Gümüşhane'de 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de 23 Nisan Coşkusu

Gümüşhane\'de 23 Nisan Coşkusu

Gümüşhane’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yağmur nedeniyle kapalı spor salonunda düzenlenen renkli gösterilerle kutlandı.

23.04.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yağmur nedeniyle kapalı spor salonunda düzenlenen renkli gösterilerle kutlandı.

Program kapsamında ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Murat Şükrü Baş, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Yağışlı havada gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından buradaki program sona erdi.

Atatürk Ortaokulu bahçesinde yapılması planlanan kutlama programı ise havanın yağmurlu olması nedeniyle Aydın Doğan Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Buradaki törenlere Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Meral Uçar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Emniyet Müdürü Ahmet Can, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan okul müdürü Köksal Duman, Kurtuluş Savaşının büyük bir zaferle sona ermesiyle Türk milletinin önüne yepyeni bir sayfa açıldığını belirterek, bu uzun ve zorlu dönemin büyük önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde büyük zorluklar ve sıkıntılar içinde büyük fedakarlıklarla aşıldığını hatırlattı.

Türk milletinin yarınlarının teminatı olan çocuklarına, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı günü bayram olarak hediye edildiğini kaydeden Duman, "Türk çocukları da bu mutlu günlerini her yıl tüm dünya çocuklarıyla paylaşmakta, tüm dünyaya sevgi, barış, iyilik mesajı vermektedir." dedi.

Günün anlamıyla ilgili şiirlerin okunmasının ardından programın en renkli görüntülerini veren yöresel oyunlar sergilendi. Okul öğrencileri halat çekme, balon patlatma, sandalye kapmaca, çuval yarışması ve yoğurt yeme yarışmalarında hem zevkli anlar yaşadı hem de izleyenlere neşeli dakikalar yaşattı.

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesi ve okul korosunun seslendirdiği parçaların ardından halk oyunları gösterisi ile program sona erdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement