Gümüşhane'de Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü

Gümüşhane\'de Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü

Gümüşhane’de 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü nedeniyle Kızılay Kan Bağışı Merkezine düzenli ve en fazla kan bağışında bulunanlara törenle madalya ve belgeleri verildi.

14.06.2016 23:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü nedeniyle Kızılay Kan Bağışı Merkezine düzenli ve en fazla kan bağışında bulunanlara törenle madalya ve belgeleri verildi.

Kurumun Karaer Mahallesi Dilaver Cebeci Sokakta bulunan hizmet binasında gerçekleştirilen törene 10 ve üzerinde bağış yaparak bronz madalya kazanan bağışçılar katıldı.

"SİZİN BAĞIŞLARINIZ KAN HİZMETLERİNİ AYAKTA TUTUYOR"

Tören öncesinde bağışçılara teşekkür eden Gümüşhane Kızılay Kan Bağışı Merkezi sorumlu doktoru Gülseren Oğuzhan Çıtlak, Kızılay'ın kuruluş amacından bahsederek, "Türk Kızılay'ının birçok faaliyet alanı var. Biz kan hizmetleri ayağındayız. Ama bunun asıl kısmı sizlersiniz. Çünkü sizin bağışlarınız kan hizmetlerini ayakta tutuyor. Sizin gibi düzenli ve sürekli gönüllü bağışçılarımızın bağışları sayesinde "dedi.

"BAĞIŞLARINIZLA KURTARDIĞINIZ HAYATLAR ADINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SİZE"

14 Haziran tarihinin AB0 kan grubunu bulan bilim adamı olan Karl Landsteiner'in doğum günü olduğunu, bu nedenle de her yıl bu tarihin Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü olarak kutlandığını hatırlatan Çıtlak, "Bizde bu tarihte böyle bir etkinlik yapmak istedik. Bağışlarınızla kurtardığınız hayatlar adına çok teşekkür ediyorum size. Bağışlarınızın devamını bekliyoruz" diye konuştu.

Çıtlak'ın konuşmasının ardından rekortmen bağışçılar üzerinde Türk Kızılayının figürleri ile kalp figürlerinin yer aldığı yaş pastayı hep birlikte kesti. Davetlilere tatlı, börek ve içecek ikramının yapıldığı programda daha sonra madalya ve belge törenine geçildi.

Gümüşhane'de 35 ve üzeri bağış yaparak altın madalya ile 25 ve üzeri bağış yaparak gümüş madalya birer bağışçı olduğu ifade edilirken, 10 ve üzeri bağış yaparak bronz madalya almaya hak kazanan 47 bağışçıdan törene katılanlar belgelerini ve madalyalarını aldı.

Törene katılan İl Özel İdaresi personeli 4 bağışçının belge alması ise dikkatlerden kaçmazken, törenin ardından bazı bağışçılar madalyalarını aldıktan sonra yeniden kan bağışında bulundu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement