Gümüşhane 9,5 Saatlik Toplantıyla Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane 9,5 Saatlik Toplantıyla Masaya Yatırıldı

Gümüşhane 9,5 Saatlik Toplantıyla Masaya Yatırıldı

Gümüşhane’de Vali Okay Memiş’in başkanlığında şehrin tüm kesimlerinin bir araya geldiği ve hemen her konunun konuşulduğu Koordinasyon Toplantısı 9,5 saat sürdü.

22.09.2016 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de Vali Okay Memiş'in başkanlığında şehrin tüm kesimlerinin bir araya geldiği ve hemen her konunun konuşulduğu Koordinasyon Toplantısı 9,5 saat sürdü.

Gümüşhane tarihinde gerçekleştirilen en uzun süreli toplantı olma özelliği kazanan toplantı Devlet Su İşleri sosyal tesislerinde düzenlendi.

Vali Okay Memiş başkanlığında yapılan toplantıya AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde Belediye başkanları, tüm kamu kurum müdürleri, AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse, CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, MHP İl Başkanı Nadim Aydın ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda ağırlıklı olarak çevre yolu, Harşit Çayı ıslahı, il genelinde devam eden 26 büyük sulama göleti inşaatı, tarım, turizm ve turizme yönelik yatırım ve planlamalar masaya yatırıldı.

"TURİZM, TARIM-HAYVANCILIK VE MADENCİLİK"

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada Gümüşhane'nin kalkınmasına, gelişmesine yönelik stratejilerinin olduğunu belirten Vali Memiş, Gümüşhane'nin gelişmesinde üç sacayağı bulunduğunu, bunların turizm, tarım ve hayvancılık ve madencilik olduğunu söyledi.

"GÜMÜŞHANE TEOG'DA İLK 3 İL İÇERİSİNDE"

Gümüşhane'nin gelecek vadeden bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Memiş, "Genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Eğitim seviyemiz de yüksek. TEOG'da Türkiye de ilk üçte bulunmaktayız. Gümüşhane geneli için söylüyorum, bu önemli bir başarıdır, bunu birçoğunuz bilmiyorsunuz ama TEOG da Türkiye'nin en iyi olan illerinden birisiyiz"dedi.

"24 SAATİMİZİ GÜMÜŞHANE'YE AYIRMALIYIZ"

Türkiye'nin en fazla organik süt üretiminin Kelkit ilçesinde yapıldığını ifade eden Vali Memiş, Türkiye'de pestil-köme denildiğinde akla ilk Gümüşhane'nin geldiğini belirterek, "Türkiye de markayız. Biz 24 saatimizi Gümüşhane'ye ayırmış bulunmaktayız. Bütün enerjimizle, bütün birikimlerimizle hiçbir yatırımı, hiçbir hizmeti ötelemeden ve hiçbir kimseyi kayırmadan, adaletli bir şekilde hizmet etmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.

"ÖZEL İDARE YATIRIMLARINDA GÜZEL MESAFELER ALDIK"

Gümüşhane'nin 320 köyü ile 440 yaylası olduğunu kaydeden Vali Memiş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sayın Milletvekillerimizle, İl genel Meclisimizle, Muhtarlarımızla bir hedef koyduk. Allah nasip ederse en geç 2 yıl içerisinde bütün köy yollarımızı asfaltlayacağız. Tabi ki kırsal kalkınmanın tek unsuru asfalt yapmak değil. İl Özel İdaresi imkanlarımız kısıtlı. Ben buradan Sayın Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Ankara'dan aktardıkları kaynaklarla Gümüşhane'mize yardımcı oluyorlar. Özellikle, Özel İdare yatırımları açısından güzel mesafeler aldık. İhalelerimizi yaptık ve yolumuza devam edeceğiz. Kamu kaynağı hiç kimseye peşkeş çekilmeyecek. Ben Gümüşhane Valisi olarak herkesin huzurun da ifade etmek istiyorum, kamu kaynağını etkin ve verimli kullanacağız."

"BU KENTTE HERKESLE BERABER HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN HİZMET EDECEĞİZ"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ise toplantının amacının ortak akıl oluşturmak olduğunun altını çizerek, "Kişilerin birey olarak ulaşamadığı, ulaştıramadığı sorunları burada ortak olarak paylaşıp, iletip yol haritasını belirleyeceğiz. Seçim öncesi bir gazeteci arkadaşımız, 'bu kentle ilgili en büyük projeniz ne olacak' sorusunu sorduğunda, bu kentte her şeyden önce bir kardeşlik ve dostluk havası oluşturmak olduğunu söyledim. Bütün siyasi partilerimizle, bütün vatandaşlarımızla beraber herkes birbirini kucaklasın, herkes, her sorununu her konu da her makama her mevkide çok rahatlıkla ulaştırabilsin. Çok şükür bugün siyasi partilerimizin temsilcileriyle, belediye başkanlarımızla bir aradayız. Bizim amacımız bu kente hizmetse bu kentte herkesle beraber hep birlikte hiçbir ayrımı gözetmeksizin bir hizmettir" dedi.

15 Temmuz FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimi sürecine de değinen Akgül, "15 Temmuz akşamı bütün siyasi partilerimizle, mezhep ayrımı yapmadan, 79 milyon vatandaşımız sokağa dökülerek bu ülkenin işgaline engel oldu. Demek ki biz bütün sorunlarımızı aynı duyarlılıkla çözme gücüne, iradesine sahip olabiliriz. İnşallah bu toplantılar bundan sonra da periyodik olarak belirli aralıklarla devam edecek. Arkadaşlarımız bizden ne istiyorlar, eksikleri ne, bizim onlara sunacağımız neler var hep bu konuları konuşup çözüme kavuşturacağız" diye konuştu.

"GÜMÜŞHANE'NİN GELECEĞİ TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNDEN DAHA PARLAKTIR"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş da milletvekilleriyle, valisiyle, belediye başkanlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, bütün siyasi partilerle güzel bir uyum içerisinde Gümüşhane'nin kalkınması için çalışacaklarını dile getirerek, "Gümüşhane'mizi biz dört ana sektörde kalkındıracağız. Bunlardan birisi tarım sektörü, diğeri turizm sektörü, bir diğeri de madencilik ile hizmet sektörüdür. Turizm sektöründe bu aralar ciddi hareketlenmeler var. Gerek tabiat parklarımız gerekse diğer yatırımlarımız özellikle tarihi eserlerimizle ilgili çalışmalarımızı hızlandırmış vaziyetteyiz. Birkaç yıl içerisinde görülecek ki turizm yatırımlarımız tamamlandıktan sonra bölgemize çok iyi anlamda turist çekeceğiz, daha iyi yerlere geleceğiz. Tarım ve madencilik sektöründe de çalışmalarımız devam etmektedir. Türkiye'nin geleceği parlaktır ama Gümüşhane'mizin geleceği bana göre Türkiye'nin geleceğinden daha parlaktır. Çünkü iyi bir hız yakaladık, iyi bir uyum yakaladık ve bunu da en kısa zamanda başaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

"BELEDİYE OLARAK 40 MİLYON LİRALIK YATIRIMIMIZ VAR"

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de yaptığı konuşmada, kent merkezinde 40 milyon liralık bir yatırım sürdürdüklerini belirterek, "En büyük yatırım 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra tüm ülke genelinde olduğu gibi Gümüşhane'de de sağlanan birlik ve beraberliktir. AK Parti iktidarlarının 14 yıldır ilimize yaptığı yatırım toplamı 6 milyar liradır. Biten hizmet alanlarımız var, devam edenler var. Tamamlandıkça ilimizin gelişmesi de giderek katlanacaktır. Belediye olarak da bizim yaklaşık 40 milyon liralık bir yatırımımız var. Elbette ki bu yatırımlarımızı, devletimizle yaptığımız istişarelerle sağlıyoruz. Çok sayıda yatırımımızı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız hızla sürmektedir. En kısa zamanda tamamlanarak hizmete sokmaya çalışıyoruz. Yatırımlarımız tamamlandıkça, ilimiz modern ve yaşanılabilir bir kent haline kavuşacaktır" dedi.

"GÜMÜŞHANE YENİDEN İHYA VE İNŞA EDİLİYOR"

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse ise Gümüşhane'nin yeniden ihya ve inşa edildiğini dile getirerek, şunları söyledi: "Özellikle bu dönem yakalanan ahenk ile birlikte inşallah Gümüşhane'miz adına bu işin zirve yaptığı dönem olacak. Sayın Milletvekillerimizle, Sayın Valimizle, Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımızla çok şükür çok iyi bir uyum içerisindeyiz. Gayemiz Gümüşhane adına hareket etmek. Gümüşhane'yi tüm ilçeleriyle, tüm köyleriyle beraber bir bütün halinde kabul ederek Gümüşhane'mize gelecek olan hizmetlerin çıtasını yükseltmek olacaktır. İktidar partisinin il başkanı olarak özellikle hizmet alımlarında vurgulamak istiyorum ki hiçbir ayrım, iktidar, muhalefet partisi ayırımı göz etmeksizin hareket ediyoruz."

Siyasi partilerin il başkanlarıyla istişare içerisinde olmalarının Gümüşhane'nin geleceği adına önemli şeylere vesile olacağını düşündüğünü kaydeden Köse, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak konuşmasını sonlandırdı.

"TURİZM VE MADENCİLİK BİR ARADA OLAMAZ"

CHP İl Başkanı Bedri Ağaç ise turizm ve madenciliğin bir arada olamayacağını savunarak, "Madencilik ve turizm konusunda Gümüşhane'nin tercih yapması lazım. Kiralar konusunda öğrenciler adeta soyuluyor, yurt problemi var. Öğrenci parasını kiraya verince cebinde para kalmıyor ve esnafımıza da hemen hemen hiç getirisi olmuyor. Üniversitede 2,5 liraya yemek yiyor, ne çarşıya ne de esnafa bir katkısı olmuyor. Buna acil bir çözüm bulunması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"BU SÜREÇTE SİYASET YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK"

MHP İl Başkanı Nadim Aydın da toplantının Gümüşhane için önemli bir toplantı olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Hizmet götürürken siyasi ayrın yapılmadan götürülmesinden yanayız. FETÖ ile bağlantısı olanların kesinlikle cezalandırılmasından yanayız. Ancak ilgisi olmayanların, görevden alınanların tekrar göreve dönmeleri için çalışma yapılmasını talep ediyorum. FETÖ'nün yaptıklarını yanlarına bırakmamak lazım. Bizim, ülkemizin bulunduğu bu durumdan sonra hiçbir meselesi yoktur. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Bu süreç atlatılmadan siyaset yapma gibi bir lüksümüz yoktur."

Toplam 9,5 saat süren toplantıda kamu kurum ve kuruluşları yaptıkları çalışmaları sunum eşliğinde aktarırken, koordinasyon gerektiren konular üzerinde fikir jimnastiği yapılma imkanı da yakalandı.

Toplantının sonunda kurum müdürlerine "Sizlere inanıyor ve güveniyorum" diye seslenen Vali Memiş, "Bu kenti istişare ile birlikte yöneteceğiz. Bu şehre hizmet etmekle görevliyiz. Hedeflerimize emin bir şekilde ulaşacağız. Kamu hizmetlerini adaletli bir şekilde gerçekleştireceğiz" diyerek sözlerini noktaladı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane 9,5 Saatlik Toplantıyla Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement