Gümüşbıçak "Kitap Fuarı'na olan yoğun ilgi çok sevindirici" - Son Dakika
Güncel

Gümüşbıçak "Kitap Fuarı'na olan yoğun ilgi çok sevindirici"

Gümüşbıçak "Kitap Fuarı\'na olan yoğun ilgi çok sevindirici"

8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda tecrübelerini gençlerle paylaşan başarılı spor spikeri Melih Gümüşbıçak' tan Kitap Fuarı'na övgü.

17.05.2016 14:18  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başarılı Spor Spikeri Melih Gümüşbıçak ve TRT Spor Spikeri Ersin Düzen, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında 8, Kocaeli Kitap Fuarı'na konuk oldu. Melih Gümüşbıçak, Kocaeli Kitap Fuarı'na olan ilginin kendisini son derece mutlu ettiğini belirterek "Buraya gelirken böyle bir yoğunluğun olacağını düşünmüyordum. Kocaeli Kitap Fuarı'na olan yoğun ilgi çok sevindirici" dedi. Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki Kılavuz Gençlik Avlusu 'nda gerçekleşen ve TRT Spor Spikeri Ersin Düzen moderatörlüğünde gerçekleşen programa çok sayıda gencin yanı sıra KASKF Başkanı Murat Aydın ve sporcular katıldı.

KİTABA İLGİ BİZİ MEMNUN ETTİ

Melih Gümüşbıçak söyleşinin başında bu yıl sekizincisi düzenlenen Kitap Fuarı'na değindi. Gençlerin Kitap Fuarı'na olan ilgisinin kendisini hem şaşırttığını hem de mutlu ettiğini ifade eden Gümüşbıçak. " İstanbul'dan gelip, bu kadar zengin içerikli bir Kitap Fuarı'nı bulmak benim için şaşırtıcı oldu. Biz bu kadar ilginin olacağı bir ortama geleceğimizi sanmıyorduk. Kocaeli Kitap Fuarı'na olan yoğun ilgi çok sevindirici" şeklinde konuştu.

SPOR HERZAMAN HAYATINIZIN İÇİNDE OLSUN

Programda, Melih Gümüşbıçak ve Ersin Düzen, tecrübelerinden yola çıkarak gençlere altın değerinde tavsiyelerde bulundu. Melih Gümüşbıçak, kendisinin çocuk yıllardan itibaren futbolla ilgilendiğini anlatarak, "Benim için olmazsa olmazlardan biri futboldu. Derslerimi asla ihmal etmeden futbol oynuyordum. Üniversitede futbol ve dersler bir arada zor oldu. O dönemde TRT yıllarım başladı. Yine bir şekilde futbolun içinde oldum. Sizler de bu yaşlarda sporla ilgilenmelisiniz. Çünkü yaş ilerledikçe yaptığınız spora uzaklaşabilirsiniz. İlerde ne işi yaparsanız yapın, spor her zaman hayatınızın içinde olsun. Bu hayatınızı daha kaliteli hale getirir" dedi.

SADECE FUTBOLLA SINIRLI KALMAYIN

Ersin Düzen bu esnada gençlere hangi spor dalıyla uğraştıklarını sordu. Gençlerin ağırlıklı olarak "Futbol" cevabı vermesi üzerine ise Ersin Düzen, "Sadece futbol oynamakla kalmayın. Sporun tüm dallarını denemeye çalışın. Sporu hayatınızın içinde almaya çalışın" dedi.

BAŞARILI OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMANIZ ŞART

Melih Gümüşbıçak söyleşide TRT yıllarından başlayan spor spikerliği sürecini anlattı. Gençlere, "hangi mesleği yaparsanız yapın çok çalışmanız lazım" diyen Gümüşbıçak, "Böylece zaman içinde tecrübe kazanarak, o meslekte ilerseniz" dedi.

BAŞARI ZORLUKLA KAZANILDIĞINDA ANLAMLI

Gençlerin ilgiyle izlediği ve zaman zaman sorular yönelttiği Melih Gümüşbıçak ve Ersin Düzen, zorlukların başarıyı adeta taçlandırdığını söyledi. Gümüşbıçak, "Her başarı zorlukla kazanılır. Zaten başarı o zaman değerlidir. Başarı mücadele etmeden gelirse, bunun kıymeti olmaz. Bizler çeşitli zorluklardan geçerek buraya geldik. Hayatta sadece güzellik olsa, zorluk olmasa, o hayat o kadar da güzel olmaz. Başarı sıkıntı yaşadıktan sonra gelirse anlamlıdır" şeklinde konuştu.

ALLAHIN SEVGİLİ KULUYUZ, SEVDİĞİMİZ İŞİ YAPIYORUZ

Programda Melih Gümüşbıçak ve Ersin Düzen, gençlerden gelen "İşinizi severek mi yapıyorsunuz" sorusunu yanıtladı. Her iki başarılı spiker soruya, "Evet severek yapıyoruz. Sanıyoruz biz Allah'ın sevgili kuluyuz" yanıtını verdi. Melih Gümüşbıçak, ayrıca "Çünkü bizim işimiz sevmeden yapılmaz. Herkesin pijamalarını giyip TV'nin karşısına geçtiği anda bizim işimiz başlar. Ama böyle fedakârlığa can kurban. Ben bütün maçları yerinde seyretme şansına sahibim. Bizi oralara götürüyorlar, ülkemize bu maçları anlatmamıza izin veriyorlar. Bir de üstüne para veriyorlar. Bundan güzel bir şey olamaz" dedi. Programın sonunda gençler kendileriyle tecrübelerini paylaşan Melih Gümüşbıçak ve Ersin Düzen'e alkışlarıyla teşekkür etti. ​

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gümüşbıçak 'Kitap Fuarı'na olan yoğun ilgi çok sevindirici' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement