Gümüşhane'de Demokrasi Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de Demokrasi Nöbeti

Gümüşhane\'de Demokrasi Nöbeti

FETÖ/PDY terör örgütü mensupları tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından başlatılan Demokrasi Nöbeti uygulaması Gümüşhane’de 23. gününde coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

07.08.2016 08:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ/PDY terör örgütü mensupları tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından başlatılan Demokrasi Nöbeti uygulaması Gümüşhane'de 23. gününde coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Atatürk Caddesi Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen etkinlik yağış nedeniyle biraz gecikmeli olarak başlasa da vatandaşların yağmura aldırış etmeden programı beklemeleri dikkatlerden kaçmadı.

Gümüşhane, Bayburt ve Trabzon milletvekillerinin katıldığı etkinlikte Şiran ilçesi nüfusuna kayıtlı gaziler 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatma imkanı bulurken, programın sonunda ise Gümüşhane'den hacca gidecek olan 45 hacı adayı ellerindeki Türk bayrakları ile kürsüden "Türkiyem" türküsüne eşlik etti ve ardından dualarla uğurlandı.

Her zaman olduğu gibi şehitler için saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayan programda ilk olarak söz alan İl Müftüsü Ercan Aksu, Gümüşhane'den bu yıl hacca 89 kişinin gideceğini belirterek, hacı adaylarından kutsal mekanlarda Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti için dua etmelerini istedi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'dan beri her akşam birlikte oldukları Gümüşhanelilere teşekkür etti. Darbe girişiminin bertaraf edildiğine vurgu yapan Vali Memiş, "Bu belayı bertaraf eden siz değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizler anayasal düzeni korumak için devletten maaş alıyoruz. Ama sizlerin böyle bir görevi yoktu. Buradaki gazilerimizin böyle bir görevi yoktu. 15 Temmuz'dan beri Cumhurbaşkanımızın talimatına Gümüşhane ve tüm ilçelerinde icabet ettik. Tüm halkımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Türkiye'de bugüne kadar gerçekleştirilen darbe girişimlerinin hiçbirisinde halkın direnişi olmadığını fakat 15 Temmuz'da halkın darbeye karşı çıktığını belirten AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ise Türkiye'de bundan sonra darbeye kalkışanların karşılarında "kurşuna kafa atan bir millet" olduğunu unutmayacağını söyledi.

Küresel güçlerin PKK ile yapamadığını FETÖ ile yapmayı denediğini fakat milletin iradesini ve cesaretini hesaba katmadıklarını ifade eden Akgül, Türkiye'nin bundan sonra bu tür darbe girişimleriyle karşılaşmamasını temenni etti.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise darbeye karşı ilk günden beri sergiledikleri tutum için Vali Okay Memiş ve bürokratları ile siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerine teşekkür etti. Teşekkürün en büyüğünü vatandaşların hak ettiğini kaydeden Pektaş, 15 Temmuz'da bir işgal girişimi yaşandığını belirterek, "0 yıl boyunca hazırlanmışlar. Devletin en mahrem kurumlarına sızmışlar. Bu ilk darbe değildi. Her darbe ülkeyi geri götürdü. 15 Temmuz darbe girişimini planlayanlar milleti hesaplayamadılar" dedi.

Türkiye'de 10 yılda bir darbe olduğunu, darbe üreten sistemi topyekun düzeltmek için harekete geçtiklerini dile getiren Pektaş, "Bu darbe girişiminde bulunan hainlerin arkasında kim varsa biliyoruz. PKK'nın, DAEŞ'in arkasında kim varsa hain FETÖ'cü örgütün arkasında da o var. Batının bu iki yüzlülüğünü biz biliyoruz. Önümüze bakacağız. Yaralarımızı sarmaya başladık" ifadelerini kullandı.

Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu da konuşmasında 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunanların milletin sokağa çıkacağına ihtimal vermediğini, ülkeyi yönetenlerin de "şapkasını" alıp gideceğini sandıklarını söyledi.

Trabzon milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ise 15 Temmuz'dan beri ülke genelindeki birlik ve beraberliğin devamını dileyerek, "Ne halkımız tankları görünce evine gitti, ne de o lider şapkasını bırakıp gitti. Ezanların darbelerle susturulduğu bir Türkiye'den ezanlarla darbelerin susturulduğu bir Türkiye'ye geldik. FETÖ'cülerin 40 yılda planladıklarını millet 4 saatte bertaraf etti. Bu millet Çanakkale ruhunun ölmediğini gösterdi" dedi.

Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da bugüne kadar tarihi okuyup ders almadıklarını sandıkları gençlerden özür dileyerek, "O gençler 15 Temmuz'da meydanlardaydılar ilk anlardan itibaren. Kendilerinden özür diliyorum. Bu FETÖ'cü alçaklar bu millete Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında yaşamadıklarını yaşattı. Bu birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz devam ettiği müddetçe bu ülke ilelebet yaşayacaktır" dedi.

Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise mazlumların duasının Türkiye ile birlikte olduğuna vurgu yaparak, "Allah bu darbeye kalkışanların oyunlarını bozdu. Tankları sinek gibi gören milletimizle birlikte bu darbe girişimi püskürtüldü. FETÖ tam 40 yıl boyunca şeytanca samimi insanları kandırarak uluslararası bir örgüt haline geldi" dedi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de konuşmasında 23 gündür bu meydanda aynı heyecanla nöbet tutan hemşehrilerine teşekkür etti ve birlik ve beraberliğin daim olması temennisinde bulundu.

Programa Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak'ın daveti üzerine katılan 15 Temmuz gazilerinden Serdar ve Alkan Aydın kardeşler, anne ve babalarıyla birlikte yapılan konuşmaların ardından kürsüye çıkarak o gece yaşadıkları hakkında kısa bilgiler aktardı. Programın sonuna doğru, ayaklarında şarapnel yaraları bulunan Serdar Aydın, ağrılarının artması nedeniyle 112 Acil Servis ambulansı ile Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Programda son olarak İl Müftü Yardımcısı Salih Sağlam tarafından hacca gitmek üzere yola çıkan 45 hacı adayı için ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için okutulan yaklaşık 300 hatmin duası gerçekleştirildi.

Hacı adayları duanın ardından protokol üyeleriyle birlikte 23 gündür 81 ilde tüm meydanlarda çalışan ve sözleri Gümüşhaneli şair Dilaver Cebeci'ye ait olan "Türkiyem" türküsü eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarıyla coşkuya ortak oldu.

Programa Vali Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, 25.dönem Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, 15 Temmuz gazileri Serdar ve Alkan Aydın, Vasfi Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, kurum müdürleri, hacı adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de Demokrasi Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement