Gümüşhane'de 2 Bin 800 Ceviz Fidanı Dikildi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de 2 Bin 800 Ceviz Fidanı Dikildi

Gümüşhane'de 2 bin 800 fidan toprakla buluştu.

23.07.2015 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de 2 bin 800 fidan toprakla buluştu.

?İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, yaptığı yazılı açıklamada, bir süre önce İl Özel İdaresi'nin maddi desteğiyle alınan 2 bin 800 ceviz fidanının üreticilere dağıtıldığını anımsattı.

Birşen, dağıtımı tamamlanan fidanların toprakla buluştuğunu belirterek, "İlimizin önemli sektörlerinden olan pestil ve köme üretiminin en önemli hammaddesi cevizdir. Ceviz üretiminin artırılması çalışmaları kapsamında ağaç varlığını çoğaltmak için çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Gümüşhane'de mevcut ceviz ağacı sayısının 48 bin 635 olduğunu vurgulayan Birşen, şöyle devam etti:

"Ceviz ağacı sayısı, Bakanlığımız tarafından verilen desteklemelerle her yıl artmaktadır. Bu durum ilin ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır. İlimiz için uygun chandler, fernor ve fernette çeşitleri üreticilere dağıtıldı. Bunlardan 420'si merkezde, bin 20'si Şiran, 300'ü Kürtün, bin 60'ı ise Torul'da dikildi. Böylece 140 dekar alanda ceviz bahçesi tesis edilmiş oldu."

Birşen, yeni kurulacak ceviz bahçeleri için Bakanlığın dönüm başına 350 lira hibe desteği verdiğine de dikkati çekerek, ceviz bahçesi kurmak isteyen üreticilerin il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de 2 Bin 800 Ceviz Fidanı Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement