Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Yeni Binasına Taşındı - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Yeni Binasına Taşındı

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Yeni Binasına Taşındı

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosunun yeni hizmet binası ve Mahmut Oltan Sungurlu Sosyal Tesislerinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

02.10.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane- Bayburt Bölge Barosunun yeni hizmet binası ve Mahmut Oltan Sungurlu Sosyal Tesislerinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Karşıyaka Mahallesi transit yol kenarındaki bir apartmanın iki katı Baro'nun yeni hizmet binası olurken, açılışını ise Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu yaptı.

Açılışa Feyzioğlu'nun yanısıra Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Said Serhan Hançerkıran, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu üyeleri, hakim, savcı ve avukatlar ile eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı katıldı.

TBB Başkanı Feyzioğlu, binanın giriş katında kurdelelerin kesilmesinin ardından Avukat Murat Öztekin Çok Amaçlı Salonda düzenlenen törenin başlangıcında bir avukatın kendisine verdiği çiçeği 19 yıl önce bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Baro Başkanı Ali Günday'ın eşi Türkan Günday'a takdim etti.

"YARGI ÜZERİNDE SİYASETİN VEYA CEMAATLERİN GÖLGESİNİN DERHAL KALDIRILMASI GEREKLİ"

Burada yaptığı konuşmada yargı üzerinde siyasetin veya cemaatlerin gölgesinin derhal kaldırılması gerekli olduğuna vurgu yaparak, "Yargı, hiç kimsenin tarafı olamaz, yargı milletin bağımsız ve tarafsız yargısıdır" dedi.

TBB olarak avukatlara yönelik yaptıkları bir dizi çalışmalardan da bahseden Feyzioğlu, Türkiye'de binlerce namuslu, fedakar ve çalışkan, avukat, hakim ve savcı olduğunu belirterek, onların topyekün suçlanması, bu camiaların hedef haline getirilmesinin adaleti mülkün temeli olmaktan çıkaracağını ve ülkeyi temelsiz bırakacağını söyledi.

"AVUKATLIK SINAVI İÇİN DÜĞMEYE BASTIK"

Konuşmasının bir bölümünde Türkiye Barolar Birliği olarak en önemli sorunları olan avukatlık sınavı için düğmeye basıldığını ifade eden Feyzioğlu, "Şuanda 84 bin avukatız. Hali hazırda 109 Hukuk Fakültesinde 80'e yakın öğrenci kabul edenin de tam 48 bin öğrenci okumaktadır. Eğer böyle giderse, beş yıl içerisinde yaklaşık 43 bin yeni avukat, yani mevcut sayımızın yarısı saflarımıza eklenecektir. Üstelik bu fakültelerin anlamlı bir kısmının profesörü yoktur. Şu halde avukatlık sınavı sadece mesleğimizin değil, Anayasa Mahkemesinin tespitine göre avukatlık hukuk devletinin vazgeçilmez unsuru olduğu için demokrasinin ve hukuk devletinin de sağlanabilmesinin şartıdır. Sınav olmadığı takdirde hukuk devletini yaşatmamız mümkün değildir. Maalesef 2009'dan bu yana Anayasa Mahkemesinin emredici kararına rağmen siyasi iktidar sınavı getirmekte direnmektedir. Aslında bu direniş hukuk devletine karşı bir direniştir. Zabıt katibi olurken, kalem memuru olurken sınava tabi tutuluyoruz ama avukat olurken hiçbir sınav olmadan sisteme giriyoruz. Bunun kabulü mümkün değildir. Dünyada kendisine çağdaşım diyen hiçbir devlette sınavsız avukatlık yoktur. Biz yasama organından ümidimizi kestiğimiz için yönetmelikle staja giriş ve stajdan çıkış değerlendirmesini düzenledik, maalesef son torba kanunda siyasi iktidar bırakınız sınav getirmeyi Türkiye Barolar Birliği sınav yada bir sınav yerine geçebilecek bir düzenlemeyi yönetmelikle yapamaz diye hüküm koymuştur. Ama mücadeleye devam ediyoruz. Bu kanunu Anayasa Mahkemesine götürüyoruz bu kanunu" diye konuştu.

"HUKUK FAKÜLTELERİNİN YETERLİLİĞİNİ TESPİT KOMİSYONU KURDUK"

Feyzioğlu, ayrıca bütün hukuk fakültelerinin stajer yetiştirme yeterliliğini tespit etmek üzere bir ölçme ve değerlendirme komisyonu da kurduklarını, bu komisyonun bir yıl içerisinde hangi fakültenin yeterli stajer yetiştirebileceği hakkında ki çalışmasını tamamlayacağını ve hangi hukuk fakültesindeki eğitim seviyesinin yeterli olup olmadığını duyuracaklarını sözlerine ekledi.

Yeni Baro binasının bütün masraflarının Türkiye Barolar Birliği tarafından karşılandığını belirterek, bu nedenle yönetim kurulu ve başkan Feyzioğlu'na teşekkür eden Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı İsmail Taştan, yeni tesisin Baro'nun kurumsal kimliğine güç kattığını söyledi.

Törende daha sonra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve yönetim kurulu üyelerine çeşitli hediye ve plaketler takdim edildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Yeni Binasına Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement