Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu'ndan Özgecan Cinayetine Tepki - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu'ndan Özgecan Cinayetine Tepki

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu\'ndan Özgecan Cinayetine Tepki

Gümüşhane- Bayburt Bölge Barosu Başkanlığı, Mersin'in Tarsus ilçesinde cinayete kurban giden Özgecan Aslan için açıklama yaptı, olaya tepkisini dile getirdi.

17.02.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane- Bayburt Bölge Barosu Başkanlığı, Mersin'in Tarsus ilçesinde cinayete kurban giden Özgecan Aslan için açıklama yaptı, olaya tepkisini dile getirdi.

Gümüşhane Adalet Sarayı önünde, kar yağışı altında siyah kıyafetlerle bir araya gelen avukatlar adına açıklama yapan Avukat Burcu Altınok, "Bugün burada toplanmamızın nedeni ne yazık ki yine bir kadın cinayeti. Hunharca katledilen Özgecan Aslan kardeşimiz iyileşmeyen yaramızı tekrar kanattı" dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Oğlunun her yaptığını destekleyen ebeveyni kınıyoruz. Özellikle üniversite öğrencisi kızlarımızı cinsel birer meta olarak gören zihniyeti kınıyoruz. Sosyal, cinsel, fiziksel, ekonomik ve psikolojik şiddete başvuranları kınıyoruz. Eline, beline. diline sahip çıkmayanları kınıyoruz. Hayatının bağrındaki fidanları sırf kendi zevkleri için kurutanları kınıyoruz. Namusu kılık kıyafete bağlayanları kınıyoruz. Diliyoruz ki daha etkin ve ağır yaptırımlar getirilsin, cinsiyet ayrımcılığı sona ersin, çocuk gelinler olmasın. Diliyoruz ki Özgecan'ın failleri yürürlükteki ceza kanununun en ağır yaptırımlarına maruz bırakılsın, bir nebze de olsun verilen cezalarla ailesi ferahlasın."

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu olarak bugüne kadar kadınların yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini kaydeden Avukat Altınok, "Kadınlarımız bilsin ki kapımız her zaman onlara açıktır. Her türlü hukuki desteği vermeye hazırız. Mersin barosundaki meslektaşlarımızın Özgecan'ın katillerini savunmak istememe kararlarını da destekliyoruz. Üzülerek şunu da ifade etmek istiyoruz ki, ilimizde gittikçe artan cinsel istismar olaylarına her geçen gün daha fazla şahit olmaktayız. Çocukların cinsel istismarından tutun, aile içi cinsel istismara kadar her türlü istismar şeklini maalesef ilimizde de görmekteyiz. Aileleri ve yetkilileri tedbir almaya davet ediyoruz" dedi.

Cinsel istismar olaylarının üstünü örtmek yerine savcılığa bildirmenin bir insanlık görevi olduğunu vurgulayan Altınok, açıklamasını yazar İsmet Özel'in "Biz bağıracağız, birileri hiç duymayacak. Hep aynı hikaye, duyanlara selam olsun" sözleriyle sonlandırdı.

Avukatlar açıklamanın ardından dağıldı. - Şhane

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu'ndan Özgecan Cinayetine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement