Bakan Yazıcı: Kardeşlik Hukukunu Bozmamaya Dikkat Etmeliyiz - Son Dakika
Güncel

Bakan Yazıcı: Kardeşlik Hukukunu Bozmamaya Dikkat Etmeliyiz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Aramızdaki muhabbeti, kardeşlik hukukunu bozmamaya dikkat etmeliyiz" dedi.

17.07.2014 15:44  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Aramızdaki muhabbeti, kardeşlik hukukunu bozmamaya dikkat etmeliyiz" dedi.

Bakan Yazıcı, Artvin programı kapsamında ilk olarak Arhavi Belediyesini ziyaret etti. Yazıcı, burada Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu'ndan belediye çalışmaları ve ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Hopa ilçesine giden Bakan Yazıcı, Belediye Başkanı Nedim Cihan'ı makamında ziyaret etti.

Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının Türkiye'nin imkanlarını, bu coğrafyada yaşayan yetmiş yedi milyon insanın refah ve hayat şartlarını yükseltmeye dönük projeler gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin kalkınmasını sağlamayı amaç edindiklerini ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti:

"Bunda elbette ekonomik güç önemli ama bir başka gücümüz de kardeşliğimiz. Bizim kardeşliğimiz son derece önemli. Kardeşlik gücünü ölçecek, biçecek hiçbir maddi değer yoktur. Birbirimizi severek, birbirimize karşı toleranslı davranmalıyız. Elbette ki bu söylemim eleştiri hakkının ortadan kaldırılması anlamına gelmez. Eleştirilerimizi yapmalıyız ama eleştirilerimizi yaparken kullanacağımız dil Türkçe oldukça zengin bir dil. Aramızdaki muhabbet, kardeşlik hukukunu bozmamaya dikkat etmeliyiz. Bunlara dikkat ettiğimiz takdirde Türkiye de gücü, zengin beşeri kaynakları, coğrafi ve strateji konumu ile hem bölgemizde hem dünyada etkin bir hale gelecektir. "

-Hopa'da İHH ekibine saldırı

Bakan Yazıcı, bir basın mensubunun Hopa'da İHH tırına ve görevlilerine karşı yapılan saldırı ile ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:

"İsmi İHH olur, başka bir şey olur bunlar bizim toplumumuzun demokratik zenginliğinin göstergesidir. Bir toplum ne kadar örgütlü ise o toplumda demokratik standartlar o kadar yüksek demektir. İHH bir sivil toplum kuruluşu hem ulusal hem de uluslararası düzeyde yardım yapan bir kuruluş. Bir iftar etkinliği düzenlemek için Hopa'ya gelmişler ama onların burada etkinliği düzenlemesine bir grup arkadaş tepki koymuş. Niye tepki koymuş bu anlaşılabilir değil. Düşünüyorum, empati yapıyorum, bütün ölçütleri dikkate alıyorum bir insan bir iftar etkinliğini ya da benzeri bir etkinlik olur bunların yapılmasına bir başkası fiili güç ortaya koyarak niçin tepki verir. Eleştiri yap, bunu lisanen söyle ama bu etkinliği engellemek için ortaya fiziki gücü koymak bana göre fikri acizliktir. Ben hiçbir Hopalı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıma fikri acizliği yakıştıramam. Bir daha inşallah böyle bir olay yaşanmaz. Bundan hepimiz ders almalıyız. En fazla dersi de o haksız fiili icra edenlerin alması gerekiyor."

Bakan Yazıcı ayrıca, Hopa'da Kaçkar Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğünün kurulacağını, Muratlı Gümrük Kapısı ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirtti.

Bakan Yazıcı: Kardeşlik Hukukunu Bozmamaya Dikkat Etmeliyiz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Yazıcı: Kardeşlik Hukukunu Bozmamaya Dikkat Etmeliyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement