Gümüşhacıköy'de Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhacıköy'de Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Gümüşhacıköy\'de Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Gümüşhacıköy Orman İşletme Şefliği, Kağnıcı köyü yaylası ile Derbentobruğu köyü Çeşmeli Koru mevkisinde yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

10.01.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhacıköy Orman İşletme Şefliği, Kağnıcı köyü yaylası ile Derbentobruğu köyü Çeşmeli Koru mevkisinde yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Gümüşhacıköy Orman İşletme Şefi Turgay Deligöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaban hayvanlarına yem takviyesinde bulunduklarını belirtti.

Amaçlarının kışın yiyecek bulamayan yaban hayvanlarına yaşam desteği sağlamak olduğunu ifade eden Deligöz, "Doğanın dengesini sağlamak adına üzerimize yüklenen önemli bir görev. Bu görev geçmişten gelen bir görev aynı zamanda. Osmanlı zamanında da kışın yiyecek bulamayan yaban hayvanlarına yaşamlarını devam ettirmeleri için destek sağlanmıştır, katkıda bulunulmuştur. Buna en iyi örneği tarihi kaynaklara baktığımızda Darı Vakfını gösterebiliriz. Kışın yiyecek bulamayan kuşlara destek sağlamak amacıyla bir vakıf kurulmuştur" dedi.

Bu sayede yaşam alanlarında yiyecek bulamayan hayvanların şehir merkezleri ve köylere inmelerini önlemiş olacaklarını kaydeden Deligöz, "Bu şekilde belirli periyotlarla yaban hayvanları için yem desteği sağlamaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhacıköy'de Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement