Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması

"İsrail, hiçbir ölçüt tanımadan, hiçbir kural gözetmeden, hiçbir değeri dikkate almadan, acımasızca ve zalimce, sivilleri ve kadınları katletmekten zerre kadar olsun hicap duymuyor, kaçınmıyor" "20. yüzyılda savaşları önlemek için kurulmuş Birleşmiş Milletlerin, gözünün önünde akan kana karşı daha etkin önlemler alıp devreye girmesi gerektiğine inanıyoruz.

16.07.2014 22:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, " İsrail, hiçbir ölçüt tanımadan, hiçbir kural gözetmeden, hiçbir değeri dikkate almadan, acımasızca ve zalimce, sivilleri ve kadınları katletmekten zerre kadar olsun hicap duymuyor, kaçınmıyor" dedi.

Yazıcı, Rize Valiliğince Öğretmenevi'nde şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, şehidin ne olduğunu, gaziliğin ne olduğunu bilmeyen yönetimlerin önünün kapalı ya da gözlerinin kör olduğunu belirtti.

Şehitlerin kanıyla yoğrulmuş bu toprakların vatan olarak kendilerine bırakıldığını ifade eden Yazıcı, "Biz şehit ve gazilerin hak ettikleri imkanı belki tam olarak sunamıyoruz ama hükümetimiz veya cumhuriyet hükümetleri her zaman ve her zeminde milletimize ait imkanları hizmetlere tahsis ederken en önde göz önünde bulundurduğu kesimlerin başında şehit ve gaziler gelmektedir" diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına değinen Yazıcı, şöyle devam etti:

"İsrail, hiçbir ölçüt tanımadan, hiçbir kural gözetmeden, hiçbir değeri dikkate almadan, acımasızca ve zalimce, sivilleri ve kadınları katletmekten zerre kadar olsun hicap duymuyor kaçınmıyor. Ramazanın bereketi, elbetteki bu tür felaketlerden bütün canlıları hele hele sivil kesimlerin çocukların korunması için dua etmek, bu konuda dünya ölçeğinde duyarlılık oluşturmaktır. Sesimiz bundan dolayı çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın sesi bu yüzden çıkıyor çünkü biz insanlık değerlerinin her yerde geçerli olduğuna inanıyoruz. İnsan hakkı yaşama hakkı, savaş ortamında bile çocuklara, kadınlara, silahsız kesimlere yönelik, karşı davranış biçimlerinin sınırlandırıldığına ilişkin kuralların her yerde gözetilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu kurallar zamana, bölgeye göre değişmez. İnsanların kimliklerine göre asla değişmez ama bunu değiştirenler, başkalaştıranlar var. Kendilerini hür, özgür dünya olarak ifade eden gelişmiş ülkeleri, imkanları çok olan ülkeleri, göz önünde işlenen bu zulümler karşısında daha duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Birleşmiş Milletlere seslenen Yazıcı, "20. yüzyılda savaşları önlemek için kurulmuş Birleşmiş Milletlerin, gözünün önünde akan kana karşı daha etkin önlemler alıp devreye girmesi gerektiğine inanıyoruz. Çağrımız, bu insanlar ölmesin, birbirini öldürmesin" dedi.

"Kardeşliğimizi pekiştirmek için çözüm süreci projemizi yürütüyoruz"

Türkiye'nin kaynakları fazla olan büyük bir ülke olduğunu belirten Yazıcı, "Kardeşliğimizi pekiştirmek için çözüm süreci projemizi yürütüyoruz. 'Şu yaptı, iyi yaptı' demeden, gideni geri getirme imkanımız olmadığına göre, aynı şekilde giden insanlar olmasın diye biz bu projeyi yürütüyoruz ve inşallah başaracağız. Bunu başarmak da hep birlikte aynı hedefe odaklanmamıza bağlı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de çok önemli aşamalardan bugünlere gelindiğini vurgulayan Yazıcı, şunları söyledi:

"Ben 3-5 yıl önce 'Peygamberimizin hadisi, Kur'an-ı Kerim'de şöyle kural var' demezdim, diyemezdim. Bunu da paylaşacağım. Bir yerde bir siyasetçi, Allah, peygamber demişse, bizim 2006 yılında Ankara'da Yenimahalle gençlik teşkilatımız iftar çadırı açmış ve iftar veriyor, çadırın üzerinde 'Hoş geldin ya şehr-i ramazan' yazıyor, 'bu, laikliğe aykırı' diye soruşturma açıldı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı 'Bu ibare laikliğe aykırıdır', Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 'Soruşturma aç, sonucu bildir' diyor. Sonra 2008 yılında hükümeti kuran parti aleyhinde laikliğe eylemlerden biri olarak Yenimahalle iftar çadırı üzerindeki 'Hoş geldin ya şehr-i ramazan' yazılıyor olması gösteriliyor. Komik değil mi? Buralardan geçtik geldik. İnsanlar özgür olacak, hür olacak ama kavga etmeyecek, çatışmayacak. Eleştirecek ama onun da kuralları olacak, hak hukuka riayet edecek." - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement