Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti devletinin karşı karşıya kaldığı en tehlikeli terör örgütlerinden bir tanesi paralel çete.

02.06.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti devletinin karşı karşıya kaldığı en tehlikeli terör örgütlerinden bir tanesi paralel çete. Onların koordinatörlüğünde seçim sonrası için güya bir koalisyon hazırlığı içerisindeler" dedi.

Görele AK Parti İlçe Başkanlığınca Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Canikli, muhalefetin "Paralel Yapı" ile işbirliği içinde olduğunu söyledi.

Canikli, 2002 yılından bu yana bir oyun oynandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"2002'den sonra oyunları tutmadı, bu da Allah'ın izniyle tutmayacak ama onlar oyun çevirmekten geri kalmıyorlar. Yeni bir tezgah peşindeler. Organizatör paralel çete. Paralel çete diyorum. Çünkü devletin kayıtlarına terör örgütü olarak girdi. Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti devletinin karşı karşıya kaldığı en tehlikeli terör örgütlerinden bir tanesi paralel çete. Onların koordinatörlüğünde seçim sonrası için güya bir koalisyon hazırlığı içerisindeler. Cumhuriyet Halk Partisi Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Bahçeli ve HDP Demirtaş."

Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Canikli, Kılıçdaroğlu'nun millet nezdinde inandırıcılığının olmadığını öne sürerek, şunları dile getirdi:

"Bunu kendisi de biliyor, milletin kendisine inanmadığını biliyor. Bunu nasıl anlıyoruz? Bu seçim öncesinde vaat piyasası açıldıktan sonra emeklilerle ilgili vaadini notere götürdü, tasdik ettirdi. Demek istiyor ki, 'Ey vatandaşım, benim vaatlerime siz inanmıyorsunuz, güvenmiyorsunuz ama bu sefer notere tasdik ettiriyorum, bana inanın' demek istiyor. Sana inanmıyorsa millet, yüz tane notere götürsen ne işe yarar? Hiç bir işe yaramaz."

Kılıçdaroğlu'nun vaadini notere giderek tasdik ettirmesinin kopya olduğunu söyleyen Canikli, Haydar Baş'ın, taahhütleri notere tasdik ettirme fikrini ilk olarak kendisinin başlattığını söylediğini belirtti.

Canikli, "(Kılıçdaroğlu) Hizmet üretemiyorsun. Bu millete ne yapacaksın? Nasıl ileri götüreceksin? Bu ülkeyi nasıl şahlandıracaksın? O konuda hiç bir fikir, düşüncen yok. Onu biliyoruz. Anlıyoruz da desteksiz atışlarını, noter tasdikini falan onları bari orijinal kendin üret. O kadar adamın var. Yok, yok. Onu bile yapamıyorlar. Yapmaları da mümkün değil" diye konuştu.

Vatandaşların "Vur vur inlesin, CHP dinlesin" sloganı üzerine Canikli, "Aslında vurulacak hali de kalmadı. Üflesen düşecek. Niye biliyor musunuz? Anketlere bakın, kendi şirketlerinin yaptırdığı anketlerde bile 2011 yılındaki oy oranı civarında. Halbuki muhalefette siyasi partiler durduğu yerde oy kazanır. Dünyada böyle oluyor. Bunlar oyu kaybediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın ardından Canikli, milletvekili adayları ile vatandaşları selamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement