Gümüşhane'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Gümüşhane\'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü Gümüşhane’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

30.08.2016 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıldönümü Gümüşhane'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programı kapsamında Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Vali Okay Memiş, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yarbay Semih Bulut, Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından çelenk sunumu icra edildi.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda çelenklerin sunumunun ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Jandarma Üsteğmen Güneş Eliş gerçekleştirdi.

Tarih boyunca hür ve bağımsız bir şekilde varlığını devam ettiren Türk Milletinin büyük önder Atatürk'ün önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesini yüz binlerce şehit vererek kazanmasını bildiğini kaydeden Eliş, "Ne yazık ki ülkemiz ve milletimizin 15 Temmuz gecesi yaşadığı darbe girişiminde, birliğimize ve bağımsızlığımıza kast eden düşmanların sadece dış güçler olmadığı da görülmüştür. Türk silahlı kuvvetleri bünyesinde yuvalanan illegal çete mensubu terörist hainlerin (FETÖ) darbe girişimleri her ne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde başlatılmış olsa da bunu yapmaya kalkışan hainlerin halkımızın peygamber olacağı olarak adlandırdığı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vatanını milletini bayrağını seven ezici çocukluktaki mensuplarıyla kesinlikle hiçbir alakası yoktur. Bünyemizde ur haline gelen kendilerine emanet edilen ve düşmana karşı kullanılması için alınan silahları devletimize silah arkadaşlarına ve halkımıza karşı kullanmakta tereddüt etmeyen bu zilleti Türkiye Cumhuriyeti Devletine mazisi şan ve şerefle dolu tük silahlı kuvvetlerine ve asil milletimize yaşatan alçaklar en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bu kapsamda 30 Ağustos Zafer Bayramının kutladığımız bu günde Türkiye Cumhuriyetin varlığını devam ettirmek adına var gücümüzle çalışacağımızı ifade ederek büyük tük milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını canı gönülden kutluyoruz" dedi.

Anıt önü tören programının ardından kutlama programı kapsamında ikinci ve son etkinlik Valilik makamında tebriklerin kabulü oldu.

Kabul töreninin ardından gazetecilere makamında açıklamalarda bulunan Vali Okay Memiş, 30 Ağustos'ta Türk ordusunun Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde tüm düşmanları denize süpürdüğünü hatırlattı.

"TÜRK ORDUSU DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ORDULARINDAN BİRİSİ"

Vali Okay Memiş, "Türk ordusu dünyanın en güçlü ordularından birisi. Türk milleti de savaşçı ve mücadeleyi bilen bir millet. Savaş disiplin isteyen bir iş. Ordu-millet, ordu-devlet olmak kolay bir iş değil. Bulunduğumuz coğrafya ve jeopolitik ortamda çok stratejik hareket etmek durumundayız. Türk Silahlı Kuvvetleri 15 Temmuz'da FETÖ'cü bir darbeye maruz kaldı. Ama bunu kendi bünyesi içerisindeki anayasal sisteme sonuna kadar bağlı olan ezici çoğunluktaki diğer subaylarıyla, en üst rütbelisi, en alt rütbelisine kadar bu darbeye tamamiyle karşı olan emniyet teşkilatıyla, diğer kadrolarıyla, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve ferasetiyle, sayın Başbakanımızın önderliğiyle ve özellikle 240 şehit vermiş aziz milletiyle, gazilerle beraber bu darbe girişimini bertaraf etti. Çok önemli bir hadisedir. Bunu tarih yazacak. Bunu akademisyenler çalışacak. Çok önemli bir süreç yaşadık" dedi.

"ASKERİ İDAREDE DE ÇOK CİDDİ REFORMLARA İHTİYAÇ VAR"

Türk ordusunda darbeye meyleden unsurların hep olduğunu kaydeden Vali Memiş, devlet olarak bu yapının da reforme edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Yani nasıl ki sivil yönetimli kamu yönetiminde ülkemizin birçok reformları olduysa, askeri idaresinde de çok ciddi anlamda reformlara ihtiyaç var. Bu Osmanlı döneminde başladı aslında. 3.Mahmut döneminde başlayan bir reform sürecini yaşadık ve hala da devam ediyor. Demek ki hala bir takım unsurlar -bugün onun adı FETÖ'cü olur yarın başka bir unsur olur- darbeye niyetlenebiliyorsa bu sistemi bizim gözden geçirmemiz gerekiyor. Buna yönelik adımları da hükümetimiz atıyor. Ordu kolay yetişmiyor. Bir takım teamülleri de bozmadan bu reforma gerçekten ihtiyaç var" ifadelerini kullandı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement