Gümüşhane'de Ahır-ağıl Desteklemeleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Ahır-ağıl Desteklemeleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane\'de Ahır-ağıl Desteklemeleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Projeleri (DOKAP) Hibe Destekleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

10.02.2016 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Projeleri (DOKAP) Hibe Destekleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Vali Gazi Şimşek Çiftçi Evinde yapılan bilgilendirme toplantısına Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Yanar, muhtarlar, oda temsilcileri, üretici birlikleri, sivil toplum kuruluşları ve çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Birşen, DOKAP kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesine yönelik 2016 yılı başvurularının başladığını belirterek, proje dahilinde büyükbaş hayvancılık için en az 10 baş anaç, en çok 49 baş anaç kapasiteli, küçükbaş hayvancılık için ise en az 100 baş anaç, en çok 200 baş anaç kapasiteli yeni ahır ve ağıl yapımı ile mevcut büyükbaş ve küçükbaş işletmelerin yeni ahır ve ağıl yapımı için proje bedeli üzerinden yüzde 50 hibe desteğinden yararlanılabildiğini söyledi.

Hayvancılığın geliştirilmesini amaçlayan proje ile ilgili İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçelerde çiftçilere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantıları yapıldığını, proje tanıtımları kapsamında hazırlanan afiş ve broşürlerin dağıtıldığını, tüm çiftçiler ve muhtarlara kısa mesaj ile bilgilendirilmeler yapıldığını kaydeden Birşen, "2014 yılında uygulamaya konulan Doğu Karadeniz Projesi kapsamında mevcut büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için ahır-ağıl tadilatına veya yeni ahır-ağıl yapımına yüzde 50 hibe desteği ile yaklaşık 150 bin liraya kadar hibe verilecek. Proje 2018 yılına kadar devam edecektir. Projeden yararlanmak isteyen yatırımcılarımız 31 Mart 2016 tarihi mesai bitimine kadar İl Müdürlüğümüze gelerek başvuru yapabilirler" dedi.

Birşen'in konuşmasının ardından kurum personellerinden Veteriner Hekim Bekir Öncel tarafından hibe desteği konularında katılımcılara detaylı sunum gerçekleştirildi.

Konuşmaların ardından toplantı soru-cevap kısmı ile son buldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Ahır-ağıl Desteklemeleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement