımız gittiği yerlerde ilk önce bu değerleri, bu manevi yapıyı götürmüş. Hem bir sembol hem damga. Gittiği yere cami ile mühür vurmuş. Burası artık Müslüman toprağıdır, Müslüman İslam diyarıdır. Onun sembolü, onun simgesi de minareleriyle camiler oldu."

"Bizim inancımızın eşsiz eserleri Balkanlar'da, Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da, o kadar çok yerde ayakta ki bu bizim için elbette gurur vesilesi" diyen Canikli, "Bizler de bunları ayakta tutmak için restore etmek için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Atalarımızın bu mirasının ayakta tutulması, korunması hem onlara saygının bir ifadesi hem tarihine, medeniyetine sahip çıkma mükellefiyetimizin, borcumuzun gereğini yerine getirilmesi çerçevesinde bunları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

En hayırlı hizmetlerden bir tanesinin açılışını gerçekleştirdiklerini dile getiren Canikli, geçmişte büyüklerin o anki durumuna göre çeşme ya da cami yaptırdığını anlattı.

Bakan Canikli, caminin yapımına vesile olan Ayvaz ailesine teşekkür ederek, herkese bu tarz hayırları işleyebilmeyi nasip etmesi temennisinde bulundu.

Konuşmanın ardından Canikli ve beraberindeki heyet, açılış kurdelesi kesti.

Daha sonra Canikli, Bulancak Hükümet Konağı, 19 Eylül Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Güzelyalı İlk ve Ortaokulu ile Kovanlık Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin açılış programlarına katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement