Gümüşhacıköy'de Kütüphane Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhacıköy'de Kütüphane Haftası Kutlandı

Gümüşhacıköy'de, Kütüphaneler Haftası nedeniyle İlçe Halk Kütüphanesinde kutlama programı düzenlendi.

01.04.2014 12:57  Güncelleme: 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhacıköy ilçesinde Kütüphaneler Haftası nedeniyle İlçe Halk Kütüphanesi'nde kutlama programı düzenlendi.

İlçe Kütüphane Müdürü Mustafa Barbak, yaptığı konuşmada, ülkede 900 yıllık bir kütüphane geleneği olduğuna işaret etti.

İlk kütüphanelerin, Anadolu'da ilk beylikler ve Anadolu Selçukluları döneminde kurulduğunu ifade eden Barbak, "Osmanlılar tarafından geliştirilmiştir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde kütüphaneler cami, medrese ve vakıfların birer parçası olarak meydana gelmiştir" dedi.

Halk kütüphanelerinin sadece kitap okunan yerler olmayıp, güncel, çarpıcı, kamuoyunu ilgilendiren konularda etkinliklerin de düzenlendiği kurumlar olduğunu anlatan Barbak, Gümüşhacıköy İlçe Halk Kütüphanesi hakkında bilgi verdi.

Barbak, "İlçe halk kütüphanemiz 2 katlı olup, hizmet binamızda 1 inovasyon liderlik ve kariyer merkezi, 1 okul öncesi eğitim salonu,  1 çocuk okuma salonu, 1 yetişkin okuma salonu, 1 internet salonu ve 1 müzik okulu ile hizmet verilmektedir. Kütüphanemizde 28 bin 330 adet kitap mevcuttur. 2013 yılında 5 bin 196 kişi ödünç kitap alarak, 3 bin 348 kişi ise internet hizmetinden yararlanmıştır. Yine 2013 yılında 449 kişi yeni üye olmuştur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kütüphaneler Haftası dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren ve en çok kitap okuyan kurum amirleri ve öğrencilere hediyeleri verildi.

Işık İlkokulu öğrencilerin hazırladığı çeşitli oyunların oynanması ve şiirlerin okunmasının ardından Kaymakamı Ömer Said Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Özgür Çelik, 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen CHP Gümüşhacıköy Belediye Başkan adayı Zehra Özyol, kurum müdürleri ve öğrenciler İlçe Kütüphanesini gezdi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhacıköy'de Kütüphane Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement