Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması - Son Dakika
Politika

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bakanlık olarak kırtasiye ürünlerini denetledik, ürünlerin sağlığa zarar oranı geçmiş yıllardaki yüzde 23'ten, yüzde 1'e düştü.

03.09.2016 19:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bakanlık olarak kırtasiye ürünlerini denetledik, ürünlerin sağlığa zarar oranı geçmiş yıllardaki yüzde 23'ten, yüzde 1'e düştü." dedi.

"Bursa- Batman Gönül Köprüsü" projesine katılmak üzere kente gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci esnaf ziyaretinde bulundu. Turgut Özal Bulvarı'nda bulunan esnafı ziyaret eden Tüfenkci, vatandaşların yeniden "Çözüm Süreci" başlasın istekleri ile karşılaştı.

Ziyareti sırasında kırtasiye ürünleri satan iş yerine ziyaret eden giden Bakan Tüfenkci, Türkiye'de geçen yıllara göre, kırtasiye ürünlerindeki sağlığa zarar oranınında düşme görüldüğünü belirtti.

Bakanlık olarak yaptıkları denetimlerin olumlu sonucunu aldıklarını aktaran Tüfenkci, "Yapılan denetimler sonucu ürünlerin sağlığa zarar oranı yüzde 1'e düştü. Bu dünya standartların üzerindedir. Geçmiş yıllarda bu oran yüzde 23'lerden yüzde 1'lere düştü denilebilir. Bu şu demek biz artık çocuklarımıza, gençlerimize daha sağlıklı kırtasiye ürünleri sunmuş oluyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımız da gönül rahatlığıyla gelip, bu kırtasiye ürünlerini alabilirler. Hepsini denetliyoruz. İnşallah iyi bir okul sezonu geçecektir." diye konuştu.

Tüfenkci, esnaf ziyareti sırasında kendisine ikram edilen tandır ekmeğini etrafındakilerine dağıttı ve bir çay ocağında vatandaşlarla sohbet etti.

Bakan Tüfenkci, daha sonra beraberindeki AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgün ile Türkiye Petrolleri Kristal Park Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen istişare toplantısında, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, eski milletvekilleri, partililer ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement