Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresun'da - Son Dakika
Yerel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresun'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Suriye'deki savaş nedeniyle oradan yaklaşık 2 milyon kişi Türkiye'ye sığındı.

08.05.2015 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, " Suriye'deki savaş nedeniyle oradan yaklaşık 2 milyon kişi Türkiye'ye sığındı. Ölümden kaçtı, bombalanmadan kaçtı ve Türkiye'ye sığındı. Birileri, 'Niye onları Türkiye'ye aldınız?' diyor. Ne yapalım? Sınırları kapatalım, o insanların orada, milyonlarca insanın katledilmesine müsaade mi edelim?" dedi.

Bakan Canikli, Espiye ilçesinde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, çok önemli yatırımların hizmete girecek olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Giresun'da, 2002 yılında göreve geldiklerinde yarım kalmış birçok yatırım olduğunu belirten Canikli, geçmişte uzun sürede yapılan yatırımların şimdi ise çok kısa sürede tamamlandığını ve halkın hizmetine açıldığını belirtti.

Yapabilecekleri yatırımların sözünü verdiklerini ve onları da hayata geçirdiklerini ifade eden Canikli, "Sadece seçim zamanı insanları kandırmak, tercihini değiştirmek ve oy almak amacıyla temel atıp ondan sonra da unutmak ahlaki bir davranış değil. Biz 12-13 yılda hiç böyle bir tavır içerisine girmedik. Hiç böyle bir şey yapmadık. Yapabileceğimizin sözünü verdik, sözünü verdiklerimizin de hamdolsun tamamını yaptık, yapıyoruz" diye konuştu.

Canikli, "Dik dur eğilme, Espiye seninle" tezahüratı üzerine, "Biz bugüne kadar hiç eğildik mi? Eğildiğimizi gördünüz mü? Liderimizin başkanlığında, Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bizim eğilmemiz mümkün mü? Allah'ın izniyle biz bugüne dik durarak geldik. Bu milletin istikbalini, geleceğini kurda, kuşa yem etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Suriye'deki savaş nedeniyle yaklaşık 2 milyon kişinin Türkiye'ye sığındığını hatırlatan Canikli, şöyle devam etti:

"Suriye'deki savaş nedeniyle oradan yaklaşık 2 milyon kişi Türkiye'ye sığındı. Ölümden kaçtı, bombalanmadan kaçtı ve Türkiye'ye sığındı. Birileri, 'Niye onları Türkiye'ye aldınız?' diyor. Ne yapalım? Sınırları kapatalım, o insanların orada, milyonlarca insanın katledilmesine müsaade mi edelim? Böyle bir şey yapabilir miyiz? Sen böyle bir zulmü bu millete nasıl yakıştırırsın? Ayıptır, ayıp. Bu millet tarihinde her zaman yardım isteyene yardım etmiştir. İhtiyacı olana destek sağlamıştır."

" İspanya'dan kaçan Yahudiler Osmanlı'ya sığınmıştır" diyen Canikli, "O kadar çok örnekler var ki. Biz böyle bir milletin torunlarıyız. Böyle bir ecdadımız var, böyle bir tarihimiz var. Ona aykırı hareket edemeyiz. Onlar ne yapmışsa biz de aynısını yapacağız. Bu milletin en büyük özelliği budur, yardım etmek. Ne derseniz deyin" şeklinde konuştu.

"Bu bayrağın sağladığı özgürlük ortamı için gelmişler"

Canikli, Suriye'den Türkiye'ye sığınan kişilerin bu millete güvenerek geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Suriye'den gelen o kardeşlerimiz içinde Arap kökenli kişiler var, Türkmen kökenliler var, Kürt kökenliler var. Kim olursa olsun. Onlara kapımızı açacağız. Onları koruyacağız. Çünkü aman dilemişler. Bu bayrağın sağladığı özgürlük ortamı için gelmişler. Mehmetçik'in sağladığı güvenlik ortamına güvenerek gelmişler. Bu millete güvenerek gelmiş. Bu milletin geçmişine güvenerek gelmiş. Nasıl kapı dışarı edersin? Böyle bir şey olabilir mi? Onlar bizim misafirimizdir. Allah korusun herkesin başına böyle şeyler gelebilir."

Konuşmanın ardından Bakan Canikli ve beraberindeki heyet, açılış kurdelesini kesti.

Daha sonra Espiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca düzenlenen Barınma Projesi kapsamında konutları yapılan kişilere anahtarları teslim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement