Gümüşhacıköy'de Pastaneler Denetlendi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhacıköy'de Pastaneler Denetlendi

Gümüşhacıköy\'de Pastaneler Denetlendi

Gümüşhacıköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı gıda denetim ekipleri, ilçedeki pastaneleri denetledi.

23.05.2014 12:49  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denetimlerde numuneler alındı, bazı iş yerlerinde tespit edilen eksiklikler gıda denetim ekibi tarafından not edilerek giderilmesi için uyarılarda bulunuldu.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, pastane gibi yerlerinde temizliğe azami ölçüde dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

İlçede gıda ürünlerinin halka en temiz şekilde ulaştırılması için sık sık denetimler yaptıklarını belirten Sağlam, denetimlerde işletmeler tepeden tırnağa denetlenirken halkın sağlığı ile oynayan işletmelere gerekli cezai işlemlerin yapıldığını vurguladı.

İlk etapta dikkat ettiklerinin pastanelerde çalışan personelin temizliği olduğunu ifade eden Sağlam, "Eldiven, bone ve önlük takıp takmadıklarına bakıyoruz. Un çuvallarının altında plastik aparatların bulunup bulunmadığını kontrol ediyoruz. Amacımız vatandaşın en kaliteli ürünleri en temiz yerlerden alıp tüketmesini sağlamaktır" dedi.

Denetimlerin pastanelere olduğu gibi diğer iş yerlerine de yapıldığını kaydeden Sağlam, kurallara ve temizliğe uymayan, insan sağlığını tehdit edecek ortamlarda imalat yapan işletmelerin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Sağlam, pastanelerden alınan numunelerin Samsun'da kontrolden geçirileceğini ve herhangi bir katkı maddesinin olup olmadığının inceleneceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhacıköy'de Pastaneler Denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement