Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Giresun'da - Son Dakika
Politika

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Giresun'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Giresun\'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, ülkenin güvenliğini sağlama görevinin hükümet olarak kendilerinde olduğunu ve gerekenin yapılacağını söyledi.

17.04.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, ülkenin güvenliğini sağlama görevinin hükümet olarak kendilerinde olduğunu ve gerekenin yapılacağını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli bir dizi açılış ve temel atma törenleri için memleketi Giresun'a geldi. Giresun'da ilk durağı Görele olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, burada folklor gösterileriyle karşılandı. Görele'de Gençlik Merkezi'nin temel atma törenine katılan Bakan Canikli, ardından Bölge Trafik ve Denetleme İstasyonu'nun açılışını gerçekleştirdi. Bakan Canikli Görele'deki açılış töreninde yaptığı konuşmada, Göreleliler'in AK Parti hareketinde her zaman ayrı bir yeri olduğunu ve desteğini gördüğünü söyledi. Bakan Canikli "Görele'nin bu desteği karşısında bize de hizmet etmek düşer. Görele bugüne kadar ne isterse başımızın üstünde yeri var. Bugüne kadar Görele'nin bizden istediği her şeyi yaptık ve yapmaya çalıştık. Biz ilk ilktidara geldiğimizde henüz yapım aşamasında olan Görele Devlet Hastanesinin yapılan inşaatı da çürümeye başlamıştı. Hemen kalanı tamamladık ve hizmete açtık. Ancak yetmiyor bu hastaneye yeni bir hastanenin temelini kısa zamanda atacağız. Ogün bu tür talepler geliyordu bugün talepler yükseldi. Bugün kapalı yüzme havuzu isteniyor ve söz veriyoruz yapacağız. Söz bizde sorumluluk bizde. Bugün burada attığımız 5 milyon liralık bir yatırım. Gençlerimiz için bu uygun bir ortam olacaktır.Yine ilçemize güzel bir mimari ile imam hatip lisesiyle halk eğitim merkezinin temelleri atılacaktır" dedi.

"Ceza kesmek bir amaç değil, cezaların en büyük özelliği caydırmaktır" diyen Canikli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Amaç caydırmaksa bir sonuç alınabilir. Emniyet güçlerimizle bu tür yanlışlarla mücadele edebilmeleri için gerekli donanımı yetkiyi vermek gerekiyor. Bu konuda en son çıkardığımız düzenlemelerden biri de asayişin sağlanması için gerekli olan yetkiyi veren düzenlemedir. Başarılı bir şekilde yasalaştı ve uygulamaya giriyor. Hem emniyet güçlerinden güvenliği sağlamasını istiyoruz hem de yeterli gücü vermiyoruz. Bu olamaz çünkü bu yetkiden mahrum bırakarak bu doğrultuda görev bekleyeceksiniz. O düzenlemeyle sokakları terörize eden insanların vatandaşların güvenliğini ortadan kaldırmaya çalışan insanlara karşı demokratik ve hukuk kuralları çerçevesinde yetki verildi. Bir molotof düşünün bir silah kadar öldürücü olabiliyor ancak bunu bir gösteri aracı olarak masum göstermeye çalışılıyor. O bir silahtır daha önce onlarca öldürme olaylarında kullanıldı. Devlette hak ettiği cezayı vermesi gerekiyor. Güvenlik güçlerimizi de yetkiyle donatmak gerekiyor. Ancak bu düzenlemeyi sanki astığı astık, kestiği kestik gibi göstermeye çalışılıyor. Ancak gelişmiş ülkelerde polise verilen yetkilerin çok daha gerisinde bir düzenleme yapıldı bu bilinmelidir. Devlet yönetiminin gerektirdiği sorumluluğu taşımak gerekiyor. Bu ülkenin güvenliğini sağlama görevi bize verilmiştir, bizdedir. Biz bunu sağlayamazsak ne millet affeder, ne tarih affeder ne de Allah affeder. Bizde burada bunun gereğini yapacağız. Bu ülkenin birliği, bütünlüğü için yapılması gerekenleri yapacağız."

Yapılan konuşmanın ardından Görele Bölge Trafik İstasyon Amirliği'nin açılışı gerçekleştirildi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Giresun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement